Belépés
velemenyezd: Emmi: 2020-ban még több pénz jut kultúrára
szerint GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet kulturális beruházásokra, így az Európai Unió éllovasának számít. Az előző évekhez képest idén 500 millióval több támogatást kapnak a budapesti színházak, 30 százalékkal több támogatást a vidéki színházak és a kormány szeretné folytatni a fővárosban a Liget Budapest Projektet - olvasható a közleményben.
Az összegzés felidéz
2020-01-04 17:12:07
velemenyezd: Gulyás Gergely: az embereket be kell vonni a döntésekbe
mondta, utalva a zaklatási ügyre.
A Karácsony Gergely főpolgármesterrel való viszonyát "pillanatnyilag korrektnek" nevezte. Hozzátette: "személyekben rejlő akadálya nincs annak, hogy Budapest érdekében, ott ahol szükséges, a kormány és a főváros együtt tudjon működni".
Arról is beszélt: rendszeresen szokott Tarlós István korábbi főpolgármesterrel beszélni, és budapesti
2019-12-31 17:21:33
velemenyezd: Liget Budapest - Virtuálisan bejárható a Néprajzi Múzeum új épülete

A bejárhatóság és a látogatói élmény állnak a Néprajzi Múzeum leendő otthonáról készített animáció fókuszában, a videó különlegességét emellett a 3D szkennelt műtárgyak, valamint a valós drónfelvételek és a virtuális épületmodell összefűzése jelentik - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
Mint a közlemény emlékeztet, Európa egyik legkorábbi, 1872 óta működő etnográfiai
2019-12-20 15:31:55
velemenyezd: Lezárták a Ferihegyi út egy részét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy busz és egy autó ütközött össze a XVII. kerületben, a Liget sor és a Ferihegyi út kereszteződésében.
A balesetben az elsődleges információk szerint egy ember megsérült.
A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a Ferihegyi út balesettel érintett részét a Kaszáló utcáig, a forgalom rendőri irányítás mellett, vá
2019-12-14 22:12:15
menusgabor: Hajdú Levente versei
felőled.

Lépj be sivár életembe,
gyönyörűség virága,
hogy ne legyen létem tovább
kies puszták tanyája!ÁLLATBÍRÓSÁGEgy nap az jutott eszembe,
menjek el az állatkertbe.
El is mentem, és mit látok:
k
2019-12-13 15:15:27
velemenyezd: Liget-Budapest - "A legjobb nemzetközi középület" lett a Magyar Zene Háza
Városligetben két olyan intézmény is épül, amelyet a világ legjobbjai között tart számon a szakma, és "erre minden magyar büszke lehet".
Ez is visszaigazolja szerinte, hogy a Liget Budapest Projekt, Európa legnagyobb kulturális városfejlesztése nemcsak a Ligetre lesz pozitív hatással, hanem Budapest és Magyarország nemzetközi megítélését is új szintre emeli. "Sou Fujimoto épü
2019-12-03 07:04:14
velemenyezd: Kötet született a Petőfi Csarnok első nyolc évéről
bizonyos szempontból az 1984-ben bezárt Budai Ifjúsági Park szerepét vette át és a késői Kádár-korszak egyik kultikus helyszínévé vált" - mondta Murzsa Tímea segédszerkesztő a könyv szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Rockhírességek Csarnokában.
Az intézmény egykori közművelődési osztályvezetője, Nádor Katalin felidézte, hogy a nyolcvanas évek elején a Fővárosi Tanács olya
2019-11-20 13:52:28
velemenyezd: Liget Budapest - Főigazgató: folytatódik az új Néprajzi Múzeum beruházása

Hangsúlyozta: nem hangzott el olyan felvetés, hogy le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén. Ez arra utal, hogy mindegyik politikai oldal érzi: 150 éves adósságot törleszt, ha története során először a múzeum végre saját célra épült otthont kap - jegyezte meg.
Kemecsi Lajos elmondása szerint a kivitelezés nagyon előrehaladott
2019-11-15 14:11:59
menusgabor: Gyurcsány keveri a kártyát, ideológiai hadviselés folyik
világát, de olyan arcok jöttek vissza a városházára, Draskovics Tibortól Gál J. Zoltánon át Atkári Jánosig, akik egyszer már letették a névjegyüket

Látjuk, hogyan puhul fel a budapesti álláspont bizonyos kérdésekben. A kormány szeretné a korábban elhatározott beruházásokat megvalósítani, de ez támogató hozzáállás nélkül elképzelhetetlen - nyilatkozta lapunknak
2019-11-12 22:00:36
velemenyezd: Több mint 100 múzeumépítési szakember találkozik a Szépművészeti Múzeumban
amelyet minden évben egy olyan nagyvárosban rendeznek meg, amelyben valamilyen jelentős múzeumfejlesztés zajlik. Tavaly Berlin adott otthont a találkozónak, ahol bemutatták a magyar Liget Budapest projektet is, és ahol egyhangú döntés született, hogy idén Budapest lesz a konferencia házigazdája - mondta el Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa hétfőn az MTI-nek.
2019-11-11 13:31:51
maroka: Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot
Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot Budapesten
Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg november 7-én a budapesti Damjanich utca 50. szám alatt található, felújított egykori Regnum Marianum-székházat, amelyben a jövőben a Szent Máté Kulturális Központ működik majd. Az ünnepségen részt vett Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa is.
.
2019-11-08 08:20:08
velemenyezd: Gulyás: nem kell nyelvvizsga a felsőoktatási jelentkezéshez
visszaállítanák.
Törökország Magyarország szövetségese a NATO-ban és Európa egészének legfontosabb szövetségese a migráció megállításában - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatásával összefüggésben.
Gulyás Gergely hozzátette: Magyarország minden szövetségesével és valamennyi nagyhatalommal jó viszonyra törekszik.
A Törökország területén lévő há
2019-11-07 16:32:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Gulyás Gergely, Liget Budapest, Néprajzi Múzeum, Hajdú Levente, Magyar Zene Háza, Petőfi Csarnok, Szépművészeti Múzeumban, Erdő Péter, GDP-arányosan Magyarország, Európai Unió, Liget Budapest Projektet, Karácsony Gergely, Tarlós István, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Liget Budapest Projekt, Budai Ifjúsági Park, Murzsa Tímea, Magyar Rockhírességek Csarnokában, Nádor Katalin, Fővárosi Tanács, Kemecsi Lajos, Draskovics Tibortól Gál, Atkári Jánosig, Tavaly Berlin, Baán László, Regnum Marianum-székházat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.