Belépés
velemenyezd: Tusk: határozatlan ideig felfüggesztve marad a Fidesz tagsága az Európai Néppártban
és a Fidesz tevékenységét. A vizsgálatra háromfős testületet hoztak létre, amelyet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezet, további tagjai pedig Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.
Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke az ülést követően kijelentette, hogy pártja egyoldalúan függesztette fel
2020-02-03 20:13:25
velemenyezd: Hölvényi: folytatódni fog a pártbeszéd a Fidesz európai néppárti tagságáról
és a Fidesz tevékenységét. A vizsgálatra háromfős testületet hoztak létre, amelyet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezet, további tagjai pedig Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.
Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke az ülést követően kijelentette, hogy pártja egyoldalúan függesztette fel
2020-02-03 20:03:12
velemenyezd: Spiegel: nem zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból
magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét. A vizsgálatra felállított testületet Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke vezeti, további tagjai Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és a CDU-s Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a márciusi ülés utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján kijelen
2020-01-24 21:52:08
velemenyezd: Alapjogokért Központ: komoly veszélyeket rejthet és kérdéseket vethet fel az Osztrák Néppárt és a Zöldek együtt

A De boldog lesz-e Ausztria? - az Osztrák Néppárt és a Zöldek érdekházassága - című kutatás megállapításának részleteit Pócza István, az AK vezető elemzője és Törcsi Péter kutatási igazgató ismertette pénteken, Budapesten.
Az eseményen felidézték, hogy Sebastian Kurz, osztrák kancellár, az ÖVP elnöke sikerrel élte túl, sőt megerősödve került ki az elmúlt év belpolitikai
2020-01-24 16:32:25
velemenyezd: Szakértő: a bölcsek tanácsa nem fogja megoldani a Fidesz és a néppárt ügyét

Deák Dániel elmondta, a háromtagú testületet - amelynek tagja Herman Van Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi elnöke - annyira különböző nézetű emberekből áll, hogy "sakk-matt helyzet" állt elő.
Azért is fontos a most zajló indonéziai találkozó, amelyen Orbán Viktor minisz
2020-01-23 08:51:00
velemenyezd: Orbán Viktor: Soros a világ első számú oligarchája
némi reményt a változásra az EPP-ben. "Fogyatkozó, de még létező reményt. Egyébként ma reggel már nem lettünk volna tagok" - fogalmazott.
Közölte, a témában tárgyalt Sebastian Kurz osztrák kancellárral, találkozni fog a CDU vezetőjével és Angela Merkel német kancellárral, és szeretne beszélni Donald Tusk néppárti elnökkel is, majd "döntést kell hozni". Hangsúlyozta, az biztos
2020-01-17 10:11:03
velemenyezd: DK: nemzeti érdek, hogy a Fideszt zárják ki a Néppártból
vizsgálat és azt követően tisztábban lehet majd látni.
Kérdezték Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzéséről is, amelyben a DK elnöke többek között azt írja, hogy gyermekkorában az apja az osztrák tévét nézte, "imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját".
A szóvivő hangsúlyozta: a pártelnök bejegyzése azután született, hogy a XII. kerület fideszes polgá
2020-01-16 14:41:44
velemenyezd: Ausztria továbbra sem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját

Alexander Schallenberg külügyminiszter szerint a csomag nem alkalmas a migrációval kapcsolatos kihívások megoldására - tudatta.
Az osztrák külügyminisztérium kifogásolta, hogy a migrációs csomag "összemossa" a legális és az illegális migrációt, valamint a bevándorlókat és a menedékkérőket.
A Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról cí
2020-01-13 17:31:52
velemenyezd: Az osztrák államfő beiktatta az új kormányt

Az államfő arra intette az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöldek által alkotott kormánykoalíció tagjait, hogy bánjanak óvatosan a hatalommal, az ugyanis "csupán eszköz arra, hogy szolgálják a hazájukat". Van der Bellen arról is beszélt: a kormány tagjaitól azt várja, hogy keressék a párbeszédet más pártokkal is.
Elmondta: olyan kormányt szeretne, amely "a legjobbat akarja"
2020-01-07 12:21:18
velemenyezd: A Zöldek megszavazták a kormánykoalíciót az Osztrák Néppárttal

"Eljött az osztrák Zöldek ideje" - hangoztatta Werner Kogler a kongresszus nyilvános ülését megnyitó beszédében, amelyben arra buzdította párttársait, hogy szavazzanak igennel a néppárti-zöld kormánykoalícióra.
A koalíció megkötését a 276 küldött 93 százaléka hagyta jóvá a Salzburgban tartott tanácskozáson.
A szavazást megelőző vitában a küldöttek dicséreteket és b
2020-01-04 19:25:56
velemenyezd: Politológus: várhatóan vitákkal teli lesz az osztrák Zöldek kongresszusa

Hozzátette: a 326 oldalas kormányprogram-tervezet nagyon sok pontban megegyezik az ÖVP előző programjával, viszont a Zöldek csak a klímapolitika tekintetében "képviseltetik magukat" a dokumentumban.
Mennyiségileg a néppárt ezt azzal próbálta kompenzálni, hogy a tervezetéből mintegy 64 oldal a klímaváltozásról szól - jegyezte meg.
Kiszelly Zoltán elmondta: a legfonto
2020-01-04 14:51:48
velemenyezd: Az osztrák Zöldek országos elnöksége megszavazta a néppárti-zöld kormánykoalíciót
először alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.
A Zöldek országos elnöksége javasolni fogja a párt országos kongresszusának, hogy szombati ülésén fogadja el az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodást, és szavazzon igennel a kormánytagok személyéről is - szögezte le Werner Kogler. A pártelnök hozzátette, "reménnyel tölti el", hogy csütörtök
2020-01-03 22:12:43
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Néppártban, Európai Néppártból, Alapjogokért Központ, Osztrák Néppárt, Orbán Viktor, Osztrák Néppárttal, Herman Van Rompuy, Európai Tanács, Wolfgang Schüssel, Hans-Gert Pöttering, Európai Parlament, CDU-s Hans-Gert Pöttering, Pócza István, Törcsi Péter, Sebastian Kurz, Deák Dániel, Angela Merkel, Donald Tusk, Kérdezték Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzéséről, Alexander Schallenberg, Werner Kogler, Kiszelly Zoltán, bölcsek tanácsa, néppárt ügyét, világ első, osztrák államfő,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.