Belépés
velemenyezd: Gyopáros: a Modern városok programban várhatóan a projektelemek fele jövőre elkészül
munkálatok - sorolta a kormánybiztos.
Farkas Ciprián polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az épület és a hozzá tartozó kert már elkészült, jelenleg a Soproni Múzeum interaktív néprajzi és kézműipari kiállítótereit alakítják ki. Az épületet még a nyáron átadják.
Hangsúlyozta, hogy az új közösségi tér az épülettel és a kerttel "visszaad, megcsillant valamit Sopronna
2020-06-13 17:12:34
velemenyezd: Liget Budapest - Az MMA bízik a fejlesztéseknek a már engedélyezett tervek szerinti megvalósításában
projekt kialakításában, pontosításában. A Városligetben zajló kulturális fejlesztéseket a köztestület vezetői az azóta eltelt időben is végigkísérték.
A közleményben kiem
2020-06-02 21:02:58
velemenyezd: Digitális edukációs múzeumi órák a nemzeti összetartozás napján
Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Nyíregyházi Jósa András Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Reptár - Szolnoki Repülőmúzeum és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum.
A DEMÓ-ra elsősorban pedagógusok jelentk
2020-05-31 10:51:21
velemenyezd: Liget Budapest - Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
olyan légies lesz, mint a látványterveken - emelte ki Gyorgyevics Benedek.
Baán László az MTI-nek elmondta, néhány hónapon belül a szintén a Liget Budapest projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum épülete is szerkezetkész lesz, a szomszédos mélygarázst pedig szeptemberben tervezik átadni.
A Magyar Zene Háza homlokzati üvegpaneleit bemutató videó a https://youtu.be/glkzIXN
2020-05-28 12:11:29
velemenyezd: Szombaton újranyílik a szentendrei Skanzen
vasárnapig 9 és 17 óra között várja újra a látogatókat a szentendrei Skanzen. Az épületek egyelőre zárva tartanak, egyes épületbelsők viszont megtekinthetőek lesznek - közölte a Szabadtéri Néprajzi Múzeum sajtóosztálya szerdán az MTI-vel.
A látogatók sétálhatnak a tájegységekben, az utcákon, az épületek között, az udvarokban, portákon, kikapcsolódhatnak a múzeum 60 hektáros p
2020-05-20 16:18:19
velemenyezd: Múzeumok napja - Programok Debrecenben
múzeumi oktatási napot szervez a múzeumok nemzetközi napja alkalmából május 18-ra a Mozaik Múzeumtúra: a Demó névre hallgató programban csaknem húsz múzeum vesz részt történelmi, irodalmi, néprajzi, zenei múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, online feladványokkal, játékokkal, videókkal, virtuális túrákkal.
A programhoz a Déri Múzeum és tagintézménye, a Debreceni Irodalom Háza
2020-05-15 12:28:00
velemenyezd: Digitális edukációs múzeumi órák a múzeumok napján
Múzeum azt mutatja meg a diákoknak, hogyan készítsenek camera obscurát a saját szobájukban, míg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum az irodalmi kávéházak korát idézi meg. A Néprajzi Múzeum Múzeum a karanténban című sorozatának epizódjaival jelentkezik, a debreceni Déri Múzeum pedig a gyógyítás és patikusság témakörét járja körbe online feladatokkal.
Balatoni Józse
2020-05-09 08:51:00
velemenyezd: Virtuálisan rendezik meg a Közösségek Hete országos rendezvénysorozatot

Idén az ország mintegy 80 települése kapcsolódott be a programsorozatba, a legtöbb regisztráció Pest, Hajdú-Bihar és Somogy megyéből érkezett - közölte a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ pénteken az MTI-vel.
A Közösségek Hete felvezető eseményeként arra kérik a résztvevőket, hogy saját otthonukban állítsanak májusfát, díszítsenek májusk
2020-05-08 11:32:12
velemenyezd: Online előadások, virtuális kiállítás, Insta-döntő és szobabiciklitúra az újabb programok között
esemény fő célja az, hogy népszerűsítse a múzeumpedagógia újdonságait. A programban csaknem húsz múzeum vesz részt, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Bajor Gizi Színészmúzeum, a Néprajzi Múzeum és a kecskeméti Katona József Múzeum. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - említi a közlemény.
A bicskei Nagy Károly Városi Könyvtár teraszkölcsönzést indított, a
2020-05-07 17:52:27
velemenyezd: Felújítják a régi malom épületét és kápolnát emelnek a Göcseji Falumúzeumban
város és a múzeumi szakemberek régi vágya volt, hogy a skanzen épületegyüttese komplex módon mutassa be a 19. század végének és a 20. század első harmadának Göcsejre jellemző építészeti és néprajzi értékeit.
A főtanácsadó emlékeztetett rá: az áprilisban elhunyt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökeként
2020-04-30 21:55:46
velemenyezd: Elindult a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala
http://www.mozaikmuzeumtura.hu/ weboldalon található, az új oldal a http://www.mozaikmuzeumtura.
2020-04-21 14:01:50
foldinefehereva: Nemzeti Történeti Emlékpark

Ópusztaszeren felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható.38 éve

A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum és skanzen. A legismertebb kiállított mű Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe. További nagyméretű kö
2020-04-18 23:33:32
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Liget Budapest, Magyar Zene Háza, Programok Debrecenben, Közösségek Hete, Göcseji Falumúzeumban, Nemzeti Történeti Emlékpark, Farkas Ciprián, Soproni Múzeum, Magyar Kereskedelmi, Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Műszaki, Közlekedési Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum, Néprajzi Múzeum, Nyíregyházi Jósa András Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, Szolnoki Repülőmúzeum, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Gyorgyevics Benedek, Baán László, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Mozaik Múzeumtúra, Déri Múzeum, Debreceni Irodalom Háza,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.