Belépés
sandrapolke: Túléltem - Százhatvanharmadik nap
ázva, fent már hófalak mellett azért azért leküzdöttem a nehézségeket.
Természetesen naplementéről szó sem volt, köd az rendesen.
Itt egy kis meglepetés nekem: Jánosi Zoli - a Magyar Napló főszerkesztője - köszöntött fel, s néhány versemet mondták el. Kedves volt, s meg is hatódtam. Jánosival, s társával sokat beszélgettünk az este folyamán. Irodalomról, ismerősökről. S
2019-07-16 05:57:19
furaila: 2. Szervezéseim: A Magyarság önképe az ezredfordulón
,,hathatok, alkothatok, gyarapíthatok, hogy legalább szűkebb hazám az a budapesti külvárosi kerület is - ahol felnőttem - ,,fényre derüljön"!

2. A ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN"
Emlékezetes volt az első- 1996-os Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai. Mi: a meghívott MAGY
2019-07-15 22:00:14
velemenyezd: Novellapályázatot hirdet a Magyar Napló és az írószövetség

A Magyar Napló csütörtöki közleménye szerint a pályázat célja olyan novellák megalkotása, amelyek hőseik sorsában és a társadalmi élet jelenségeiben megmutatják az 1989-1990-es rendszerváltozást, akár az azt közvetlenül megelőző vagy az azóta eltelt időszak társadalmi változásait, kulturális, morális tendenciáit határokon belül vagy kívül.
A szerkesztőség szóközökkel egy
2019-07-04 17:32:44
furaila: Szomorú szívvel emlékezem
október 21-re hívta össze - az emdéefes - Filó Katalin, a Haza és Haladás Alapítvány akkori igazgatója. 1996-ban tagja voltam az MDF PEDAGÓGUS KOLLÉGIUMÁNAK. Mint ilyent, meghívtak a MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK alakuló ülésére és az azt követő fórumára.
Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai. Ka
2019-06-06 05:11:21
velemenyezd: Kihirdették a HangHordozók pályázat eredményét
léphetett színpadra, a verseket Az év versei 2018 kortárs költészeti antológiában megjelent 101 költő csaknem 400 költeményéből válogatták a versenyzők.
A szervezők közlése szerint a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA partnerségében megszervezett HangHordozók - Énekmondók versenyének első díját a Kaczander Nóra (NorAcoustic) nyerte Kántor Péter Egy madár rep
2019-05-04 20:52:07
velemenyezd: Instagramon mutatják be a tizenhárom éves korában Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány naplóját
amelyet már negyedmillióan megtekintettek.
Szerdától számos videoüzenet fog megjelenni, melyekben színészek segítségével az elkövetkező időszakban megelevenítenik az Évával 1944-ben Magyarországon történteket: a megkülönböztető intézkedéseket, gettóba zárását, egészen az Auschwitzba tartó vonatra tereléséig.
Naplójában Éva elmesélte álmát, hogy Londonba költözzön, és ot
2019-05-01 19:45:47
velemenyezd: Szombaton rendezik a HangHordozók pályázat döntőjét

Felidézte, hogy a Magyar Napló Kiadó és a Magyar Írószövetség az MTVA-val partnerségben a költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőprogramjaként hirdette meg ismét a HangHordozók pályázatot. Az indulók a Magyar Napló kiadó által megjelentetett Az év versei 2018 antológiából választhattak fejenként legfeljebb három megzenésítendő verset.
A kiadó tájékozta
2019-05-01 19:41:50
sandrapolke: Egy este Gyuri képei között - Kilencvenhatodik nap
Óváron, ezt is Gyuri kedvéért tettem.
Jó volt együtt lenni régi ismerősökkel.
Ilyesféle dolog - találkozó - vár péntek este Innsbruckban is, ahol a kiadott antológiát mutatjuk be a Magyarok házában, s a kiadó tevékenységéről is beszélnem kell, s néhány saját verset is olvasok fel.
Örültem a meghívásnak. Két éjszakát foglaltak le egy szállodában meghívóink, így Zsó
2019-03-25 19:59:11
sandrapolke: Emigráns remény - Kilencvenötödik nap
átkereszteltem Emigráns reménynek. Belülre emigrál a remény. Ma is.

Térjünk vissza 1989-hez.

Nem gondolom ezt a dátumot határkőnek. Ennél puhább, képlékenyebb volt a magyar világ, hogy azt mondhassuk, hogy ez a dátum volt a vízválasztó. '88 ősze már egyértelműen jelezte, változások érnek. 1985-ben, a monori találkozó egyértelművé tette: Magyarország él
2019-03-24 19:50:33
velemenyezd: Március 15. - Átadták a Jótollú magyar újságíró díjat
folyamatai közepette is megálljunk és elismerjük a komoly szakmai teljesítményeket, erre pedig jó alkalmat kínál március 15-e, a szabad sajtó ünnepe.
"Azt hisszük és gondoljuk, hogy Magyarországon a sajtó szabad" - jelentette ki, hangsúlyozva, napjainkban is megesik, hogy nem kapják meg a nekik járó elismerést, a kellő figyelmet az azt kiérdemlő teljesítmények.
Boros Bán
2019-03-14 12:31:42
velemenyezd: A költészet napja - Versmaraton kortárs költőkkel
költeményeit a PIM épületében, de a kezdeményezéshez számos kísérőrendezvény és pályázat is kapcsolódik - mondta el a Versmaraton keddi budapesti sajtótájékoztatóján Zsiga Kristóf, a szervező Magyar Napló Kiadó vezetője.
Zsiga Kristóf hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a költészet napján ne csak a klasszikusok, hanem a ma élő költők is reflektorfénybe kerüljenek. Ennek érde
2019-03-12 17:28:25
velemenyezd: A költészet napja - Versmaraton új helyszínen, kísérőrendezvényekkel
Irodalmi Múzeum színpadán és a Kossuth Rádióban.
A szervezők szerdai közleménye szerint a maratoni versmondás mellett a költészet napja alkalmából két pályázatot is hirdetnek a kortárs magyar költészet népszerűsítésére.
Ismét kiírják a HangHordozók című pályázatot, amelyre Az év versei 2018 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet jelentkezni március 30-ig.
2019-03-06 11:42:37
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Magyar Napló, Jánosi Zoli, MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN&#8221, Filó Katalin, Haladás Alapítvány, PEDAGÓGUS KOLLÉGIUMÁNAK, MAGYAR NŐK VILÁGFÓRUMÁNAK, Magyar Írószövetség, Magyar Napló Kiadó, Kaczander Nóra, Kántor Péter Egy, Naplójában Éva, Boros Bán, Zsiga Kristóf, Irodalmi Múzeum, Kossuth Rádióban, tizenhárom éves, este Gyuri, költészet napja, este folyamán, első- 1996-os, világ minden, magyarság lányai, meghívott MAGY, pályázat célja, társadalmi élet,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.