Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
kártyát készítettek, megelőzve ezzel a visszaéléseket - mondta.
A hat legnagyobb hazai karitatív szervezet: a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat alkotja a Karitatív Tanácsot, amely veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koo
2020-07-09 18:12:39
velemenyezd: Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak
patakon, hogy a baleset helyszínére jussanak.
A mentésben a rendőrség és a szövetségi hadsereg négy helikoptere is részt vett, a hegyi mentők munkáját pedig az alpesi rendőrség, a vöröskereszt és a tűzoltóság is segítette. Egy felső-stájerországi speciális mentőcsoport működött közre abban, hogy a mentők a jéghideg vízből kiemeljék az egyik szerencsétlenül járt nő holttestét.
2020-07-08 21:43:16
velemenyezd: Vakcinaszállítmányt adott át Grezsa István az ukrán Vöröskeresztnek a kárpátaljai Csapon
gyógyszerszállítmányt megelőzően a magyar kormány 2017 elején 5 ezer adag kanyaró-mumpsz-rubeola elleni oltóanyagot, 2018 elején 8 ezer adag kanyaró elleni oltóanyagot adományozott a kárpátaljai Vöröskereszt részére. 2018 májusában 21 600 adag Pentaxim oltóanyagot, továbbá 15 ezer adag kanyaró-mumpsz-rubeola elleni vakcinát adtak át a Vöröskeresztnek.
Magyarország legutóbb 2
2020-06-26 17:22:01
velemenyezd: A veszélyhelyzet idején is zavartalan volt a vérellátás Magyarországon
belföldön könnyebben elérik a véradókat, és bár augusztus 15-ig kimaradnak a nagyrendezvények, azt követően számos programon is részt vesznek majd - tette hozzá.
Kiemelte: a Magyar Vöröskereszt honlapján megtalálhatók véradási alkalmak, sőt új szolgáltatásként időpont foglalással is lehet már érkezni hozzájuk, ezzel is csökkentve a várakozási időt.
Váradi Mariann szólt
2020-06-13 19:42:44
velemenyezd: Véradók világnapja - A biztonságos vér fontosságára hívják fel a figyelmet

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat pénteken az MTI-nek küldött közös közleményében kiemelte: ezen a napon szerte a világon köszönetet mondanak azoknak, akik önzetlen adományukkal segítenek a rászorulókon.
Mint írták, a biztonságos, ellenőrzött vér a világon mindenhol egyetemes szükséglet, hiszen nélkülözhetetlen az életmentő beavatkozásokhoz, valami
2020-06-12 16:12:57
velemenyezd: Koronavírus - Szijjártó: fenn kell tartani az elővigyázatosságot

A miniszter a Peter Mauerrel folytatott csütörtöki videokonferenciája után az MTI-nek elmondta, megállapították, hogy a Vöröskereszt és a magyar kormány megközelítése a világjárvány kezelésében több ponton is hasonló.
"Egyetértetünk abban is, hogy koronavírusnak nemcsak egészségügyi, de gazdasági hatásai is vannak, amelyeket szintén kezelni kell. A munkahelyek elvesztésé
2020-06-11 14:22:54
velemenyezd: Koronavírus - GPS-eket adományoztak az OMSZ-nek
- embernek segítettek, a Pesti úti idősotthonhoz pedig vidékről is érkeztek bajtársaik - közölte Csató Gábor, aki szintén megköszönte a felajánlásokat.
Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója azt mondta, hogy már március elején felmérték a kapacitásaikat. A legfontosabbnak az OMSZ támogatását ítélte: igyekeztek bizonyos feladatokat felvállalásával segíteni a szervez
2020-05-22 13:02:33
maroka: Engedjük, hogy Isten megvigasztaljon minket!
ismét eljövök majd, és kézen fogva odavezetlek, ahol én leszek.
Május 8-án, pénteken reggel a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén a pápa megemlékezett a Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold világnapjáról. Homíliájában a Szentatya rámutatott: az Úr mindig megvigasztal minket a közelségével, az igazsággal és a reménnyel.
Húsvét negyedik heté
2020-05-09 08:17:36
velemenyezd: Koronavírus - Soltész: fontos a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása
NHKT tagjaival egyeztetve megállapodtak abban, hogy a kórházban négy raklap fertőtlenítő marad, a többit az NHKT tagjai - a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat - szétosztja az országban.
A fertőtlenítőszert bentlakásos szociális otthon
2020-05-08 12:32:34
velemenyezd: Koronavírus - Huszonegy tonna adományt kapott a Magyar Vöröskereszt
forint értékű adományt rászoruló családoknak és saját intézményeibe, családok átmeneti otthonaiba és hajléktalanellátókba juttatja el országszerte.
Azt írták, Török Diána, a Magyar Vöröskereszt vállalati kapcsolatokért és adománykezelésért felelős szakmai vezetője háláját fejezte ki az adományért, majd elmondta: az elmúlt másfél hónapban csaknem százezer rászorulónak segített
2020-05-08 10:51:47
velemenyezd: Koronavírus - A vöröskereszt 13 megyében dolgozik együtt a mentőszolgálattal

Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán pénteken elmondta: segítenek a határon például a beérkezők ellenőrzésében, de a logisztikába és a diszpécserszolgálat munkájába is bekapcsolódnak.
Kitért arra is, hogy ebben az időszakban többen keresik a vöröskeresztet adományok miatt, igyekeznek minden igényt kielégíteni: folyamatosan kész
2020-05-08 09:01:21
maroka: Minden anyák napja 2020 05.03
számára a szabadnapot is, amikor hazautazhattak a családjukhoz. Amerikában 1914-ben vált hivatalos ünneppé az anyák napja.
Magyarországon 1925. március 8-án a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ünnepelte meg először az édesanyákat, a májusi Mária-tisztelethez kapcsolódóan, 1928-ban pedig már miniszteri rendelet volt arról, hogy az iskolai ünnepek között szerepeljen ez a nap.
N
2020-05-04 16:57:24
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Grezsa István, Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Református Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Karitatív Tanácsot, Nemzeti Humanitárius Koo, Váradi Mariann, Országos Vérellátó Szolgálat, Peter Mauerrel, Csató Gábor, Kardos István, Szent Márta-ház, Nemzetközi Vöröskereszt, Nemzetközi Vörös Félhold, Máltai Szeretetszolgálat, Török Diána, Nagy Gábor, Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, karitatív szervezetek, ausztriai sziklaomlásnak, ukrán Vöröskeresztnek, kárpátaljai Csapon, veszélyhelyzet idején,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.