Belépés
velemenyezd: Liget Budapest - Tovább nő a zöldfelület aránya a Városligetben
Városligetben az elmúlt évtizedekben a zöldfelület rovására kialakított beton- és aszfaltfelületek csökkentése. Az ezt célzó program első lépésként az indokolatlanul széles, 14 méter szélességű Olof Palme sétány útburkolatát szűkítik le 6 méterre, így csaknem 5 ezer négyzetméternyi zöldfelületet adnak vissza a parknak.
Csütörtökön indult a betonfeltörés második szakasza, amel
2020-01-24 07:05:40
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Emmi: a legtöbb kulturális beruházás indult el 2010 óta
Budapest projekt keretében tavaly elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ a Szabolcs utcában.
A projekt keretében 5,25 milliárd forintból megújult az egykori Olof Palme ház, amely Millennium Háza néven működik. Folyamatban van a Magyar Zene Házának építése, a Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs kivitelezése. A projekt eleme az Új Nemzet
2020-01-22 13:42:31
velemenyezd: John le Carré kapja a százezer euróval járó Olof Palme-díjat
rá, hogy le Carré, a Suszter, szabó, baka kém vagy a Kém, aki bejött a hidegről szerzője nagyon ritkán fogad el bármilyen elismerést, irodalmi díjra pedig elvből nem pályázik.
Az Olof Palme-díjat évente ítélik oda olyan embernek, aki "rendkívüli eredményeket" mutat fel a néhai svéd miniszterelnök szellemében végzett tevékenységével.
Korábban mások mellett az amerikai ko
2020-01-10 13:31:38
velemenyezd: Liget Budapest: átadták a Nagyjátszóteret és a Millennium Házát
Projekt miniszteri biztosa szombaton az MTI érdeklődésére.
Több évtized után eredeti pompájában megnyílt a Liget legrégebbi és legdíszesebb épülete, a Millennium Háza, az egykori Olof Palme Ház is. A miniszteri biztos beszámolt arról, hogy a több ezer felújított Zsolnay-kerámiával díszített épületre, a főbejárat előtt kialakított, századfordulós hangulatot idéző Rózsakertre r
2019-10-26 14:01:44
velemenyezd: Városliget Zrt.: A Liget Budapest projektelemei végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek
emelte ki a kommüniké.
Mint a Városliget Zrt. felidézte, a Liget Budapest projekt keretében már megújult a Szépművészeti Múzeum, a Komáromi Csillagerőd, a Millennium Háza (korábban Olof Palme Ház) és a Vakok kertje. Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a városligeti Nagyjátszótér, a kutyás élménypark és az ifjúsági sportpályák.
Előrehaladott
2019-10-17 14:51:41
velemenyezd: Forgalomkorlátozások lesznek a Hősök terén a Nemzeti vágta miatt
hétfő hajnalig az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Hősök terét, az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól, továbbá az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között, valamint a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.
Szükség esetén, lezárhatják a forgalom elől az M1-es m
2019-10-17 13:01:25
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Karácsony: új épület nem kaphat építési engedélyt a Ligetben
sajtóhírekből tudja, hogy a Néprajzi Múzeum megkapta már az engedélyt, de a Nemzeti Galériának nincs engedélye.
Karácsony Gergely közölte, a projekt részeként megépült játszótérnek és az Olof Palme-ház megújulásának örül, de "kapitális baromságnak" tartja az új épületek felépítését.
Beszámolt arról is, hogy az első alakuló ülésen visszavonják a Római-parti mobilgát megép
2019-10-16 18:10:31
velemenyezd: Liget Budapest - Az őszi szünet kezdetén nyílik meg a városligeti Nagyjátszótér

A Liget Budapest projektnek köszönhetően elkészült Magyarország legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere, melyet a megújított Millennium Házával (korábban Olof Palme Ház) egy napon vehetnek birtokba a látogatók - mondta el az MTI-nek a projekt miniszteri biztosa.
Baán László kiemelte: a városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket
2019-10-09 07:10:50
velemenyezd: Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
az átadások éve, hiszen májusban Orbán Viktor átadta az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét.
Ősszel Millennium Házaként nyílik meg a felújított egykori Olof Palme Ház, bejárata előtt a Városligetben újdonságnak számító Rózsakerttel. Szintén még az ősszel birtokba vehetik a családok Budapest egyik legnagyobb és legkomplexebb játszóterét a Városligetbe
2019-09-20 13:21:32
velemenyezd: BKK: forgalomkorlátozás lesz a Hősök tere környékén a Szabadságkoncert miatt
reggel 6 órától másnap hajnali 5.30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét övező utat, továbbá az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól, az Olof Palme sétányt pedig a Zichy Mihály úttól a Hősök teréig.
Lezárják továbbá várhatóan 16 órától 24 óráig az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, valamint a Dózsa György uta
2019-06-13 11:51:22
velemenyezd: Kerékpáros felvonulás miatt forgalomkorlátozások lesznek Budapesten vasárnap
- Döbrentei tér - Attila út - Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Deák tér - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány - Konrad Adenauer út - Olof Palme sétány - Zichy Mihály útvonalat.
Az I bike Budapest kerékpáros felvonulás szervezői az esemény honlapján közölték: a tavaszi biciklis fesztivál és demonstráció vasárnap 15 órakor indul
2019-04-25 16:49:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Liget Budapest, Olof Palme-díjat, Millennium Házát, Városliget Zrt, Olof Palme, Országos Múzeumi Restaurálási, Raktározási Központ, Millennium Háza, Magyar Zene Házának, Néprajzi Múzeum, Dózsa György, Olof Palme Ház, Szépművészeti Múzeum, Komáromi Csillagerőd, Gundel Károly, Zichy Mihály, Nemzeti Galériának, Karácsony Gergely, Olof Palme-ház, Millennium Házával, Baán László, Orbán Viktor, Ősszel Millennium Házaként, Clark Ádám, József Attila, Konrad Adenauer,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.