Belépés
velemenyezd: Prágában eltávolították a helyéről Ivan Konyev szovjet marsall köztéri szobrát
aláírt cseh-orosz barátsági szerződés megsértésének minősítette. A nagykövetség közölte a cseh külügyminisztériummal, hogy Moszkva válaszolni fog erre a szerinte provokatív akcióra.
Milos Zeman cseh államfő hivatala méltatlannak és elfogadhatatlannak minősítette, hogy Prága 6. kerületének polgármestere alattomos módon kihasználta a koronavírus-járvány következtében kialakult
2020-04-03 16:51:58
velemenyezd: Koronavírus - Csehországban és Lengyelországban is növekedett a fertőzöttek és halálesetek száma
események miatt elmaradt.
Az ellenzéki pártok kedden és szerdán a képviselőházban és a szenátusban egyaránt támogatták a kormány szociális, pénzügyi és gazdasági válságintézkedéseit.
Milos Zeman államfő szerda este aláírta a költségvetést módosító törvényjavaslatot, amely ezzel érvénybe lépett - közölte Jirí Ovcácek elnöki szóvivő. A képviselőház kedden döntött a költsé
2020-03-26 13:31:50
velemenyezd: A demokratikus közintézmények elleni állítólagos támadások ellen tüntettek Prágában
Stanislav Krecek volt szociáldemokrata képviselőt választotta meg az új cseh emberi jogi biztosnak. A civil szervezet úgy véli, Krecek nem alkalmas erre a posztra, mert a prágai sajtó szerint Milos Zeman államfő és Andrej Babis kormányfő politikájának híve.
A tüntetés nem Krecek személye ellen irányul, hanem az ellen, hogy Zeman és Babis igyekeznek ellenőrzésük alá vonni a k
2020-03-01 20:12:59
velemenyezd: Sanghaj mindenféle hivatalos kapcsolatot megszakított Prágával
gazdasági kapcsolatait Kínával, ugyanakkor véleménye szerint az európai demokráciáknak jól át kell gondolniuk, hogy akarnak-e együttműködni egy ilyen "megbízhatatlan partnerrel".
Bár Milos Zeman cseh államfő korábban határozottan arra törekedett, hogy szorosabbra fűzze Csehország kapcsolatait a világ második legnagyobb gazdaságával, a cseh Blesk című lap szerint Zeman a kína
2020-01-14 11:29:54
velemenyezd: Az ukrán elnök konkrét eredményeket vár a normandiai csúcstól
Ukrajnával szembeni orosz agressziót és a Krím félsziget Oroszország általi törvénytelen elcsatolását. Hozzátette, hogy ezzel el akar oszlatni Prága hivatalos álláspontjáról minden kétséget, amely Milos Zeman cseh államfő véleményéről a sajtóban megjelent.
Kijelentette, hogy Csehország nagy várakozásokkal tekint a "normandiai" találkozó elé, meggyőződése szerint ugyanis a ke
2019-11-19 14:12:31
velemenyezd: Berlini fal - A német államfő köszönetet mondott a közép-európai népeknek a német újraegyesítésért
volna meg a német egység és nem történhettek volna meg a térségbeli békés forradalmak - hangsúlyozta a szövetségi elnök a visegrádi négyek országcsoport tiszteletére emelt szobornál, amelynél Milos Zeman cseh, Andrzej Duda lengyel, Áder János magyar és Zuzana Caputová szlovák államfővel együtt virágokat helyezett el.

Az ünnepségsorozat következő rendezvényén,a belvárosi
2019-11-09 14:11:37
velemenyezd: Virágok, mécsesek, fotók ezrei zárják el az utat Karel Gott villája előtt
Karel Gott-tól. A Zofín-palotában felravatalozott koporsó előtt mintegy 50 ezer ember hajtott fejett. Szombaton állami gyásznap volt Csehországban, a család és az or
2019-10-14 14:11:43
velemenyezd: Állami tiszteletadással búcsúzott Csehország Karel Gottól
"csalogánytól". Továbbra sem ismert, hol lesz a sztár végső nyughelye.
Az énekes családján és hozzátartozóin kívül a gyászszertartáson megjelentek a legfelsőbb cseh politikai vezetők Milos Zeman államfővel és Andrej Babis kormányfővel az élen, valamint a cseh kulturális és társadalmi élet ismert egyéniségei. Szlovákiát hivatalosan Peter Pellegrini kormányfő és Andrej Danko, a
2019-10-12 14:14:05
velemenyezd: Csehország nem fogja visszavonni Koszovó elismerését

Koszovó függetlensége cseh elismerésének visszavonására Milos Zeman államfő tett korábban több alkalommal - a nyilvánosság előtt is - javaslatot.
"Egyetértettünk abban, hogy ez a kérdés most nincs napirenden" - jelentette ki a találkozó után újságírók előtt Tomás Petrícek külügyminiszter.
"A nemzetközi helyzetben nem történt olyan változás, amely indokolná, hogy C
2019-10-10 19:32:25
velemenyezd: Visegrádi államfői csúcs - Zeman sikernek minősítette a migrációs kvóták megakadályozását

A kétnapos tanácskozáson Milos Zeman cseh elnök meghívására Áder János magyar, Andrzej Duda lengyel és Zuzana Caputová szlovák államfő vett részt a házigazda mellett. A második napon csatlakozott hozzájuk Borut Pahor szlovén és Aleksandar Vucic szerb elnök is.
Zeman elmondta: a V4-ek uniós együttműködése mellett a cseh, a magyar, a lengyel és a szlovák államfő kiemelten
2019-10-03 17:38:08
velemenyezd: Visegrádi államfői csúcs: napirenden a régió érdekeinek érvényesítése az Európai Unióban

A tanácskozáson Milos Zeman cseh elnök meghívására Áder János magyar, Andrzej Duda lengyel és Zuzana Caputová szlovák államfő vesz részt a házigazda mellett.
Milos Zeman a három elnököt katonai tiszteletadással fogadta a kastély parkjában. A ceremónia befejezése után az elnökök megkezdték a tárgyalást. A szerdára tervezett két megbeszélés között az államfők együtt ebédel
2019-10-02 12:41:23
velemenyezd: Negyven milliárd koronás hiánnyal számol jövőre a cseh kormány
milliárd koronával, a bevételi oldalon pedig 1578,1 milliárd koronávalszámol. A tervezett költségvetési hiány 40 milliárd korona, amelymegegyezik az idei tervezett hiány összegével.
Milos Zeman köztársasági elnök, aki személyesen is részt vett a kormányülésen, újságíróknak azt mondta, hogy elégedett a tervezettel és a várható parlamenti jóváhagyás után azonnal aláírja.
2019-09-16 18:02:26
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Ivan Konyev, Karel Gott, Csehország Karel Gottól, Európai Unióban, Milos Zeman, Jirí Ovcácek, Stanislav Krecek, Andrej Babis, Andrzej Duda, Áder János, Zuzana Caputová, Karel Gott-tól, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Tomás Petrícek, Borut Pahor, Aleksandar Vucic, helyéről Ivan, demokratikus közintézmények, ukrán elnök, normandiai csúcstól, német államfő, közép-európai népeknek, német újraegyesítésért, utat Karel, migrációs kvóták,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.