Belépés
velemenyezd: Sűrű nyár végére, ősz elejére készül a Magyar Rögbi Szövetség
szakágról, a hetesrögbiről szólt, de mostanra sikerült ar
2020-05-13 09:57:07
menusgabor: Jaj, a legyőzöttnek! - Trianon, 1920. június 4.
foglalja a nemzet hagyományos szabadságjogait fajra, nyelvre, nemzetiségre való korlátozás nélkül. A nemzetiségeink mindegyike századokig teljes egyetértésben élt a magyarokkal, s csak osztrák hatásra lettek ellenségek (Divide et impera!).

A török uralom elmúltával a Magyarországon soha nem üldözött, s lassan-lassan nemzetté érlelődött nemzetiségi csoportok mindenáron i
2020-05-08 20:00:30
menusgabor: Ártatlan a kínpadon: A magyar nemzet meghurcolásának történe
megszállásra, ha még ekkor csak egy részére is. Bár még ekkor nem volt lebetonozva a Habsburg hatalma Magyarországon, de ütközőzónának tökéletes volt a török elleni harcokban. Védve ezzel az osztrák tartományokat a harcoktól, s egyben gyengítve a magyar területeket.

A török harcok elmúlása után a Habsburg hatalmi rendszer teljes befolyás alá akarta vonni Magyarországot,
2020-05-06 20:00:35
simocsi: Üzenet...
2019-10-08 07:15:31
velemenyezd: Bagdy Gábor: Budapest egyik fontos célja, hogy egyre élhetőbb város legyen
ilyen kiemelt programok között szerepel a dunai partszakaszok megnyitása a város felé, valamint közterületek, így például a Margitsziget és a Városliget megújítása.
A magyar és az osztrák főváros között nagyon sok a hasonlóság, és ez Budapestnek perspektívát is jelent. Bécs kiváló példa lehet, és "mi szeretnék is ezt az utat követni" - közölte a főpolgármester-helyettes, aki
2019-07-03 15:51:31
velemenyezd: EU-csúcs - Tusk: az Európai Tanács nem nevekről, hanem a kiválasztás folyamatáról tárgyalt
"vannak nevek", és "talán mások is megjelennek a következő napokban és hetekben", de elsődleges céljának mondta, hogy a legképzettebb embereket válasszák.
Hartwig Löger ideiglenes osztrák kancellár kijelentette, Ausztria támogatja a csúcsjelölti rendszert, és Manfred Weber jelölése mellett áll az uniós bizottság elnöki posztjára.
A brüsszeli csúcstalálkozó egyetlen napi
2019-05-29 06:45:52
eposz: A gyarmatosítás véres története (Részletek)
* A Ferenc József-föld története: Az Osztrák-Magyar Monarchia majdnem-gyarmata

Az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodója, Ferenc József (1830-1916, uralkodott: 1867-1916) nem óhajtott részt venni a 19. század második felének európai külpolitikai tendenciáit jellemző kolonizációs versengésben. A Monarchia, bár jelentős haditengerészettel rendelkezett, hajói pedig hosszú expe
2019-03-25 01:45:41
velemenyezd: Áder János Bécsben: dinamikusan erősödnek a két ország gazdasági kapcsolatai

Áder János az osztrák köztársasági elnökkel folytatott megbeszélése után felidézte: hét évvel ezelőtti kinevezésekor első útja Ausztriába vezetett, és vannak területek, amelyek azóta is dinamikusan fejlődnek, mint például a két ország közötti gazdasági kapcsolat.
Ausztria még mindig Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere, a harmadik legnagyobb külföldi munkaa
2019-02-20 17:02:17
velemenyezd: Útdíjfizetési szolgáltató: rekordösszegű útdíj folyt be tavaly
matrica kétharmada heti (10 napos) volt. A legnépszerűbb kombináció a személyautók heti matricája, amelynek 53 százalékát külföldi autósok vásárolták meg tavaly, a leggyakrabban román, német, osztrák és szlovák rendszámú autóra.
Hozzátette: bár a heti matrica a legnépszerűbb, tavaly az országos éves e-matrica értékesítése ugrott meg leginkább, 10 százalékkal több fogyott belő
2019-02-12 13:02:06
eposz: A Romák valódi eredete
'Sinto' név is származik, az ~nd~ -nek ~nt~-vé való paradoxális fejlődése ellenére, amit jelen esetben mégis valószínűsítenünk kell. Néhány roma nyelvjárásban, mint pl. a magyarországi, osztrák, szlovéniai, úgy tűnik, ténylegesen le is játszódott ez a hangtani fejlődés."


Mivel szerzőnk nem talál megnyugtató magyarázatot a ,,roma" elnevezés eredetére vo
2019-01-10 10:42:26
eposz: Romák valódi eredete 2
csak Magyarországon, Erdélyben és néhány környező területen beszélik. (forditó megj). A mai Ukrajna területén még léteznek magyar közösségek, de csak azokon a részeken, amelyek valaha az Osztrák-Magyar Monarchia részét képezték, azaz Kárpátalján. Az Ukrajnában használatos hivatalos nyelv ellenben , érthetően az ukrán.)
- ugyanígy a törököt sem beszélték Kisázsiában a középkor
2019-01-10 10:41:47
menusgabor: Magyarul beszélő indián törzs?

MAGYARUL BESZÉLŐ INDIÁN TÖRZS? Harvard Egyetemnek a Peapody Museum megdöbbentő dolgot jelentett, mely az egész ősmagyar eredetet átformálhatjaA
2018-11-27 17:00:17
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Magyar Rögbi Szövetség, Bagdy Gábor, Európai Tanács, Áder János Bécsben, Hartwig Löger, Manfred Weber, Ferenc József-föld, Osztrák-Magyar Monarchia, Ferenc József, Áder János, MAGYARUL BESZÉLŐ INDIÁN TÖRZS, Harvard Egyetemnek, Peapody Museum, magyar nemzet, kiválasztás folyamatáról, gyarmatosítás véres, hetesrögbiről szólt, nemzet hagyományos, nemzetiségeink mindegyike, török uralom, török elleni, osztrák tartományokat, magyar területeket, török harcok, dunai partszakaszok, város felé,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.