Belépés
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Manfred Weber új javaslatot sürget a menedékkérők elosztására
év "csaknem szétzilálta európai szolidaritást".
Ezért "teljesen új javaslatra van szükségünk a migránsok elosztásáról, a kötelező kvóták egyelőre lekerültek az asztalról" - mondta Manfred Weber.
Hozzátette, hogy ugyan nélkülözhetetlen a tagállamok közötti, belső szolidaritás, "de most a külső határok védelmének és a származási országok megsegítésének van elsőbbsége".
2019-09-22 11:41:23
velemenyezd: Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította
életképes, egy csúcsjelölt sem tudta az uniós állam- és kormányfők többségének támogatását megszerezni, akit viszont ők jelöltek, az lett végül a bizottság elnöke. Sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem lett bizottsági elnök, Webertől "a támogatást kérésére megvontuk", Timmermans támogatásától pedig mindig is tartózkodtunk - emlékeztetett.
Közölte: így nem olyan elnöke l
2019-07-18 14:31:52
velemenyezd: EU-tisztújítás - Weber: az EP folytatja a küzdelmet a jogaiért
hogy ez visszalépést jelent, de bizakodónak mutatkozott abban, hogy a parlament érvei a jövőben felülkerekednek.
"Keményen kell küzdenünk azért, hogy elérjük a céljainkat" - húzta alá Manfred Weber.
Az Ursula von der Leyent támogató szűk parlamenti többséggel kapcsolatban közölte, hogy az egyáltalán nem gyengíti a megválasztott elnök pozícióját.
"Megválasztották, és
2019-07-17 09:51:08
velemenyezd: EU-tisztújítás - Megkezdődött az európai parlamenti szavazás az új bizottsági elnökről
döntenek a jelölt személyéről. A szavazás során a bizottsági elnökjelölt nincs jelen, azonban az eredmény este fél nyolc után várható bejelentésekor von der Leyen is a teremben lesz.
Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban az EP keddi plenáris ülésén, a Von der Leyennel folytatott EP-vitában közölte, az Európai Parlament néppárti (EPP) képviselőcso
2019-07-16 18:32:24
velemenyezd: Varga Judit: jövőre megkezdődhet a bírák bérének rendezése
Judit úgy értékelte, hogy a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) együttműködése hihetetlenül sikeres.
Kiemelte: "sikerült megakadályoznunk", hogy Manfred Weber vagy Frans Timmermans legyen az Európai Bizottság (EB) elnöke. Ursula von der Leyennek, a poszt várományosának személyiségéből, múltjából arra lehet következtetni, hogy nyitottabb
2019-07-15 22:42:29
velemenyezd: Viktor Orbán: Guvernul Ungariei a reuşit să impună voinţa poporului maghiar
pro-imigraţie.
Potrivit premierului ungar, este important că "s-a reuşit stoparea candidatului lui György Soros", omului de stânga Frans Timmermans, "extrem de pro-migraţie", şi că nici Manfred Weber din partea PPE nu a reuşit să devină preşedintele Comisiei Europene, pentru că a vorbit nerespectuos despre cetăţenii mai multor ţări, inclusiv ai Ungariei.
După ce s-a reuş
2019-07-12 11:51:17
velemenyezd: Krónika 2. rész (napirend előtt: EU, családok, mandátumigazolás, napirend)
megkerülhetetlenné lett az EU-ban, és vége annak a korszaknak, amikor a régi nagy tagállamok utasításokat adnak a később csatlakozóknak. A V4 elérte a legfőbb célját: sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem lett az Európai Bizottság elnöke - közölte. Hozzáfűzte: az új vezetők új esélyt jelentenek Európának, és ezzel az eséllyel élni kell.
Kocsis Máté azt mondta, nem számí
2019-07-08 13:31:25
velemenyezd: EU-tisztújítás - Rogán: olyan vezetőre van szüksége az Európai Bizottságnak, aki tiszteli a közép-európai orszá
a bevándorlást, így az európai vezetők közül nem lehetett olyan személyeket jelölni, akik egyértelmű bevándorláspártiak.
Jelezte: Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról,
2019-07-07 07:40:56
velemenyezd: EU-tisztújítás - A németek inkább a csúcsjelölteket választanák

Az RTL médiacsoport által megrendelt kutatás eredménye azt mutatja, hogy a német választópolgárok fele jobban örülne, ha a német Manfred Weber, az Európai Néppárt korábbi csúcsjelöltje, vagy a holland Frans Timmermans, az európai szocialisták indulója lenne a jelölt az Európai Bizottság elnöki posztjára.
A német közvélemény megosztott von der Leyen alkalmasságával kapcso
2019-07-03 18:21:47
velemenyezd: EU-tisztújítás - Gulyás: sem Timmermans, sem Weber nem alkalmas a bizottság élére
magyar kormány legfontosabb célja, hogy olyan vezető álljon a bizottság élén, aki alkalmas arra, hogy konszenzust érjen el a tagállamok között, és erre a feladatra sem Frans Timmermans, sem Manfred Weber nem alkalmas.
Úgy látja, Frans Timmermans tevékenysége kimerült abban, hogy a közép-európai országokat - elsősorban Magyarországot, Lengyelországot és Csehországot - támadta,
2019-07-03 16:51:50
velemenyezd: EU-tisztújítás - Sogmar Gabriel: von der Leyen jelölése elég ok a koalíció felmondására
politikusát jelölték az uniós testület élére. A politikus szerint abból is látszik, hogy a választási folyamatban milyen fontos volt a konzervatív uniópártok számára a csúcsjelölti rendszer, hogy Manfred Weber, a néppárt csúcsjelöltje a CDU és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) támogatásával kész volt visszalépni, hogy egy másik csúcsjelölt lehessen végül a bizottság elnöke. A
2019-07-03 14:32:10
velemenyezd: Szakértő: érvényesült a V4-ek álláspontja a bizottsági elnökjelölt tekintetében

Hozzátette, az új jelölt, Ursula Von Leyen német néppárti politikus személye jóval nagyobb garancia az európai unió egységének megőrzésére, mint az eddigi csúcsjelöltek, Manfred Weber vagy Frans Timmermans.
Manfred Webernek nincs olyan kormányzati tapasztalata, mint Ursula Von Leyennek. A jelölt az egyetlen olyan politikus, aki Angela Merkel német kancellár eddigi minden
2019-07-03 09:10:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Manfred Weber, Varga Judit, Viktor Orbán, Guvernul Ungariei, Európai Bizottságnak, Sogmar Gabriel, Frans Timmermans, Európai Néppárt EP-frakcióvezetője Strasbourgban, Európai Parlament, Európai Bizottság, György Soros, Comisiei Europene, Kocsis Máté, Európai Néppárt, Keresztényszociális Unió, Ursula Von Leyen, Manfred Webernek, Ursula Von Leyennek, Angela Merkel, menedékkérők elosztására, jobboldaliak többsége, baloldaliak többsége, európai parlamenti, bírák bérének, közép-európai orszá, németek inkább,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.