Belépés
velemenyezd: Liget-Budapest - "A legjobb nemzetközi középület" lett a Magyar Zene Háza
világ 10 régiójának kategóriagyőztesei között lett az első és nyerte el "A legjobb nemzetközi középület" díjat.
A Városliget Zrt. közleményében Gyorgyevics Benedek méltatta, hogy a Néprajzi Múzeum tavalyi és a Magyar Zene Háza idei díjával a Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma, és "erre minden magyar büszke lehet".
2019-12-03 07:04:14
furaila: Helytörténeti- néprajzi hagyományok
utáni,
valamint, Pesterzsébeten az 1990 utáni öt-hat évben

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=130291&n=furaila&blog_

http://furaila.xfree.hu/33600

Ezen néprajzi írással a Horthy-korszak polgárosodó nemzedékének szerettem volna emléket állítani. E nemzedék képviselői még (2003-2004-ben) itt élnek közöttünk. Igaz, már öregek, betegek é
2019-11-16 21:03:23
velemenyezd: Liget Budapest - Főigazgató: folytatódik az új Néprajzi Múzeum beruházása

Hangsúlyozta: nem hangzott el olyan felvetés, hogy le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén. Ez arra utal, hogy mindegyik politikai oldal érzi: 150 éves adósságot törleszt, ha története során először a múzeum végre saját célra épült otthont kap - jegyezte meg.
Kemecsi Lajos elmondása szerint a kivitelezés nagyon előrehaladott
2019-11-15 14:11:59
velemenyezd: Kamarakiállítás a magyar-malajziai kapcsolatok történetéről
egy komolyabb expedíció keretében járta be a régiót, élményeit és megfigyeléseit számos könyvben és tanulmányban írta meg, terepmunkája pedig a Magyarországra hazahozott több mint 2500 néprajzi tárgy és több mint 54 000 állatpreparátum segítségével megalapozta a későbbi Néprajzi Múzeum és Természettudományi Múzeum gyűjteményét is.
A 20. században a magyar populáris kultúrában
2019-11-09 08:30:54
velemenyezd: Idén is megrendezik a Márton-napi újborfesztivált és libatort a skanzenben

A vadászok védőszentjének november 3-i ünnepnapjához kapcsolódva ezúttal solymászokat, vadászokat és halászokat is meghívtak a fesztiválra.
A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Étteremben Márton-napi libaételek és családi pincészetek borai várják a látogatókat. A programok között őszbúcsúztató koncertek, gólyalábas előadás, valamint táncház is szerepel - közölték a szerv
2019-11-05 10:58:14
velemenyezd: Liget Budapest - Az ingatlanszakma rangos díját nyerte el a Magyar Zene Háza
természetes és a mesterséges környezet között, és hogy egyben maximálisan szolgálja a ház egyedi funkciójából fakadó igényeket.
Tavaly a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum nyerte el a világ legjobb középületének járó díjat az International Property Awards-on. 2017-ben pedig Cannes-ban, a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a Liget Budapes
2019-10-25 07:04:46
velemenyezd: Szabadtéri sorozatot indít Budapesten a Néprajzi Múzeum

Az Etno Pop-up sorozatban a Néprajzi Múzeum szombatonként történetének korábbi helyszínein bukkan fel egy látványos installációval és színes programokkal, például fotófallal, digitális népi tetoválással, műtárgyrejtvénnyel, mini-workshopokkal és őrleményreceptekkel.
A sorozat megmutatja azt is, hogy a néprajz mindenütt jelen van, az etnográfia körülvesz bennünket. A köve
2019-10-24 11:41:05
velemenyezd: Felvidéki napot rendez a Hagyományok Háza

A Felvidék kincsei elnevezésű egész napos programban a szlovákiai magyar néprajzi tájegységek hagyományos népi kultúráját ismerhetik meg a látogatók - közölte az intézmény az MTI-vel.
A rendezvény gyermekprogramokkal kezdődik, a játszóházat követően népzenei műhelyek mutatkoznak be, amelyen a Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia 2018-ban indított rendszeres hangszeres n
2019-10-19 11:51:32
velemenyezd: Városliget Zrt.: A Liget Budapest projektelemei végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek
Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a városligeti Nagyjátszótér, a kutyás élménypark és az ifjúsági sportpályák.
Előrehaladott állapotban van továbbá a Mag
2019-10-17 14:51:41
velemenyezd: Liget Budapest - Dél-Kínában mutatták be a projektet
legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Project kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektjének bizonyult. A Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeumot pedig a rangos International Property Awardon (Nemzetközi Ingatlan Díj) 115 ország 1700 jelöltje közül választották Európa, majd a világ legjobb középületének, és az építészeti
2019-10-16 18:20:24
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Karácsony: új épület nem kaphat építési engedélyt a Ligetben
a szabályzat nem teszi majd lehetővé, hogy a Városligetben új épület építési engedélyt kapjon - tette hozzá.
A Párbeszéd politikusa azt mondta, csak a sajtóhírekből tudja, hogy a Néprajzi Múzeum megkapta már az engedélyt, de a Nemzeti Galériának nincs engedélye.
Karácsony Gergely közölte, a projekt részeként megépült játszótérnek és az Olof Palme-ház megújulásának örül,
2019-10-16 18:10:31
velemenyezd: Átadták a 2019-es múzeumpedagógiai elismeréseket
Egy kastély titkos élete című projektje nyerte el.
A 2013-ban alapított Múzeumpedagógiai Életműdíjat idén Kustánné Hegyi-Füstös Ilona vehette át, aki 37 éve a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum munkatársa. Az elismerést kétévente ítélik oda egy évtizedek óta a szakmában dolgozó, komoly tudományos munkát is maga mögött tudó szakembernek.
A szakmai konferenciával egybe
2019-09-23 12:21:26
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Magyar Zene Háza, Liget Budapest, Néprajzi Múzeum, Hagyományok Háza, Városliget Zrt, Gyorgyevics Benedek, Kemecsi Lajos, Természettudományi Múzeum, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Skanzen Étteremben Márton-napi, Liget Budapest Projekt, International Property Awards-on, Liget Budapes, Etno Pop-up, Hagyományok Háza Hálózat, Múzeumi Restaurálási, Raktározási Központ, Best Futura Mega Project, Néprajzi Múzeumot, International Property Awardon, Nemzetközi Ingatlan Díj, Nemzeti Galériának, Karácsony Gergely, Olof Palme-ház, Múzeumpedagógiai Életműdíjat, Kustánné Hegyi-Füstös Ilona, Szabadtéri Néprajzi Múzeum,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.