Belépés
velemenyezd: Krónika 5. rész (uniós helyreállítási csomag)
Védhetetlennek nevezte, hogy az előterjesztés kettős mércét alkalmaz, mert figyelmen kívül hagyja a tagországok közötti egyenlőség elvét.
Mesterházy Attila (MSZP) azt kérte, a kormánypárti képviselők vigyázzanak arra, hogy milyen elvek mentén érvelnek, mert azok rájuk is vonatkoznak.
Nacsa Lőrinc (KDNP) felszólalásában bírált a jobbikos, DK-s és szocialista vezérszónokok
2020-07-14 15:02:25
velemenyezd: Uniós biztos: az EU-költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság biztosítása
balliberális többségének azon törekvésére, hogy "átnyomja a jogállamisági köntösbe burkolt, valójában a politikai zsarolást" lehetővé tevő javaslatait, amit a magyarországi ellenzéki képviselők is támogatnak.
Kiemelte: a magyarországi ellenzéki pártok EP-képviselői minden energiájukat azért mozgósítják, hogy minél kevesebb pénz jusson Magyarországnak, hogy elvegyék az európai
2020-07-09 18:42:23
velemenyezd: Az EP elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat
fogalmazott.
A szocialista képviselő elmondta
2020-07-09 12:01:37
velemenyezd: Koronavírus - Az Európai Parlament a járvány elleni uniós stratégiáról tartott vitát
állampolgárt sem kímél. Hangsúlyozta, hogy a világjárvány leküzdésére együttes, összehangolt fellépés szükségeltetik, azonban, még a válság komolysága sem tudta elvonni egyes parlamenti képviselők figyelmét arról, hogy a nemzeti kormányokat hazugságokkal és hamis hírek terjesztésével támadják.
"Ilyen hazugság a magyar Országgyűlés felfüggesztésének híre is. Miközben az Orszá
2020-04-16 15:22:45
velemenyezd: Hidvéghi: az EP Magyarországot elmarasztaló határozata a Soros-szervezetek és a bevándorláspárti erők újabb nyo
ránk, mi ellent fogunk állni. A magyar emberek világos döntést hoztak ez ügyben, ennek megfelelően fogunk eljárni" - fogalmazott.
Gyalázatosnak nevezte, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők "folyamatosan, és szinte kizárólag" azzal foglalkoznak, hogy Magyarországot támadják és besározzák az európai politika színterein.
Azt közölte, noha jelentős viták előzték meg az Eur
2020-01-16 15:32:14
furaila: "Meg kell értetni a magyarokkal... nincs több ingyen-kenyér"
nincs többé ingyenkenyér!" (Judith Sargentini)

Szijjártó Péter akkor csak annyit tudott mondani, hogy
- "Magyarországon valójában diktatúra volt..." mert az EP képviselők hangos bekiabálásokkal belefojtották a szót.

Mindaddig ilyen méltatlan megjegyzésekkel kell Magyarország képviselőinek szembesülniük, míg elhallgatják azt a rettenetes igazságot
2020-01-09 16:13:15
velemenyezd: Deutsch: egész Európában meg kell állítani a bevándorlást
Tamás megjegyezte, biztos abban, hogy ennek az új migrációs szabályozásnak a vitájában nagyon durva támadások érik majd Magyarországot, a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t.
Az EP-képviselők előtt álló fontos feladatként említette még az unió következő, 2021-2027. közötti időszakról szóló költségvetésének elfogadását. Hangsúlyozta, egy igazságos, a magyar polgárok érdekeit f
2020-01-03 13:41:36
velemenyezd: Éghajlatváltozási vészhelyzetet hirdetett az Európai Parlament

Az állásfoglalás szerint az EP-képviselők azt várják az Európai Bizottságtól, hogy minden jogalkotási és költségvetési javaslata álljon összhangban azzal a céllal, hogy a globális felmelegedés ne haladja meg a másfél Celsius-fokot. A vészhelyzet az EP szerint Európában és világszerte egyaránt fennáll.
Egy másik klímavédelmi állásfoglalásban az EP arra szólította fel az u
2019-11-28 21:42:24
velemenyezd: EP-szakbizottság: ismét vitáztak a magyar jogállamiságról
lehetőség van, pozitív, megelőző eszközöket kell előnyben részesíteni. Ebből a zsákutcából azonban ki kell kerülni, hogy egészségesen működhessen az Európai Unió - tette hozzá.
Más EP-képviselők felszólalásukban a jogállamiság helyzetének romlásának példájaként egyebek mellett a Közép-európai Egyetem Budapestről Bécsbe költözését említették. A jogállamiság romló helyzetét a m
2019-11-21 20:21:59
velemenyezd: EU-tisztújítás - Breton ígéretet tett az összeférhetetlenségi szabályok betartására
szükségéről, kiemelve, Európa függetlenségéhez energiafüggetlenségre is szükség van. Emellett kitért például az európai vállalatok globális versenyképességének erősítésére is.
Egyes képviselők azzal kapcsolatban is kételyeiknek adtak hangot, hogy Breton miként kívánná ellátni feladatait egy ennyire sok területet összefogó tárca élén.
Az első francia jelöltet, Sylvie Goul
2019-11-14 22:17:28
velemenyezd: Hidvéghi elutasította a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatos bírálatokat az EP-ben
lapok továbbra is kormánykritikusnak számítanak.
"Mindenkinek lehet politikai véleménye, de akkor hívják azt politikai aktivizmusnak, ne objektív újságírásnak" - közölte.
Az EP-képviselők bíráló hozzászólásai kapcsán pedig megjegyezte: "Magyarországot évek óta támadják, ennek a valódi oka az, hogy a magyar kormány szembemegy azzal a rossz brüsszeli bevándorláspárti polit
2019-11-06 20:02:26
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Karácsony: növelni kell az önkormányzatok által közvetlenül elérhető uniós forrásokat
főpolgármester-jelölt szerint ezért lenne szükség arra, hogy az önkormányzatok több uniós forráshoz jussanak közvetlenül. Hozzátette, korábban levélben kérte fel a magyar európai parlamenti (EP-) képviselőket, hogy lépjenek fel ennek érdekében.
Dobrev Klára DK-s EP-képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, Európában sokan összefogtak "a korrupt magyar kormány ellen", miután kid
2019-09-20 17:42:26
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Parlament, Mesterházy Attila, Nacsa Lőrinc, Judith Sargentini, Szijjártó Péter, Európai Bizottságtól, Európai Unió, Közép-európai Egyetem Budapestről Bécsbe, Sylvie Goul, Dobrev Klára DK-s EP-képviselő, jogállamiság biztosítása, nemzetközi szállítást, járvány elleni, bevándorláspárti erők, magyar jogállamiságról, magyar sajtószabadság, önkormányzatok által, előterjesztés kettős, tagországok közötti, kormánypárti képviselők, jogállamisági köntösbe, politikai zsarolást, magyarországi ellenzéki, szocialista képviselő, világjárvány leküzdésére, válság komolysága,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.