Belépés
velemenyezd: Zsigmond Vilmos fotóiból nyílt kiállítás a Párizsi Magyar Intézetben

A párizsi Photo Saint Germain rendezvénysorozat keretében látható tárlat a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban négy évvel ezelőtt rendezett kiállítás anyagának válogatásából készült, amelyen először mutatkozott be fotográfusként a világhírű operatőr.
A Zsigmond Vilmos (1930-2016) által fényképezett amerikai filmek a francia nézők körében is népszerűek, ám fotóit
2019-11-08 19:02:28
velemenyezd: Háború utáni alkotásokat és kortárs műveket kínál a Virág Judit Galéria aukciója
kizárólag közgyűjteményekben találhatóak meg. A Metamorfózis először a - nagy port kavart - Stúdió '67 kiállításán szerepelt, utána csaknem 50 évig nem láthatta a magyar közönség. Majd a Ludwig Múzeum 2015-ös Ludwig Goes Pop + The East Side Story című tárlatán mutatkozott be, a kép kikiáltási ára 22 millió forint.
Az árverés másik kiemelkedő alkotása Nádler István 1971-es Kap
2019-11-05 15:08:37
velemenyezd: Műtárgybefektetési Konferenciát rendeznek novemberben Budapesten
szereplői beszélnek az együttműködésről, az alkotó, a galéria és a múzeum, illetve a gyűjtő kapcsolat- és érdekrendszereiről. A beszélgetés résztvevői Szipőcs Krisztina művészettörténész, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum szakmai igazgatóhelyettese, László Géza ügyvezető igazgató (Netvestor Kft.), Ongjerth Dániel, az Inda Galéria igazgatója, valamint Szűcs Attila festőműv
2019-10-26 12:01:56
velemenyezd: Art Market Budapest - Több mint 25 ezren látogattak el a kortárs művészeti vásárra
vendégeként Budapestre érkezett még többek között Aleksandar Bogdanovic, Montenegro kulturális minisztere; Alekszandr Borovszki, az Állami Orosz Múzeum kortárs gyűjteménye és a szentpétervári Ludwig Múzeum igazgatója; Vuyisile Mshudulu, Johannesburg polgármester-helyettese és a Johannesburg Art Gallery igazgatója; Lois Lammerhuber, a világ legnagyobb szabadtéri fotófesztiválja, a
2019-10-09 15:42:09
liliana01: Aradi vértanúk
nem tizenhárman, hanem tizenhatan voltak, mert bár nem ezen a napon, de Aradon felakasztottak még három szabadságharcost: Ormai Norbert honvéd ezredest, Kazinczy Lajos honvéd ezredest és Ludwig Hauk osztrák származású honvéd ezredest.
Az 16 aradi kivégzettet követte volna még a tizenhetedik: Lenkey János honvéd tábornok, aki a börtönben megőrült, ezért az osztrákok úgy döntö
2019-10-05 18:51:32
velemenyezd: A Mintázat és dekoráció amerikai mozgalom munkáiból nyílik kiállítás a Ludwig Múzeumban
absztrakt művészettel szemben, visszanyúlva a sormintához, az ornamentikához - mondta el a kiállítás pénteki sajtóbejárásán Fabényi Julia, a múzeum igazgatója.
A kiállítást az aacheni Ludwig Nemzetközi Művészeti Fórum és a bécsi Modern Művészeti Múzeum Ludwig Alapítvány (MUMOK) állította össze, a tárlat budapesti kurátorai Jan Elantkowski és Petró Zsuzska.
A mainstream
2019-10-04 13:21:28
velemenyezd: A Ludwig Múzeum gyűjteményének magyar neoavantgárd anyaga mutatkozik be Rómában
kulturális és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkár és Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója nyitja meg - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
A Ludwig Múzeum ismertetője szerint a január 6-ig látható tárlat törzsanyagát a konceptuális, fotó alapú munkák képezik.
Mint írják, az 1960-as, 1970-es évekre fókuszáló kiállítás azokat a műv
2019-10-03 17:38:18
velemenyezd: Először mutatkozik be önálló kiállításon Csáki Róbert festőművész
amelyeket idővel gyakran átdolgozza, akár át is méretezi.
A festőművész 1990-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, majd 1993-ban fejezte be a mesterképző kurzust. Elnyerte a Ludwig Alapítvány és a Hungart ösztöndíjait. Több díjjal is elismerték munkáit. Festményei megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galéria és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közgyűjteményeib
2019-09-28 22:26:52
velemenyezd: Átadták a 2019-es múzeumpedagógiai elismeréseket
zálogai. A mi felelősségünk átadni nekik az általunk is birtokolt tudást és szellemi örökséget.
A 2019-es Múzeumpedagógiai Nívódíjat a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Titkos átjáró, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum szín/forma/tér/fény, a Magyar Nemzeti Galéria Girlpower, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum pedig Mindent értünk című programjával nyerte el.
2019-09-23 12:21:26
velemenyezd: Díjat alapított a Ludwig Múzeum a kortárs művészet népszerűsítésének elismerésére
alkotótábor, témanap, programsorozat, workshop, kiadvány, játék. A projektek megvalósulásának helyszínével kapcsolatban nincsenek elvárások.
A részletes pályázati felhívás a http://arttransfer.ludwigmuseum.hu/palyazati-felhivas/?mc_cid=97ed8d4ef9&mc_ eid=e05e92725a címen található.
A pályázat kétfordulós. Az első fordulós előzsűrizést követően a kiválasztott pályamunkákat
2019-09-23 11:01:13
velemenyezd: A Bosch+Bosch csoport és a vajdasági neoavantgárd mozgalom - Kiállítás a Ludwig Múzeumban
csoport (1969-1976) egyike volt azoknak a művészeti kollektíváknak, amelyek a hatvanas években Európa-szerte, de a világ más pontjain is sorra jöttek létre a fiatalok körében - emlékeztet a Ludwig Múzeum által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.
Mint a szervezők kiemelik, a kor magyar művészeti progressziójának meghatározott sejtjeivel is kapcsolatokat ápoló művészc
2019-09-12 18:12:17
menusgabor: Magyar szüretelőénekből lett Európa himnusza
....,rögtön nagyot néztem, aztán meg... utánanéztem...Barsi Ernő nem kevesebbet állít, mint hogy Ludwig v. Beethoven műve, a mai európai himnusz, az ,,Örömóda" Kisfaludy Sándor ,,Magyar szüretelő ének" költeményéből, illetve annak változatából született. Ha t
2019-09-08 19:00:55
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Zsigmond Vilmos, Párizsi Magyar Intézetben, Virág Judit Galéria, Műtárgybefektetési Konferenciát, Market Budapest, Ludwig Múzeumban, Ludwig Múzeum, Csáki Róbert, Photo Saint Germain, Kortárs Művészeti Múzeumban, Ludwig Goes Pop, East Side Story, Nádler István, Szipőcs Krisztina, Kortárs Művészeti Múzeum, László Géza, Netvestor Kft, Ongjerth Dániel, Inda Galéria, Szűcs Attila, Aleksandar Bogdanovic, Alekszandr Borovszki, Állami Orosz Múzeum, Vuyisile Mshudulu, Johannesburg Art Gallery, Lois Lammerhuber,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.