Belépés
velemenyezd: Novák: a legjobb diákoknak ad esélyt a Stipendium Peregrinum ösztöndíj
és társadalomtudományi érdeklődésűek, sokan informatikai, matematikai pályára készülnek, vannak közöttük asztrofizikusok és művészi pályát választók is.
Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője újságíróknak elmondta: az első alkalommal, 225 millió forintos kerettel meghirdetett ösztöndíjprogramra 144-en pályáztak, közülük 49-en vesznek részt a h
2020-07-05 22:22:59
velemenyezd: Novák: meghirdetik a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram újabb részét

Novák Katalin újságíróknak elmondta, az ösztöndíjprogram most maximum 20 tehetséges fiatal számára teszi lehetővé azt, hogy a 2020-2021-es tanévben a külföldi tanulmányaikra - akár annak teljes egészére - támogatást kapjanak. Az ösztöndíjpályázat keretösszege 225 millió forint.
Olyan fiatalok pályázhatnak az ösztöndíjra, akik már felvételt nyertek a világ legrangosabb eg
2020-06-02 15:55:49
velemenyezd: Az Egyesült Királyságban tanuló magyar diákok rendeztek konferenciát Cambridge-ben
munkaerőpiac legfontosabb szereplőit, így első kézből kaphatnak élő és hiteles információt a magyar piaci viszonyokról és lehetőségekről.

Hozzátette, a konferencián, amelyet a Nemzeti Tehetség Központ támogatott, plenáris előadások hangzottak el és workshopokat tartottak; a rendezvényen mintegy 200-an vettek részt.
Emlékeztetett, az Egyesült Királyságban körülbelül
2020-03-07 15:02:20
velemenyezd: Nemzeti Tehetség Központ: a tehetség az egyik legjobb befektetés

Lantos Krisztina azzal összefüggésben beszélt erről, hogy idén is felajánlható a személyi jövedelemadó második 1 százaléka a Nemzeti Tehetség Program (NTP) javára. Beszélt arról is, hogy a 2019-2020-as tanévben 3,3 milliárd forintból működik a Nemzeti Tehetség Program.
A programmal egyéni és szervezeti támogatást is tudnak adni, összességében eddig már 350 ezer fiatalt
2020-03-02 19:53:18
velemenyezd: Novák: idén is felajánlható az szja 1 százaléka a Nemzeti Tehetség Programnak

Az államtitkár kiemelte: a tehetséges magyar fiatalok támogatása "nagyon jó befektetés".
"Mindannyiunk érdeke, hogy minél több tehetséges magyar fiatalt fedezzünk föl, minél több tehetséges magyar fiatlanak fogjuk meg a kezét, és aztán hosszú távon se engedjük el" - fogalmazott.
Novák Katalin elmondta: az 1 százalékos szja-felajánlásokat ugyanakkora összeggel egés
2020-02-28 12:51:22
velemenyezd: Országos akadémiai rendszer épül ki kézilabdában
függetlenül, ám az ott már felépült infrastruktúra és képzési rendszer "értékes része a nagy egésznek", kiemelt jelentőségű a sportágon belül.
"Jó esély van rá, hogy képzett magyar tehetségek kerülnek ki az akadémiákról, az eddiginél is többen, ami csak pozitívan hathat a válogatottakra és a bajnokságokra is" - mondta az operatív igazgató.
Novák András leszögezte, az eli
2020-01-09 15:28:41
velemenyezd: Novák: mától indul a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram

Novák Katalin elmondta: a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramot a Nemzeti Tehetség Központ koordinálja, és első körben ahhoz nyújtanak támogatást, hogy azok a fiatalok, akik a legjobb külföldi egyetemeken akarnak tanulni, ki tudjanak utazni a felvételi eljárásra.
Mint mondta, bíznak abban, hogy a fiatalok a legrangosabb egyetemeken szerzett tudásuk birtokában Magyaro
2019-11-22 19:11:14
velemenyezd: Koreai előadók mutatkoznak be Budapesten
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, október 1-jén pedig a pécsi Nádor Galériában adja elő térspecifikus akcióit.
Október 1-jén és 2-án a dél-koreai kortárs színház fiatal tehetségei mutatkoznak be a Nemzeti Színházban. A Yangson Project Valami emberi című előadása Korea modern kori, konfliktusos történelmével foglalkozik. A narratív és mozgásszínházi produkciókat i
2019-09-22 09:31:01
velemenyezd: Átadták a BMC első Nemzetközi Cimbalomversenyének díjait
idén hívta életre azzal a céllal, hogy 21. századi kontextusba helyezze az immár hivatalosan is hungarikumnak számító hangszert, inspirálja a fiatal cimbalmosgenerációt, lehetővé tegye új tehetségek bemutatkozását, és erősítse a nemzetközi cimbalmos közösséget - fogalmaztak a szervezők.
A cimbalomverseny valamennyi fordulója nyilvános volt, az esti koncerteken pedig klasszik
2019-09-01 14:01:20
velemenyezd: Zárókoncerttel fejeződött be a Snétberger Zenei Tehetség Központ kilencedik nyári kurzusa

Snétberger Ferenc, a központ művészeti vezetője - akinek pedagógiai modelljét és módszertanát követik a kurzusok - az MTI-nek elmondta, minden évfolyamban nehéz anyagi körülmények közt élő, tehetséges fiatalok vesznek részt képzésükön, akik a legjobb tanároktól sajátíthatják el a különféle technikákat. A kurzusokon a 10-22 éves, különlegesen tehetséges, hátrányos helyzetű, tö
2019-08-01 20:16:22
velemenyezd: Születésnap - Laurencz László 85 éves

Az MTI-nek adott interjúban a szakember felidézte, hogy labdarúgóként kezdett sportolni, tehetséges, ballábas csatár volt, de egy skarlát okozta csontvelőgyulladás miatt évekre fel kellett hagynia a mozgással. Hét műtéten esett át 14 éves korától, utána három évig feküdnie kellett.
"Az orvosok lemondtak róla, hogy valaha képes leszek járni, kikiáltottak nyomoréknak" - ny
2019-07-27 07:05:28
velemenyezd: Legeredményesebb idényét zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia
mint tízszeres a túljelentkezés az intézménybe.
Ami a munkát illeti, arról így vallott a szakember: "Óriási lehetőség ilyen körülmények között, ilyen infrastruktúra mellett, ilyen tehetséges gyerekekkel dolgozni nagy szakmai önállóság mellett."
Hozzátette, céljuk, hogy minél több válogatott játékos neve mellett szerepeljen, hogy NEKA-növendék volt.
Sótonyi László ed
2019-06-12 18:39:31
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Stipendium Peregrinum, Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram, Egyesült Királyságban, Nemzeti Tehetség Központ, Nemzeti Tehetség Programnak, Nemzetközi Cimbalomversenyének, Snétberger Zenei Tehetség Központ, Laurencz László, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Lantos Krisztina, Nemzeti Tehetség Központ Nonprofit Kft, Novák Katalin, Nemzeti Tehetség Program, Novák András, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Nádor Galériában, Nemzeti Színházban, Yangson Project Valami, Snétberger Ferenc, Sótonyi László, legjobb diákoknak, egyik legjobb, első alkalommal, ösztöndíjprogram most, 2020-2021-es tanévben, külföldi tanulmányaikra,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.