Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Salvini: ha nem lesz elég pénz gazdaságélénkítésre, kitör a forradalom
erősítette meg azt a sajtóértesülést, miszerint a korm
2020-03-25 18:13:07
velemenyezd: Nemzeti összefogást sürgetett Olaszország megmentésére Matteo Salvini
politikusa, a Salvini egyik legközelebbi tanácsadójának tartott Giancarlo Giorgetti vázolt, aki parlamenti választások helyett PD-Liga együttműködést szorgalmazott, új miniszterelnökkel Mario Draghi az Európai Központi Bank volt elnöke személyében.
Belpolitikai fordulatot a január 26-án, a közép-olaszországi Emilia-Romagnában és a déli Calabriában sorra kerülő tartományi vál
2019-12-15 16:31:38
velemenyezd: Mario Draghi átadta az EKB-elnöki hivatalt Christine Lagarde-nak
európaiak a globalizált világban csak együttműködéssel tudják megteremteni az emberek biztonságra és jólétre irányuló igényeinek megfelelő "igazi szuverenitást" - emelte ki búcsúbeszédében Mario Draghi.
Mint mondta, az együttműködés révén meg lehet védeni az európaiak érdekeit a világgazdaságban, lehet dacolni külföldi hatalmak nyomásával, lehet formálni a globális szabályok
2019-10-28 17:41:54
velemenyezd: Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB
likviditási feltételek és a meglehetősen laza monetáris politika.
Az EKB elnöke a bejelentést követő
2019-10-24 14:01:43
velemenyezd: Alig növekedett az euróövezet magánszektora októberben
Markit vezető közgazdásza, hozzátéve, hogy a feldolgozóipar súlyos recessziója egyre mélyebben gyűrűzik át a szolgáltató szektorba.
Williamson kiemelte: a felmérés azt jelzi, Mario Draghi elnöksége az Európai Központi Bank élén úgy végződik, hogy a gazdasági növekedés stagnálás közeli állapotba került, az árak alig emelkednek és növekszik a pesszimizmus a kilátásokat illetőe
2019-10-24 11:11:09
velemenyezd: Tőzsde - London kivételével emelkedéssel nyitottak a főbb európai piacok
befektetők kivárásra játszanak az Európai Központi Bank kormányzótanácsának kamatdöntő üléséig. A várakozások szerint az euróövezeti jegybank ezúttal nem módosítja monetáris politikáját. Mario Draghi az EKB elnökeként utolsó sajtótájékoztatóját tartja, tisztségét novembertől Christine Lagarde veszi át.
Piacmozgató hatású lehet az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdaság
2019-10-24 09:21:25
velemenyezd: Tőzsde - Vegyesen nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
befektetők kivárásra játszanak az Európai Központi Bank kormányzótanácsának kamatdöntő üléséig. A várakozások szerint az euróövezeti jegybank ezúttal nem módosítja monetáris politikáját. Mario Draghi az EKB elnökeként utolsó sajtótájékoztatóját tartja, tisztségét novembertől Christine Lagarde veszi át.
Piacmozgató hatású lehet az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdaság
2019-10-24 08:30:58
velemenyezd: EU-csúcs - Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére

A jogász végzettségű volt francia pénzügyminiszter az utóbbi nyolc évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói tisztségét töltötte be.
Mario Draghi jelenlegi EKB-elnök megbízatása október 31-én jár le.
Christine Lagarde lesz a frankfurti székhelyű intézmény első női elnöke.
2019-10-18 12:51:38
velemenyezd: Az Európai Parlament támogatja Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére
lesz majd hivatalos döntés.
A jogász végzettségű volt francia pénzügyminiszter az utóbbi nyolc évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgat
2019-09-17 12:42:25
velemenyezd: BÉT - Alulteljesített a BUX a szakértő szerint
legnagyobb mértékben a Mol esett.
Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta, a nap meghatározó eseménye az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése, Mario Draghi elnök beszéde volt. Az EKB csütörtökön csökkentette a betéti kamatokat, emellett bejelentették, hogy havi 20 milliárd euró értékben állampapírokat fog vásárolni.
Az EKB 10 bázispontta
2019-09-12 18:02:14
velemenyezd: Az EKB kamatot csökkentett és újraindítja a nettó eszközvásárlási programot
gazdasága negyedéves összevetésben csak minimálisan, 0,2 százalékkal nőtt az idei második negyedévben; ugyanebben az időszakban a német gazdaság 0,1 százalékkal zsugorodott.
Mario Draghi, az EKB leköszönő elnöke a helyzetet úgy jellemezte csütörtökön tartott sajtóértekezletén, hogy az euróövezet gazdasága "elhúzódó" lassulás állapotában van, az infláció továbbra is alacsony,
2019-09-12 16:22:41
velemenyezd: Közgazdász-vándorgyűlés - Matolcsy: a magyar növekedési modell továbbfejlesztésére van szükség
hozzájárult a magyar gazdasági sikerekhez is, azonban a német ipar lassulása 6-9 hónapon belül begyűrűzik Magyarországra - sorolta.
Az Európai Központi Bank (EKB) mozgástere leszűkült, Mario Draghi egyedül megmentette az eurót, de a nagy jegybankok mozgástere már korlátozott - mutatott rá Matolcsy György, megjegyezve a kormányok és a jegybankok együttműködésének fontosságát.
2019-09-05 18:02:28
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Matteo Salvini, Mario Draghi, Christine Lagarde-nak, Jóváhagyták Christine Lagarde, Európai Központi Bank, Európai Parlament, Christine Lagarde, Giancarlo Giorgetti, Nemzetközi Valutaalap, Török Lajos, Equilor Befektetési Zrt, Matolcsy György, irányadó kamaton, euróövezet magánszektora, főbb európai, szakértő szerint, nettó eszközvásárlási, magyar növekedési, január 26-án, déli Calabriában, globalizált világban, emberek biztonságra, együttműködés révén, európaiak érdekeit, globális szabályok, meglehetősen laza,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.