Belépés
velemenyezd: GetCloser Jazz Fest 2020 - Erik Truffaz és Snétberger Ferenc is fellép

A dzsesszműfaj egyik legnívósabb hazai fesztiválja ezúttal ötnapos lesz, 2020. március 4-től 8-ig rendezik meg a MOM Kulturális Központban - közölték a szervezők az MTI-vel.
A jövő évi GetCloser Jazz Fest nyitókoncertjét az osztrák dobos és zeneszerző, Peter Lenz által vezetett nemzetközi supergroup, a Lithium adja március 4-én. A csapat zenéjében különféle műfajok keres
2019-11-09 14:41:56
velemenyezd: Kultúrszüret - Debreceni őszi fesztivál

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy Debrecenben az ősz legjelentősebb kulturális rendezvénye igazi programkavalkádot nyújt: számos művészeti ágban kínálnak minőségi programokat, alkalmat adva helyi és országos jelentőségű évfordulókról való megemlékezéseknek is.
A Kölcsey központban koncertek, kiállítások, színház- és táncművészeti e
2019-11-07 14:12:27
velemenyezd: November 5-én kezdődnek a Cziffra Fesztivál felvezető programjai
valamint pályatársak tekintik át a kutatás már meglévő eredményeit. A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
November 23-án a Nagytétényi Cziffra György Kulturális Központban a Hommage a Cziffra elnevezésű koncerten Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, valamint tanítványaik emlékeznek meg az 1956-ig a kerü
2019-11-03 13:31:19
velemenyezd: Magyarországon keresztül léphetnek az európai piacra a hagyományos kínai orvoslás területén működő kínai vállal

Az Európa-Kína Kulturális és Oktatási Alapítvány 2016 óta működik Magyarországon és partnereinek abban segít, hogy termékeiket Magyarországon keresztül eljuttathassák az európai piacra.
Csin Csien-jing, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: az európai országok közül Magyarország elsőként írta alá a Kína "Egy övezet, egy út" nevű, globális gazdasági és infrastrukturá
2019-10-21 15:41:52
velemenyezd: Krúdy-emléknap Nyíregyházán
között játékos Krúdy-kvíz, a helyismereti archívumból összeállított rendhagyó Krúdy-kiállítás, karikatúra bemutató egyaránt lesz, de az író élete és munkássága is végigkövethető lesz a kulturális központban kiállított tablósoron.
A városhoz ezer szállal kötődő, műveiben a nyírségi embereket szívesen ábrázoló Krúdy Gyula emlékét a nevét viselő városházi díszterem, a gimnázium,
2019-10-17 17:01:45
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Tarlós István gratulált Karácsony Gergelynek és sok szerencsét kívánt neki

Tarlós István - akit vastapssal fogadtak a Bálna kulturális központban - elsőként azoknak mondott köszönetet, akik rá szavaztak, "az egész közösségnek"; ezután megköszönte Budapestnek a 13 évet és Óbudának a 29 évet.
"Országosan az eredmény szép, Budapesten el kell gondolkodni" - értékelte az önkormányzati választást a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.
Nincs mit
2019-10-13 23:32:31
velemenyezd: A Louvre negyedmillió tárgya költözik ki Párizsból
összegből, amelyet az Abu-Dzabi Louvre számára eladott licence-jogokért kapott, az Európai Uniótól 18 millió eurós támogatást nyertek, Franciaország északi régiója 5 millió euróval, a francia kulturális minisztérium pedig 2,5 millió euróval járult hozzá a finanszírozáshoz.
Amikor Martinez 2013-ban átvette a múzeum igazgatását, nagyszabású tervekkel állt elő. A piramis bejárat
2019-10-07 10:31:11
velemenyezd: Ma kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál
Szabó Marcell zongoraművész által alapított programsorozat idén hat orosz zeneszerző munkásságát öleli fel, a koncerteknek Budapesten a Zeneakadémia, a Szent István-bazilika és az Orosz Kulturális Központ, Debrecenben a Kölcsey Központ és a Református Nagytemplom ad otthont.

A fesztiválon több programmal emlékeznek meg Muszorgszkij születésének 180. évfordulójáról, elő
2019-10-07 07:04:37
velemenyezd: Kevéssé ismert műveket mutat be az idei Orosz Zenei Fesztivál
operát.
Rimszkij-Korszakov születésének 175. évfordulója alkalmából Anatolij Fokanov operaénekes dalestet ad Demény Balázs Junior Prima-díjas zongoraművész kíséretében az Orosz Kulturális Központban - hívta fel a figyelmet a programra a művészeti vezető.
A nyitóhangversenyen Prokofjev I. szimfóniája és az I. zongoraverseny hangzik el a Rómeó és Júlia című alkotás részlet
2019-10-06 11:01:09
velemenyezd: Megnyílt a budapesti nemzetközi bélyegkiállítás
valósulhatot
2019-10-04 17:32:45
velemenyezd: Ismét megrendezik a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált

Az egyik legrégebbi hazai tehetségkutató versenyt már 22. alkalommal bonyolítják le Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban, a nevezési határidő október 18. - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A fesztiválon a legjobb 12 zenekar léphet fel, koncertjeiket Berki Tamás Máté Péter-díjas zenész, Tóth Viktor szaxofonművész, Cserteg István, a Peron Mus
2019-10-02 15:01:55
velemenyezd: Átadták a nyíregyházi területvédelmi ezred központját
szolgáló - korábban iskolaként működő - épületben az ezredparancsnokság kap helyet, amely például honvédelmi oktatási és kiképzési feladatokat, valamint az ezekkel kapcsolatos művelődési és kulturális teendőket látja el.
Ezzel a lépéssel visszatér Nyíregyházára a honvédség, amely a rendszerváltás időszakában öt laktanyával rendelkezett a szabolcsi megyeszékhelyen - hangsúlyoz
2019-09-30 12:54:11
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
GetCloser Jazz Fest, Erik Truffaz, Snétberger Ferenc, Cziffra Fesztivál, Krúdy-emléknap Nyíregyházán, Tarlós István, Karácsony Gergelynek, Orosz Zenei Fesztivál, Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált, Kulturális Központban, Peter Lenz, Bódor Edit, Főnix Rendezvényszervező Kft, Nagytétényi Cziffra György Kulturális Központban, Dráfi Kálmán Liszt-díjas, Balázs János Kossuth-díjas, Európa-Kína Kulturális, Oktatási Alapítvány, Csin Csien-jing, Krúdy Gyula, Abu-Dzabi Louvre, Európai Uniótól, Amikor Martinez, Szabó Marcell, Szent István-bazilika, Orosz Kulturális Központ,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.