Belépés
velemenyezd: Októberben tartják a reformáció hónapját

A MEÖT MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a központi megnyitó ünnepség október 1-jén, kedd este Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban lesz.
Az istentiszteleten Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke hirdet igét, a liturgiában részt vesznek a tagegyházak főpásztorai.
A programsorozat kiemelt rendezvénye a Reformáció gálaest, amelyet októbe
2019-09-30 10:11:14
velemenyezd: Októberben tartják a reformáció hónapját

A MEÖT MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a központi nyitó ünnepséget este hatkor tartják a Kálvin téri református templomban. Az istentiszteleten igét hirdet Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke, a liturgiában részt vesznek a tagegyházak főpásztorai.
A programsorozat kiemelt rendezvénye a reformációi gála a budapesti Urá
2018-10-01 10:41:53
velemenyezd: Októberben tartják a reformáció hónapját

A MEÖT MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a központi megnyitó ünnepség október 1-jén, vasárnap este a Deák téri evangélikus templomban lesz.
Az istentiszteleten Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke hirdet igét, a liturgiában részt vesz a tagegyházak egy-egy főpásztora.
A programsorozatot lezáró hagyományos megemlékezést október 31-én a Reformáci
2017-09-29 12:32:32
velemenyezd: MEÖT: gesztus értékű döntés a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása
nagypéntek nélkül értelmetlen a húsvéti feltámadás üzenete. "Ha nem állunk meg mi, keresztények Jézus keresztjének közelében, akkor nem érkezünk meg a húsvéti üres sírhoz sem" - tette hozzá a MEÖT.
"Bízunk abban, hogy nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása segíti a keresztyén hitünkhöz és értékeinkhez való ragaszkodásunk megszilárdulását" - fogalmaztak.
Az Országgyűl
2017-03-08 11:51:46
velemenyezd: Októberben tartják a reformáció hónapját

A MEÖT MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a központi megnyitó ünnepség október 1-jén, szombat este Budapesten, a Kálvin téri református templomban lesz. Az istentiszteleten Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, a MEÖT alelnöke hirdet igét. A liturgiában részt vesz a tagegyházak egy-egy főpásztora.
A programsorozat kiemelt rendezvénye a bud
2016-09-29 14:54:56
velemenyezd: Európa kereszténységének megmaradásáért hív imára a MEÖT
következtében megállíthatatlan embertömeg indult el Európába.
"Könyörögjünk közösen, hogy mindenki a saját országában élhessen békében, hogy ne kelljen ezreknek útra kelniük" - tette hozzá a MEÖT.
"Imádkozzunk az ébredésért, megtérésért, a keresztyénség eszméléséért és népünk megtartatásáért Istenhez, hiszen hisszük, hogy egyedül ő képes megváltoztatni az emberi szíveket
2016-09-10 07:05:08
velemenyezd: Merényletek Párizsban - A MEÖT együttérzését fejezte ki

Az MTI-hez eljuttatott szombati közleményben azt írták: a MEÖT megdöbbenéssel fogadta a párizsi terrortámadásokat. "Együtt érzünk azokkal, akik gyászolnak, a sérülteknek pedig gyógyulást kívánunk, és imádkozunk azért, hogy a kialakult helyzetre Európában a felelős vezetők mielőbb megnyugtató megoldást találjanak.
2015-11-14 10:41:13
velemenyezd: Húsvét - Egyházak: minden nehézségen átsegít a bizalom, a derűs világszemlélet és az isteni szeretet
után, de aztán beragyogta őket Krisztus feltámadásának öröme, melynek fénye máig is megvilágítja utunkat" - fogalmaztak.
A húsvéti üzenet aláírói Erdő Péter bíboros, Steinbach József, a
2014-04-18 07:05:22
velemenyezd: Új pápa - A magyarországi egyházak üdvözlik Ferenc pápa megválasztását
a legmodernebb technika korában is milyen fontos szerepe van a hitnek és a sok száz vagy ezer éves vallási hagyományoknak" - fogalmaztak.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "örömmel értesült" Ferenc pápa megválasztásáról. A Steinbach József elnök és Fischl Vilmos főtitkár által jegyzett írásban az áll: "azt kérjük
2013-03-14 13:19:41
velemenyezd: Lázár János azt kérte a reformátusoktól és az evangélikusoktól, nevezzék meg, mely vallásokkal bővítenék az eli
vitát csütörtökön, a részletes vitát december 28-án tervezik megtartani, az új jogszabályról pedig december 30-án szavazhat az Országgyűlés.
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), amelynek tagjai között van a református és az evangélikus egyház is, levélben kérte szeptemberben, hogy további olyan vallási felekezeteket, egyházakat ismerjen el a kormányzat már a re
2011-12-21 17:58:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Merényletek Párizsban, Lázár János, MEÖT MTI-hez, Steinbach József, Erdő Péter, Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, Fischl Vilmos, reformáció hónapját, nagypéntek munkaszüneti, derűs világszemlélet, isteni szeretet, magyarországi egyházak, központi megnyitó, istentiszteleten Steinbach, liturgiában részt, tagegyházak főpásztorai, programsorozat kiemelt, húsvéti feltámadás, húsvéti üres, keresztyén hitünkhöz, saját országában, keresztyénség eszméléséért, emberi szíveket, párizsi terrortámadásokat, sérülteknek pedig, kialakult helyzetre,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.