Belépés
velemenyezd: SOSZ-közgyűlés: Brüll díjat kapott Nagy László, a Budapesti Honvéd SE a legeredményesebb klub
- fogalmazott az államtitkár, aki szerint "a kormányzat a jövőben is a lehető legszilárdabb hátteret kívánja biztosítani az egyesületeknek".
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a jubileum kapcsán arra emlékeztetett, hogy megalakulásakor, 1989-ban mindössze 12 tagja volt a SOSZ-nak, ma pedig már közel ötszáz. A szervezet jelentőségét azzal érzékeltette, hogy
2019-09-20 14:51:36
velemenyezd: Súlyemelő vb - Máris van világcsúcs: száz ország nevezett
a nevezési listában még szerepeltek, de - az állami média beszámolója szerint - közelmúltbeli doppingvétségek miatt az indulást végül nem engedélyezik számukra. Az egyiptomi olimpiai bizottság főtitkára közölte, a büntetés két évre szól, ezért attól félnek, hogy a jövő nyári tokiói olimpiát is érinti majd.
A thaiföldi vb-n négy magyar indul, de nevezési eredményük alapján egy
2019-09-17 21:32:29
velemenyezd: Birkózó-vb - Kazahsztánban is bemutatkozott a teqball

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságába is beválasztott Laloviccsal - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sportdiplomáciai főosztályának szervezésében - Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője folyatott megbeszélést. A szerb sportvezető felvázolta vendégeinek,
2019-09-16 17:52:19
velemenyezd: Több mint félszáz magyar aranyérem az evezősök masters vb-jén
versenyszámban is lehúzta az ezer méteres távot.
Az eseményen jelen volt Jean-Christophe Rolland, a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) elnöke, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.
A Velencei-tavi pályán rendezik péntektől vasárnapig az országos bajnokságot, ahol a hazai legjobbak, így az Európa-b
2019-09-16 09:31:31
velemenyezd: Fenyvesi Csaba bekerült a vívó Hírességek Csarnokába

A 2015-ben elhunyt háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok párbajtőrözőt a hazai szövetség (MVSZ) jelölése alapján a nemzetközi szövetség (FIE) végrehajtó bizottsága szavazta be a Hall of Fame tagjai közé.
Beszámolójában az MVSZ honlapja emlékeztet rá, hogy a FIE 2013-ban hozta létre a Hírességek Csarnokát, melybe minden évben öt vívó kerülhet be.
Korábban a
2019-09-14 21:31:49
velemenyezd: Átadták a Nemzetközi Fair Play Bizottság elismeréseit, Gasztonyit is díjazták
ezúttal is a fair play cselekedet, a fair play népszerűsítése, illetve fair play életmű kategóriában osztottak ki trófeát és/vagy diplomát, emellett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke által adományozott ifjúsági fair play díj is gazdára talált.
Ez utóbbit ráadásul a magyar Gasztonyi Péter vehette át, aki egy korosztályos evezős versenyen fej-fej mellett ért
2019-09-12 17:43:07
velemenyezd: Háromszáz versenyző indul Budapesten az első World Urban Games-en
építése.
"Hatalmas munkát végeztünk az elmúlt öt-hat hónapban, olyan eseményt szeretnénk rendezni, amely a későbbi házigazdák számára mintául szolgálhat" - mondta Molnár Viktor, a szervezőbizottság tagja.
Hozzátette, az extrém és a tradicionális sportok urbanizálódtak, azaz a beköltöztek a városokba, ahol a fiatalok körében egyre népszerűbbek lettek.
"A jelen és a j
2019-09-12 16:42:44
velemenyezd: Tokió 2020 - A NUBU öltözteti a magyar olimpikonokat és paralimpikonokat

A eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Kulcsár Krisztán, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a formaruhák határozzák meg a sportolói küldöttség arculatát, és kiemelte, hogy a nyolc pályázó, illetve a közülük kiemelt három "döntős" márka rendkívül színvonalas kollekciót mutatott be.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kifejte
2019-09-12 14:31:43
velemenyezd: Harminckét magyar sportoló vesz részt októberben a katari Strand Világjátékokon

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának szerdai beszámolója szerint a kvalifikációs időszak lejárta után 97 ország erősítette meg részvételét az október 12-től 16-ig tartó multisport-eseményre: 35 európai, 21 ázsiai, 19 észak- és dél-amerikai, 17 afrikai és 5 óceániai.
A katari fővárosba, Dohába több mint 1200 sportolót várnak, akik 13 sportág 14 versenyszámában mé
2019-09-11 20:33:09
velemenyezd: A FIDE elnöke szerint Magyarország jó eséllyel pályázhat a 2024-es sakkolimpiára
fogadáson jelentette ki. Dvorkovicsot lenyűgözte Budapest, valamint elismerőleg beszélt a magyar iskolákban bevezetett sakkoktatásról is.
A fogadáson Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja azt hangsúlyozta, hogy az országnak minidig is kitűnő sakkozói voltak, akik ugyanolyan megbecsülésben részesülnek az állam részéről, mint a nyári és a téli olimpiákon érm
2019-09-08 07:05:09
velemenyezd: Birkózó-vb - Tizennyolc fős a magyar csapat
kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg), a korábbi ukrán válogatott, a tavaly már magyar színekben ötödik Olejnik Pavlo (97 kg) viszont nem szerepelhet ezúttal, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ehhez még nem járult hozzá.
A nőknél az "alapcsapat" szerepel, benne az idei Európa-bajnok, tavaly vb-harmadik Barka Emesével és a világbajnok Sastin Mariannával.
Kötöttfogás
2019-09-05 14:11:44
velemenyezd: Szántó Évát beválasztották a Nemzetközi Evezős Szövetség végrehajtó bizottságába
európai szövetség (ERC) közgyűlése,
2019-09-04 13:42:36
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Nagy László, Budapesti Honvéd SE, Fenyvesi Csaba, Hírességek Csarnokába, Nemzetközi Fair Play Bizottság, World Urban Games-en, Strand Világjátékokon, Szántó Évát, Nemzetközi Evezős Szövetség, Kulcsár Krisztián, Magyar Olimpiai Bizottság, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Huszár Viktor, Nemzetközi Teqball Szövetség, Murányi Gergely, Jean-Christophe Rolland, Mocsai Lajos, Testnevelési Egyetem, Hírességek Csarnokát, Thomas Bach, Gasztonyi Péter, Molnár Viktor, Kulcsár Krisztán, Szabó László, Magyar Paralimpiai Bizottság, Schmitt Pál,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.