Belépés
velemenyezd: A Berlini Művészeti Akadémia gyászolja Konrád Györgyöt

Kiemelték, hogy a hosszan tartó, súlyos betegség után szeptember 13-án budapesti otthonában elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista és szociológus a kelet-európai ellenzékiek "egyik legfontosabb értelmiségi hangjának számított a létező szocializmus Magyarországán", a rendszerváltás után pedig "az egységes Európa útmutató gondolkodójaként" tisztelték.
Konrád Györg
2019-09-20 19:21:56
velemenyezd: Konrád György halála - Német méltatások
a bukott ideológiák kecsegtettek".
Magyarország különösen sok ilyen személyiséget adott a világnak, köztük Kertész Imrét, Heller Ágnest, Esterházy Pétert és a most elhunyt Konrád Györgyöt - írták.
A többi között hozzátették, hogy Konrád György élete utolsó évtizedében súlyos betegsége ellenére továbbra is publikált esszéket és szerepelt a nyilvánosság előtt, aminek révén
2019-09-15 15:39:13
velemenyezd: A főváros saját halottjának tekinti az elhunyt Konrád Györgyöt

A polgármester által jegyzett közlemény felidézte, hogy a nemzetközi hírű regényíró irodalmi munkásságáért és közéleti tevékenységéért 2004-ben megkapta a Budapest díszpolgára címet.
Pénteken az elhunyt családja tájékoztatta az MTI-t arról, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után otthonában elhunyt Konrád György. A Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus 87
2019-09-13 20:51:56
velemenyezd: Meghalt Konrád György

A közlés szerint Konrád Györgyöt hosszan tartó, súlyos betegség után otthonában érte a halál pénteken délután. Temetéséről később intézkednek.
Konrád György a magyar próza világszerte egyik legismertebb alakja, művei egyebek mellett angol, cseh, dán, finn, francia, héber, holland, német, norvég, olasz, orosz, spanyol és szerb nyelven jelentek meg.
Konrád György 193
2019-09-13 19:12:01
lambert: Sütő Gábor: Hatodik levél
Idézet: "A muszlim hódítók már elérték a második céljukat, zsigeri félelmet ültettek az európai emberekbe, akik talán már soha nem fognak úgy élni, mint korábban. Még Magyarországon sem, pedig itt még nem történt terrorista támadás."

Nem Lehet Más a Politika
(HATODIK LEVÉL)

Kedves Unokaöcsém!

Örülök, hogy helyesled a 2018-as választás
2018-02-10 20:54:10
menusgabor: A bolsevizmus berúgta az ajtót
a helyzet, hogy ez a mai írás a lapomban egyszerűen csúcs. Üdv a szerzőnek, és olvassák itt is élvezettel, íme:A BOLSEVIZMUS BERÚGTA AZ AJTÓTKonrád Györgyöt és a HVG-t nem a normális emberi erkölcsök alapján kell megítélnünk

Csúnya csapdába kerültünk. El kell döntenünk, mit is gondoljunk Konrád Györgyről, a HVG főszerkesztőjéről és új
2018-01-09 14:45:39
zgfumag: Konrád György megüzente Orbánnak, hogy mit csináljon, ha el
legyenek kiválóságok.

Konrád, aki korábban a rendszerváltás utáni legkártékonyabb politikusnak nevezte Orbánt (bővebben itt!), most azt is elárulta, hogy rábeszélte ugyan Soros Györgyöt anno, hogy támogassa Orbánt, de ez csak csekélyke téma volt az amerikai milliárdossal folytatott beszélgetésein.

Konrád György elmondta: már 1989-ben átlátott Orbánon. Nagy Im
2018-01-08 14:35:24
lambert: Márai Sándor: "Van egy zsidó összeesküvés a világban"
emigrációban. Természetesen magyarul. Az amerikai ,,haladó értelmiségieknek" nem kellett Márai, nem is jelentek meg a művei angolul.

Kiadták viszont például Faludy Györgyöt, mert ő viszont ,,haladó" volt. S végül még egy érdekes idézet a Márai-naplóból, szintén 1976 októberében született:

Az irodalmi Nobel-díjat ebben az évben egy Sa
2017-05-02 21:37:24
lambert: Konrád felvilágosította a bőgatyásokat
hogy Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István volt...A most 87 éves Soros Györgyöt Magyarország "nagy jótevőjének" tartja az ugyancsak zsidó Konrád György, aki a spekuláns fajtársról azt mondta: "ugyanazt tette, mint Széchenyi István", a magánvagyonából hatalmas összege
2017-01-18 22:39:44
zgfumag: A felesége miatt adott hatalmat Orbán a keresztény-nemzeti v
mi mondjuk meg. És hogy semmi kétségünk se maradjon a szellemiséggel kapcsolatban, jegyzi meg a már sok mindent látott belsőépítészünk ,,számolnunk kell azzal, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön, bármit is mond rólunk".

Ilyen ez a Fekete.

Dési Jánoshttp://egyenlito.blog.hu/2015/11/08/a_felesege_miatt_adot
2015-11-08 17:04:06
lambert: Zsidó betelepítés Magyarországra
elvesztették tőkéjük nagy részét, a Nemzeti Bank éléről eltávolítják a református magyar család történelmi nevű Bod Péter Ákosát, és helyére visszateszik a zsidó származású kedvencet, Surányi Györgyöt, s a stabilitás nagyobb dicsőségére a kormány elkezdi tönkretenni, becsapni, elszegényíteni az államszervezet alapsejtjeit, az önkormányzatokat, visszatartva a korábban elprivatizált
2015-07-07 23:22:15
velemenyezd: Német kitüntetést kapott Konrád György

A kitüntetést A testvériség hete nevű rendezvénysorozat megnyitó ünnepségén adták át Schleswig-Holstein tartomány fővárosában.
Torsten Albig tartományi miniszterelnök Konrád Györgyöt méltatva kiemelte, hogy a magyar író "elszántan küzd a nyitott és toleráns társadalomért, és felemeli szavát a rasszizmus és antiszemitizmus ellen".
Hozzátette: Konrád György az európ
2014-03-09 14:55:05
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Berlini Művészeti Akadémia, Konrád Györgyöt, Konrád György, Meghalt Konrád György, Sütő Gábor, Márai Sándor, Konrád Györg, Kertész Imrét, Heller Ágnest, Esterházy Pétert, Lehet Más, HATODIK LEVÉL, Kedves Unokaöcsém, BOLSEVIZMUS BERÚGTA AZ AJTÓT, Konrád Györgyről, Soros Györgyöt, Nagy Im, Faludy Györgyöt, Soros György, Széchenyi István, Soros Györgyöt Magyarország, Dési János, Nemzeti Bank, Péter Ákosát, Surányi Györgyöt, Torsten Albig,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.