Belépés
velemenyezd: Közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

A közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila, az MTT elnöke, a Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, hogy a legnagyobb hazai színházi érdekvédelmi szervezet további hat taggal bővült, így jelenleg már 76 tagot képvisel. A tagok egyhangú szavazataival a Gyulai Várszínház, a Hagyományok Háza, Ivancsics Ilona és Színésztársai társulata, a Karaván Színház, a Mag
2019-11-25 15:02:21
velemenyezd: Januárban rendezik a Pajtaszínházi Szemlét
sajtótájékoztatón, Budapesten.
A program alapja az alkotásba, a színház közösségalkotó és megtartó erejében való hit - mutatott rá Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, hozzátéve: a Pajtaszínházi Szemle tetőpontjai a legszebb ünnepi pillanatok közé tartoznak, mert tele vannak életigenléssel.
Závogyán Magdolna, a Nemzeti
2019-10-28 15:01:25
velemenyezd: Orosz Ákos kapta a Kaszás Attila-díjat
Hegyvidéki Önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen, lebonyolítását pedig a Magyar Művészeti Akadémia támogatja jelentős forrással.
A szakmai szavazatokat a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén második alkalommal ajánlott fel díjat 400 ezer forint értékben. A Raiffeisen Bank hagyományosan átadja az 500 ezer forint
2019-08-30 20:32:41
velemenyezd: Ma adják át a Kaszás Attila-díjat
Mozaik Művészegyesülettel közösen. A díjat a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával. A szakmai szavazatokat a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.
Az eseményt megelőzi a Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának hatodik alkalommal megrendezett, egész napos, Párbeszéd a magyar színház jövőjér
2019-08-30 07:04:30
velemenyezd: POSZT - A teátrumi társaság meglepődött a színházi társaság lépésén
közleményükben.
A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT)
2019-06-20 21:44:30
velemenyezd: Megkezdődött a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó
Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.
Árkosi Árpád Jászai Mari-díjas rendezőt kitüntették a Békés Megyei Önkormányzat által alapított Sík Ferenc-díjjal, és átadták a Magyar Teátrumi Társaság által kiírt "Színházat vegyenek!" című pályázat díjait is.
A megnyitót megelőzően a versenyprogramba beválogatott társulatok képviselői lakatot helyeztek el a Janus Pann
2019-06-06 21:22:16
velemenyezd: Teátrum Neked! Fesztivál - Magyar nyelvű színházi programok a Vajdaságban

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig kínál programokat.
Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára a műsorban elmondta: a harmadik alkalommal megvalósuló fesztivál célja, hogy Zentán is bemutatkozzanak a magyarországi színházak. A Nemzet
2019-02-04 12:41:33
velemenyezd: Teátrumi napokat rendeznek Zentán

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház ingyenes rendezvénysorozata a személyes beszélgetéstől a mesejátékokon át a felnőtteknek szóló előadásokig minden korosztálynak tartalmas szórakozást kínál - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
A fesztiválon a gyerekek csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt is megnézhetnek egy-egy nekik
2019-02-02 21:37:32
velemenyezd: Megkezdődött a IV. Pajtaszínházi Szemle Budapesten
megnyitóján.

Hozzátette: a 2015-ben indított program ma már az egész országot átfogó, egyszerre felülről és alulró szerveződő mozgalommá kezd válni.
A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság közös, vidéki amatőr társulatokat támogató kezdeményezéséhez eddig 81 település csatlakozott. Az idén csatlakozó települések 60 százaléka nem vagy csak alig h
2019-01-26 20:41:51
velemenyezd: Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban
kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a kilencedik alkalommal átadott elismerésekkel kitűnő színészek köszönik meg sikereiket a mögöttük állóknak.
Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke és a Nemzeti Színház főigazgatója hangsúlyozta: a díjjal azokat a háttérben dolgozó embereket ünneplik, akik nélkül nem volna színház.
Bár a közönség legtöbbször csak a
2018-12-10 20:52:09
velemenyezd: Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot
színházi hellyel gazdagodva.
Elmondta: a közgyűlésen három új tag - a Fórum Színház, a Magyarországi Német Színház és a Budapest Táncszínház - nyert felvételt, így 68-ra bővült a Magyar Teátrumi Társaság tagsága. "A szakma és a magyar kultúra jövőjét is meghatározni tudó érdekképviseleti szerv, és ebből adódóan nagyon komoly a felelősségünk és így is állunk hozzá a munkához"
2018-12-10 16:22:00
velemenyezd: Megkezdődött a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlése
kultúráért felelős államtitkár az MTT tisztújító közgyűlésén hétfőn Budapesten elmondta: "az elmúlt évtized kellő és átgondolt munkával kitöltve elégséges idő volt ahhoz, hogy a Magyar Teátrumi Társaság ne csak jelenlétét, de súlyát és fontosságát is rögzítse a magyar színházi és kulturális életben".
Az államtitkár, aki a Magyar Teátrumi Társaság alapító tagja, a Magyar Teátr
2018-12-10 13:51:40
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Magyar Teátrumi Társaság, Pajtaszínházi Szemlét, Orosz Ákos, Kaszás Attila-díjat, Pécsi Országos Színházi Találkozó, Teátrum Neked, Pajtaszínházi Szemle Budapesten, Magyar Teátrum Díjakat, Nemzeti Színházban, Vidnyánszky Attila, Magyar Teátrumi Társaságot, Nemzeti Színház, Gyulai Várszínház, Hagyományok Háza, Ivancsics Ilona, Karaván Színház, Pajtaszínházi Szemle, Závogyán Magdolna, Hegyvidéki Önkormányzat, Mozaik Művészegyesülettel, Magyar Művészeti Akadémia, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Raiffeisen Bank, MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft, Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának, Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.