Belépés
velemenyezd: Huszonöt előadás lesz látható az augusztusi kisvárdai színházi fesztiválon

A szervezők közleménye szerint a fesztivál programjában idén tizennégy versenyelőadás mellett hét versenyen kívüli produkciót, valamint két díszelőadást és két színművészeti egyetemi osztály előadását láthatja a közönség a három fesztiválhelyszínen.
A nyitó versenyelőadás Bertolt Brecht Koldusoperája lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron S
2020-06-28 10:29:51
velemenyezd: Elhunyt Radványi György Ybl Miklós-díjas építőművész
kapott, 1998-ban Ybl Miklós-díjjal tü
2020-06-27 21:22:47
maroka: Az utolsó vacsora - megnézhetjük Jézus lábait.
nem látszik, mégis megnézhetjük Jézus lábait.
Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című alkotásán Jézus Krisztus lábai is láthatóvá váltak gigapixeles részletességgel a brit Királyi Művészeti Akadémia és a Google együttműködésének köszönhetően.
..............
A legutóbb digitalizált művek köz
2020-06-25 22:50:02
velemenyezd: L. Simon Lászlót választották a Tokaji Írótábor elnökének

L. Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas költőt, az Magyar Művészeti Akadémia tagját váltotta az elnöki székben, aki Erős Kingával, a Magyar Írószövetség elnökével, kritikussal együtt továbbra is az elnökség tagja marad - olvasható a közleményben.
A közlemény idézi L. Simon Lászlót, aki elmondta, hogy 1996 óta aktív tagja a Tokaji Írótábornak, és megtiszte
2020-06-25 13:22:15
velemenyezd: Fekete György temetése - Elbúcsúztatták az MMA tiszteletbeli elnökét
volt, ott mindig rendben mentek a dolgok" - emelte ki a pályatárs.
Emlékeztetett arra, hogy abban az időszakban, amikor Andrásfalvy Bertalan minisztersége idején Fekete György a művészeti ügyek felelőse volt Antall József kormányában, rengeteget dolgozott, támadások sokaságát kellett elviselnie, de a nemtelen támadások sem tudták legyűrni.
"Rendkívül gazdag, termékeny é
2020-06-23 21:47:59
velemenyezd: Fekete György temetése - Orbán: a magyar kultúra nélkül nem lehet élni
formában, rendben, intézményekben továbbvigyük, hogy a magyarok ku
2020-06-23 21:47:46
velemenyezd: Az Emmi saját halottjának tekinti Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművészt

A Munkácsy- és Prima Primissima-díjjal is kitüntetett művész néhány nappal 79. születésnapja után, hétfőre virradóra halt meg családja körében.
A szobrászművészt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) is saját halottjának tekinti. Mint hétfői közleményükben áll, Kő Pál egyszerre volt a szobrászművészetben újító és több ezer éves kézműves hagyományok virtuóz folytatója.
K
2020-06-09 15:33:33
velemenyezd: Elhunyt Kő Pál szobrászművész
körében.
Kő Pál egyszerre volt a szobrászművészetben újító és több ezer éves kézműves hagyományok virtuóz folytatója - méltatta a művészt az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).
Kő Pált az MMA saját halottjának tekinti.
Mint a közleményben írják, a szobrászművész a 80-as évektől tudatosan kereste azokat a feladatokat, amelyekben újraá
2020-06-08 12:52:06
velemenyezd: Kihirdették a VII. Savaria Filmszemle díjazottait
színigazgató, András Ferenc Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Kollarik Tamás producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató, a Moh
2020-06-05 19:33:44
velemenyezd: Trianon 100 - Kövér László: soha mást, csak nemzeti politikát Magyarországon!
első világháború, Károlyi és páholytársai elévülhetetlen haza- és nemzetárulása, utánuk pedig a bolsevik terrorbanda tobzódása" - fogalmazott.
Kövér László azt mondta, hogy a Magyar Művészeti Akadémia nemcsak tagjainak művészeti önmegvalósításához biztosít keretet, hanem arra is hivatott, hogy a 21. századi magyar szellemi önvédelem egyik bástyája legyen.
A Kossuth-díja
2020-06-05 18:53:59
velemenyezd: Liget Budapest - Az MMA bízik a fejlesztéseknek a már engedélyezett tervek szerinti megvalósításában
konszenzust bíró terveket a kormányzat a következő években, a fejlesztéseket lehetővé tevő szabályozási környezet által a már engedélyezett tervek szerint megvalósíthatja" - áll a Magyar Művészeti Akadémia MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint felidézik, a Magyar Művészeti Akadémia képviselői és szakértői delegáltjai a Városliget projekt indításától, 2013-tól fogva részt ve
2020-06-02 21:02:58
velemenyezd: Orbán: a futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára
elnöke, Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora is.
Utóbbi felszólalásában hangsúlyozta: hibásan választják szét a sportot az egyéb művészeti ágaktól, hiszen a mozgás és a testkultúra ugyanolyan értékes, mint bármelyik másik művészeti ág.
Elmondta, hogy a TE a könyv megjelenéséhez nyújtott támogatáson túl saját eszközeivel is
2020-05-30 13:21:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Elhunyt Radványi György Ybl Miklós-díjas, Simon Lászlót, Tokaji Írótábor, Fekete György, Elhunyt Kő Pál, Savaria Filmszemle, Kövér László, Liget Budapest, Bertolt Brecht Koldusoperája, Szegedi Szabadtéri Játékok, Tamási Áron, Vinci Az, Jézus Krisztus, Királyi Művészeti Akadémia, Simon László Szentmártoni János József Attila-díjas, Magyar Művészeti Akadémia, Erős Kingával, Magyar Írószövetség, Tokaji Írótábornak, Andrásfalvy Bertalan, Antall József, Prima Primissima-díjjal, András Ferenc Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Kollarik Tamás, Magyar Művészeti Akadémia MTI-hez,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.