Belépés
velemenyezd: Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott rendezvényen a kormányfő beszédében kiemelte: mi közép-európaiak 30 éve megmutattuk, hogy "hazánkért és Európáért nemcsak meghalni, de élni és dolgozni is tudunk". Már nemcsak sorsunk, de céljaink is közösek, "a közép-európai országok együttműködése a közép-európai emberek szívébe van írva", ezért az előttünk álló évek Közép-Európa, a V4 sik
2019-11-17 13:22:01
velemenyezd: Babis: a bársonyos forradalom az újkori cseh történelem legfontosabb eseménye

A prágai Nemzeti Múzeumban tartott ünnepségen a visegrádi országok kormányfői megemlékeztek arról a diáktüntetésről, amely kirobbantotta a bársonyos forradalmat.
Babis köszönetet mondott a lengyeleknek, a magyaroknak és a szlovákoknak, hogy támogatták a csehek igyekezetét a szabad társadalom kiharcolására.
"Nem feledjük, hogy a magyarok voltak az elsők, akik átvágt
2019-11-17 13:21:50
velemenyezd: Több mint 100 múzeumépítési szakember találkozik a Szépművészeti Múzeumban

A vasárnap kezdődött IMCC a világ legjelentősebb múzeumépítési szakmai konferenciája, amelyet minden évben egy olyan nagyvárosban rendeznek meg, amelyben valamilyen jelentős múzeumfejlesztés zajlik. Tavaly Berlin adott otthont a találkozónak, ahol bemutatták a magyar Liget Budapest projektet is, és ahol egyhangú döntés született, hogy idén Budapest lesz a konferencia házigazd
2019-11-11 13:31:51
velemenyezd: Közgyűjteményi digitalizálási workshopot tartottak a Nemzeti Múzeumban

Az Európai Unió kulturális minisztereinek legutóbbi éves megbeszélésén az egyik kiemelt téma a digitalizálás volt; nincs ma az EU-nak olyan országa, ahol ne tartanák kiemelt prioritású kulturális ügynek a nemzeti kultúrkincs digitalizálását - hangsúlyozta köszöntőjében Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.
Mint hozzátette, hasonló tapasztalatokat hozott a Visegrád
2019-11-07 13:12:59
velemenyezd: Daróczi Csaba nyerte el Az év természetfotósa 2019 díjat
képéből válogatott, az utolsó fordulóban 103 mű versenyzett a díjakért.
A pályázat utolsó fordulójába jutott képeket november 6. és december 31. között a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett kiállításon láthatja a közönség.
Fáth Péter kiemelte, hogy a végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence versenyzett. Daróczi Csaba kreativitását méltatva kiemelte, hog
2019-11-05 18:59:10
velemenyezd: November 4. - Németh Szilárd: Wittner Mária erkölcsi mérce, példakép

Németh Szilárd a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, a Kortanúk - '56 lángjának őrzője: Wittner Mária című filmet ajánlva úgy fogalmazott: 1956-ban idegen hadsereg érkezett az országba, hogy eltapossa a forradalmat, de nem tudták eltaposni "a szabadságszerető magyar nép lángját".
Ennek a szabadságszerető magyar népnek az egyik legkiemelkedőbb, legszebb, legtisztább példá
2019-11-04 14:21:39
velemenyezd: Pásztor István: a tömeggyilkosságokra való emlékezés része a vajdasági magyar emlékezetnek
történt, hat éve viszont már tisztességes emlékhelyen róhatják le kegyeletüket a családtagok és a túlélők. Hozzátette: azt szeretné még elérni, hogy a szerb áldozatok emlékére kialakított múzeumban helyet kapjanak a magyar áldozatok nevei, hogy a szerbek is tisztában legyenek azzal, nemcsak a magyarok követtek el bűnöket a térségben, hanem a szerbek is.
Az áldozatok emlékműv
2019-10-27 16:02:04
velemenyezd: Minisztériumi támogatást kapott a szentesi Koszta-múzeum két kiállítása
kötelessége.
Az első magyar űrutazásról és az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan életútjáról nyáron nyílt interaktív, ismeretterjesztő kiállítás november közepéig látható a szentesi múzeumban. December elejétől pedig a temesvári forradalom harmincadik évfordulója alkalmából rendezendő tárlat várja a látogatókat.
Farkas László múzeumigazgató az MTI-nek elmondta, hogy ez
2019-10-24 15:01:25
velemenyezd: Október 23. - Amatőr történelmi fotókból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
Budapestjét fényképezni.
Mint hozzátette, összesen 31 darab jó minőségű kép került a gyűjteménybe, az anyagot a közönség felnagyítva láthatja a múzeum Rotundájában.
Hozzátette: a múzeumban dolgozó szakemberek próbálják beazonosítsák a fotók készítésének helyét és pontos idejét.
Az eredeti fényképek műtárgyvédelmi okokból csak a hét végéig láthatók a kiállításon. A
2019-10-22 11:11:33
velemenyezd: Erdélyi turnéra indul a Nemzeti Énekkar

A közös hangversenysorozat első állomása Sepsiszentgyörgy, majd Csíkszereda és Kolozsvár következik - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. pénteken az MTI-t.
A közlemény szerint a hangversenysorozat ötletgazdája Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának vezetője, aki a Nemzeti Énekkar előadásában március 9-én
2019-10-18 15:11:45
velemenyezd: Hétfőn is nyitva tart a World Press Photo kiállítás a Nemzeti Múzeumban

A világ egyik legnevesebb fotókiállítása Budapesten már a második alkalommal várja a közönséget a Nemzeti Múzeumban, ahol ebben az évben két kísérőtárlat is nyílt: a Digital Storytelling verseny díjazottjai mellett a komoly nemzetközi karriert felmutató Borsi Flóra szürreális képei is megtekinthetők - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
Az idei World Press Photo kiáll
2019-10-18 14:31:59
velemenyezd: A magyar gyermekirodalmat népszerűsíti Bukarestben a Balassi Intézet
ismert oldalát, a pedagógust mutatja be születésének 160. és halálának 90. évfordulóján.
Október 22-én Vers-képek címmel magyar versillusztrációs kiállítás nyílik a Román Irodalmi Múzeumban. A válogatás egyebek mellett reprezentatív képet nyújt a mai magyar gyermekkönyv-illusztráció sokszínűségéről.
Október 28-án ugyanott tartják a romániai gyermekirodalmi kiadók számára
2019-10-17 18:51:58
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szépművészeti Múzeumban, Nemzeti Múzeumban, Daróczi Csaba, Németh Szilárd, Wittner Mária, Pásztor István, Magyar Nemzeti Múzeumban, Nemzeti Énekkar, World Press Photo, Balassi Intézet, Tavaly Berlin, Liget Budapest, Európai Unió, Fekete Péter, Magyar Természettudományi Múzeumban, Fáth Péter, Máté Bence, Hadtörténeti Intézet, Farkas Bertalan, Farkas László, Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Kottatár Nonprofit Kft, Horváth József, Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának, Digital Storytelling, Borsi Flóra,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.