Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Üresek a szenteltvíztartók számos olaszországi templomban
mise végén a béke jeleként egymásnak adott kézfogást "elhalasztják". A vatikáni hivatalokban kötelező a kézfertőtlenítő gél használata.
A szentszéki sajtóközpont megerősítette, hogy Ferenc pápa gyengélkedés miatt nem vett részt egy csütörtöki szertartáson. Vatikáni információk szerint a pápának enyhe influenzája van, de eddig semmilyen más programját nem halasztotta el.
2020-02-28 09:11:58
velemenyezd: Koronavírus - Újabb négy halott Észak-Olaszországban
Világszervezet (WHO) olasz szakértője segíti. Ricciardi kijelentette, hogy nincsen vészhelyzet Olaszországban. Hozzátette, hogy a betegek 80 százaléka meggyógyul.
A Vatikán bejelentette, hogy Ferenc pápa nem halasztja ela hagyományos hamvazószerdai szertartásokat, és semmilyen óvintézkedést nem használ a hívőkkel szemben. Az olasz parlamentben viszont bevezették a képviselők
2020-02-25 22:23:01
maroka: Szenvedélyesen szerette Istent és a számítógépet
úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz.
.............
Ferenc pápa február 21-én jóváhagyta annak a dekrétumnak a közzétételét, amely elismeri a Carlo Acutis közbenjárására történt csodát. A 2006-ban, 15 éves korában leukémiában meghalt olasz fiú[
2020-02-24 22:15:57
maroka: Szent Benedek lángja - a fáklya február 27-én
békefáklya február 22-én az olaszországi Norciából hazánkba indul, február 27. és március 1. között Budapestre, Pannonhalmára és Esztergomba is eljut. A február 19-i általános kihallgatáson Ferenc pápa megáldotta a bencés fáklya küldöttségét, akik Renato Boccardo spoleto-norciai érsek és Donato Ogliari montecassinói apát vezetésével érkeztek a Vatikánba.
Szent Benedek üzenete
2020-02-19 18:53:53
velemenyezd: Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni akarunk
kellene vernünk. Most idegenben nehéz dolgunk lesz, de mindkét e heti meccsünkre úgy megyünk ki, hogy meg akarjuk nyerni" - tette hozzá.
Ivkovics Sztojan elmondta, örül, hogy Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke korábban meglátogatta a válogatottat az edzőtáborban, és sokat beszélgettek az MKOSZ vezetőjével.
"Mindegy, ki jön utánam a kapitányi poszton, minden játéko
2020-02-17 11:11:45
maroka: „A legnemesebb foglalkozás”
Ferenc pápa örömmel üdvözölte az ápolók és szülésznők évét.
.............
2020-at az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO az ápolók és szülésznők évévé nyilvánította, s döntésüket Ferenc pápa örömmel fogadta.
Szentatya január 19-én, az Úrangyala imádság alkalmával mondott beszédében úgy f
2020-02-03 21:45:11
velemenyezd: Olasz egyházi és polgári hatóságok együtt járnak el pedofil egyházi személyekkel szemben
alkalom, hogy papok által elkövetett szexuális visszaélési ügyben az olasz egyház és igazságszolgáltatás képviselői közös sajtótájékoztatón hangsúlyozták a kölcsönös együttműködést.
Ferenc pápa legutóbb január 9-én, a Szentszéknél akkreditált diplomatákhoz intézett újévi beszédében ismételte meg: a Vatikán elkötelezett abban, hogy a kiskorúak védelmében fény derüljön az elköv
2020-01-29 18:32:28
maroka: Az ember veresége és győzelme.
Maria keresztnevű, Kolbe nevű ember hozta el ezen a helyen, aki foglalkozására nézve (ahogyan írták róla a koncentrációs tábor nyilvántartásában): katolikus pap; hivatása szerint: Szent Ferenc gyermeke; születésénél fogva: egyszerű, dolgos és istenfélő szülők gyermeke, akik Łódź környékén szövésből éltek; Isten kegyelméből és az Egyház döntése alapján: boldog.
A hit és a szer
2020-01-28 14:41:42
velemenyezd: A közel-keleti keresztények sorsáról tárgyalt Ferenc pápa az iraki elnökkel
elismerték a történelmi keresztény közösség fennmaradásának jelentőségét Irakban, kiemelve, hogy szavatolni kell a biztonságukat, és helyet kell biztosítani nekik az ország jövőjének építésében. Ferenc pápa és az iraki elnök találkozóján szó volt a térséget sújtó harcokról és a humanitárius válsághelyzetekről. Mindketten szorgalmazták a nemzetközi közösség támogatását az etnikumok
2020-01-25 14:32:25
velemenyezd: A nemzetközi politika kérdéseiről egyeztetett Ferenc pápa az amerikai alelnökkel

Hírügynökségi értesülések szerint Ferenc pápa és Mike Pence egy órás megbeszélésén szó volt a több mint 71 milliós amerikai katolikus közösségről, mely jelentős súllyal bír a közeledő amerikai elnökválasztások kapcsán is. Mike Pence az újságírók előtt külön ishangsúlyozta, hogy hitét aktívangyakorló katolikus családból származik.

Elemzők megjegyezték, hogy Mike Pe
2020-01-24 17:02:03
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Bereményi Géza író kapta a Kölcsey-emlékplakettet
istentiszteleten Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Ternyák Csaba római katolikus érsek hirdetett igét.
Az ünnepséget követően a református temetőben, Kölcsey Ferenc síremlékénél megtartott koszorúzáson Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, a Himnusz identitásunk és kultúránk legmeghatározóbb
2020-01-19 15:41:31
velemenyezd: Olasz sajtó: túl szűk lett a Vatikán két pápa számára
című francia napilap előzetes cikke szerint a könyvben a nyugalmazott pápa, "nem maradhatok csendben" jelmondattal a papi cölibátus intézményét védelmezi. A kérdés aktuálisnak számít, mivel Ferenc pápa iránymutató dokumentum kiadására készül a tavaly októberben, a Vatikánban rendezett pánamazóniai püspöki tanácskozás (szinódus) témáiról. A szinódus záródokumentuma többek között fe
2020-01-14 11:09:49
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szent Benedek, Bereményi Géza, Carlo Acutis, Renato Boccardo, Donato Ogliari, Ivkovics Sztojan, Szalay Ferenc, ENSZ Egészségügyi Világszervezete, Szent Ferenc, Mike Pence, Mike Pe, Fekete Károly, Tiszántúli Református Egyházkerület, Ternyák Csaba, Kölcsey Ferenc, Potápi Árpád János, szenteltvíztartók számos, fáklya február, legnemesebb foglalkozás&#8221, ember veresége, közel-keleti keresztények, iraki elnökkel, nemzetközi politika, amerikai alelnökkel, magyar kultúra, béke jeleként,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.