Belépés
velemenyezd: Hét erdélyi magyar és egy budapesti színház is résztvesz a legnagyobb román színházi seregszemlén
állított színpadra. A szervezők által közölt program szerint a fővárosi teátrum október 22-én játssza az előadást a Bulandra Színház Liviu Ciulei termében.
A szervezők külföldi táncszínházi előadást is meghívtak, így a szentpétervári Eifman Ballet az Anyegin című produkciót mutatja be Bukarestben.
Az erdélyi magyar színházak közül a legtöbb előadással, hárommal a Kolozsv
2019-10-10 16:16:26
velemenyezd: Apponyi Geraldine életét bemutató kiállítással kezdődtek a Magyar kulturális hetek Albániában
- hangsúlyozta Schőberl Márton.
Kiemelte: a december közepéig tartó programsorozat kulturális események széles választékát, klasszikus és jazzkoncerteket, modern színházi és a táncszínházi előadásokat, kiállításokat kínál az albán közönségnek. Novemberben nyílik meg a Magyar Természettudományi Múzeum gyermekeket és családokat megszólító kiállítása Bölcső és menedék címmel, a
2019-10-02 14:41:47
velemenyezd: Ma van a Színházak éjszakája

A fővárosi színházak csaknem 200 programja, valamint a színháztörténeti séták idén is egyetlen karszalaggal látogathatók. Idén csatlakozott a budapesti rendezvényhez a Nemzeti Táncszínház, és újra szerepelnek a kínálatban a Madách Színház, a Thália Színház és a Nemzeti Színház programjai.
Az érdeklődők kipróbálhatják magukat színészmesterség és beszédtechnika órákon, lát
2019-09-21 07:04:19
velemenyezd: Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját
karszalaggal látogathatók. A "Te mit viszel magaddal?" mottóval megvalósuló eseményt az idén a magyar dráma napján tartják.
Idén csatlakozott a budapesti rendezvényhez a Nemzeti Táncszínház, és újra szerepelnek a kínálatban a Madách Színház, a Thália Színház és a Nemzeti Színház programjai.
Az érdeklődők részt vehetnek kulisszajárásokon, nyílt próbákon, premiereken, szín
2019-09-20 17:51:47
velemenyezd: Pénteken kezdődik a Progress Sopron amatőrszínházi fesztivál
városából érkező Tyeatr plasztyiki társulata ad elő. A csapat a mozgásszínház és a pantomim eszközeivel mutat be három etűdöt a fájdalom és keserűség témájában.
Délután a Nemzeti Táncszínház színházi nevelési programjaként, a fesztivál kísérő rendezvényeként mutatják be iskolásoknak a Talpuk alatt című produkciót. Másnap szintén a színházi nevelési program részeként lesz lát
2019-09-19 17:11:50
velemenyezd: Magyar produkció nyert fődíjat a breszti színházi fesztiválon
között öt helyszínen 15 ország 28 produkciója mutatkozott be a legkülönfélébb műfajokban. A programban klasszikus dráma, modern kísérleti dráma, bábszínházi produkciók, utcaszínházi és táncszínházi előadások is helyet kaptak. Magyarországot a két társulat közös Ványa bácsi előadása képviselte, amely a szakmai zsűri döntése alapján elnyerte a legjobb előadásnak járó díjat.
"A
2019-09-16 15:32:22
velemenyezd: Pécsi Balett bemutatójával indul a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
is, hogy a tánctalálkozót követően a társulat tolmácsolásában az idei évadban is láthatja a közönség a nemzetközi sikereket elért Carmen című előadást és a Rómeó és Júliát a Nemzeti Táncszínház szervezésében Budapesten, valamint a májusban bemutatott mesebalettet, a Csipkerózsikát a Pécsi Nemzeti Színházban.
A Carmina Burana mellett még egy bemutatóval készül a társulat, mel
2019-09-13 13:11:23
velemenyezd: Gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Magyarság Háza
szereplésével a Várkert Bazárban.
Be
2019-09-13 12:31:39
velemenyezd: Idén is megrendezik a BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét

A programok Budapesten a Nemzeti Táncszínházban és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében, valamint Pécsen a Nádor Galériában lesznek - közölte a rendezvénysorozat szakmai partnere, a Nemzeti Táncszínház az MTI-vel.

A közlemény szerint a kezdetben a butoh (japán avantgárd) előadásokra fókuszáló fesztiválprogramban, évről évre fokozatosan megjelentek a műf
2019-09-07 11:51:23
velemenyezd: Színházak éjszakája 34 teátrum részvételével
Színházban a 10 éve elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek, a Kolibriben Bereményi Géza megzenésített verseit adják elő a társulat tagjai, a Nemzeti Színház hajókirándulást is szervez, a Nemzeti Táncszínház pedig kulisszajárást tart nemrég átadott épületében - sorolta a főpolgármester-helyettes, aki kiemelte a Trip Hajóra meghirdetett, hajnalig tartó Afterbulit is.
Szalay-Bobrovnic
2019-09-02 17:22:07
velemenyezd: Négy bemutatót tart az új évadban a Közép-Európa Táncszínház
mutatkozik be a Müpában. A hónap másik premierjét a társulatból érkező Mádi László jegyzi, aki Térfalók című díjnyertes munkája után második alkalommal kap lehetőséget, hogy a Nemzeti Táncszínház színpadán lássa viszont társait.
Az évad folyamán két neves külföldi koreográfus érkezik a társulathoz, hogy workshopot tartson. A két kurzus nyitott lesz a hazai táncművészek számár
2019-09-02 13:41:34
velemenyezd: Szeptember 7-én rendezik meg a 11. Pozsonyi Pikniket
újlipótvárosi énektanár, Sík Olga emléke előtt tisztelgő koncert, egykori tanítványok - köztük Pitti Katalin és Domahidy László - közreműködésével.
A Rakpart nagyszínpadon kortárs táncszínházi előadásokkal zárulnak a programok szombat este, a Nemzeti Táncszínház és a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház művészeinek fellépésével.
A Fidelio Színpódium programjára az irodalom, a
2019-09-01 16:01:43
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Apponyi Geraldine, Progress Sopron, Pécsi Balett, Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, Magyarság Háza, RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálét, Közép-Európa Táncszínház, Pozsonyi Pikniket, Bulandra Színház Liviu Ciulei, Eifman Ballet, Schőberl Márton, Magyar Természettudományi Múzeum, Nemzeti Táncszínház, Madách Színház, Thália Színház, Nemzeti Színház, Pécsi Nemzeti Színházban, Carmina Burana, Várkert Bazárban, Nemzeti Táncszínházban, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Nádor Galériában, Cseh Tamásra, Kolibriben Bereményi Géza, Trip Hajóra, Mádi László,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.