Belépés
velemenyezd: Holokauszt-emléknap - Latorcai: rajtunk áll, tanulunk-e a múltból
kormány az elmúlt 9 évben jelentős eredményeket ért el a holokauszt emlékezetének megőrzésében. A meghirdetett programok és kormányzati intézkedések új alapokra helyezték a szembenézést Magyarország történetének e sötét foltjával, oly módon, hogy egyúttal az emlékezetpolitika eszközével hozzájárultak a magyar közösségek identitásának megerősítéséhez.
Az eredményeket példázza,
2020-01-27 18:22:34
velemenyezd: Szerb Antal halálának 75. évfordulójára emlékezett hétfőn a Nemzeti Örökség Intézete
igazgatója kiemelte: január 27-én szabadult fel az auschwitzi haláltábor, ez a nap azonban egy másik évfordulót is takar, hiszen ugyanekkor halt meg munkaszolgálatosként Balfon a huszadik századi magyar irodalom egyik legtehetségesebb alakja. Hozzátette: Szerb Antal halála az emberi gonoszság egyik legerősebb megnyilvánulása volt.
Szerb Antal 1945. január 27-én halt meg trag
2020-01-27 13:21:36
velemenyezd: Magyar Nemzet - Tállai András: tíz év, nyolc gazdaságélénkítés
államtitkára a lap hétfői számának nyilatkozva elmondta: a Fidesz-KDNP-kormány egyik legfontosabb célkitűzése 2010 óta, hogy a lehető legalacsonyabb szintre szorítsa az adókat. Ennek nyomán ma a magyar társasági adó a legkisebb az Európai Unióban, a személyi jövedelemadó a harmadik legcsekélyebb. A kisvállalkozásoknak szóló hazai szabályok szintén rendkívül kedvezőek, miközben egy
2020-01-27 08:41:15
velemenyezd: Vízilabda Eb - Huszonegy év után aranyérmes a magyar válogatott

A finálé hőse Vogel Soma lett, aki csak az ötméteres párbajban kapott lehetőséget, de Alvaro Granados lövését védve eldöntötte az összecsapást.

A magyarok összességében 13. alkalommal és 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai, ez volt a leghosszabb "böjt" a sportág hazai történetében.

Európa-bajnokság, férfiak:
döntő:Magyarország-Spany
2020-01-26 20:39:24
lilagondolatok: Gyimóthy Gábor: NYELVLECKE
él a nemzet"

Széchenyi István
Gyimóthy Gábor: NYELVLECKEEgyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben
2020-01-26 09:16:42
menusgabor: Nyelvében él a Nemzet
nemzet"

Széchenyi István Gyimóthy Gábor: NYELVLECKE
Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szó
2020-01-25 22:30:02
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Népművészeti és iparművészeti kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Népművészeti Tagozatának akadémikusai és köztestületi tagjai az április 5-ig látható kiállításon azon alkotásaikat mutatják be, amelyeket nemzeti imádságaink, egyházi himnuszaink és népénekeink inspiráltak.
Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára beszédében kiemelte, hogy a Himnusz által ihletett, lelkekben újragondolt alkotások jelenne
2020-01-22 20:12:01
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Átadták a Csongrád Megyei Levéltár új raktárépületét
a levéltárak és könyvtárak nem őrzik mg a múltat és nem nyújtanak nekünk kiindulási alapot - hangsúlyozta a politikus.
A levéltárak pótolhatatlan szerepet játszottak az európai és a magyar kultúra, hagyományok, művészetek fennmaradásában és gyarapodásában - tette hozzá.
Az államtitkár leszögezte, jelenünk és jövőnk nemzetépítő alakításához elengedhetetlen régmúltunk tény
2020-01-22 16:32:14
velemenyezd: AM: fontos megőrizni a helyi és nemzeti kincseket
helyén.
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az ülésen elmondta, a hungarikumok olyan kincsek, amelyek tulajdonságai között lényeges és kiemelkedő a magyar nemzeti jelleg, amely sajátosságával, minőségével, különlegességével öregbíti a magyar nemzet hírnevét, növeli a megbecsülését a világban.
V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek
2020-01-22 14:33:19
velemenyezd: A magyar érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Lucian Boia román történészt

A kitüntetést a bukaresti magyar nagykövetségen rendezett kedd esti szűk körű ünnepségen adta át a tabudöntögető, mítoszromboló könyvei által ismertté vált tudósnak Zákonyi Botond, a külképviselet vezetője.
A tankönyvek hivatalos román történelemszemléletével nem egyszer szembeforduló és ezért gyakran a román nacionalisták célkeresztjébe kerülő kitüntetett a magyar médiá
2020-01-21 21:27:08
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Erkel Ferenc Bánk bánjának rendkívüli előadásával ünnepelnek Marosvásárhelyen
nemzeti összetartozás évében "olyan tetteket kell végrehajtani, hogy 100 év múlva is azt gondolják, milyen méltóságteljesen ünnepeltünk". Úgy vélte: az előadás büszkévé fog tenni mindenkit a magyarságára, és arra hogy a magyarok milyen fantasztikus dolgokat hoztak létre. Molnár Levente azt is megjegyezte, jó dolog külföldi színpadokon fellépni, de az itthoni fellépés sokkal több i
2020-01-20 21:22:42
velemenyezd: Magyar Nemzet - Erősödik az igény a házi pálinkára
András felidézte, hogy a kormány 2010 után - bizonyos mennyiségig - jogszabályba foglalta az adómentes pálinkafőzés jogát, de az Európai Unió emiatt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy kemény tárgyalások révén jutottak el a mostani rendszer, a kedvezményes, hétszáz forintos adójegy bevezetéséhez.
A magyar kormány sze
2020-01-20 14:52:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szerb Antal, Nemzeti Örökség Intézete, Magyar Nemzet, Tállai András, Vízilabda Eb, Gyimóthy Gábor, Pesti Vigadóban, Csongrád Megyei Levéltár, Lucian Boia, Erkel Ferenc Bánk, Európai Unióban, Vogel Soma, Alvaro Granados, Széchenyi István, Magyar Művészeti Akadémia, Népművészeti Tagozatának, Kucsera Tamás Gergely, Lezsák Sándor, Hungarikum Bizottság, Németh Zsolt, Zákonyi Botond, Molnár Levente, Európai Unió, magyar válogatott, magyar kultúra, magyar érdemrend,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.