Belépés
velemenyezd: Rost Andrea és Piotr Beczala koncertje nyitja a Margitszigeti Színpadot
című operáját. A Cooperával közös bemutató szereposztásában Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos és Boncsér Gergely lép színpadra. Az előadás a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, kórusa és balettkara közreműködésével látható Kesselyák Gergely vezényletével.
Az idei, rövidebbre tervezett szezonban is széles a műfaji választék, így opera
2020-07-08 12:41:53
velemenyezd: A Coopera augusztus 20-án mutatja be Bánk bán előadását a Margitszigeten
budapesti bemutatón színpadra lép majd Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely, Bakonyi Marcell és Kendi Lajos is. Közreműködik a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Kórusa és Balettkara Kesselyák Gergely vezényletével - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A margitszigeti díszbemutató után az előadást színpadra állítjá
2020-05-18 13:11:36
velemenyezd: Meghallgatást hirdet a Bánk bán előadásaira a Coopera
címszereplője és a projekt művészeti vezetője; valamint a Coopera partnerszínházainak képviselői, így egy-egy taggal jelen lesz a debreceni Csokonai Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Miskolci Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház.
Az előadás, amely egyben tisztelgés a nemzeti összetartozás éve előtt, nemzetközi turnén mutatja be a magyar op
2020-03-09 14:16:40
velemenyezd: Selmeczi György A krónikás című operájának ősbemutatójával ünneplik a 200 éves kolozsvári zeneoktatást

Amint az opera az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: A krónikás című kétfelvonásos vígopera kimondottan a kolozsvári intézményes magyar zeneoktatás bicentenáriumára készült a városban működő Sigismund Toduta Zenei Főgimnázium és a magyar opera számára.
Szövegét Szőcs Margit meseciklusa alapján Egyed Emese, Laczkó Vass Róbert és a zeneszerző, Selmeczi György írta
2019-11-16 13:01:46
velemenyezd: Október 23. - Novák Katalin: 1956 mércéjének kell a jelenben és a jövőben is újra és újra megfelelnünk
vesszük, hogy közben észrevétlenül a szabadságunk is beszűkül - figyelmeztet
2019-10-23 20:42:20
velemenyezd: Erdélyi turnéra indul a Nemzeti Énekkar
tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár Nonprofit Kft. pénteken az MTI-t.
A közlemény szerint a hangversenysorozat ötletgazdája Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera Zenekarának vezetője, aki a Nemzeti Énekkar előadásában március 9-én a Mátyás Templomban Grecsanyinov Vesperás művét dirigálta.
A két társulat Kodály Psalmus Hungaricusáv
2019-10-18 15:11:45
maroka: Szirmai Albert : Mágnás Miska - Kolozsvári Magyar Opera
Videó

1948-ban készült és 1949. február 10-én bemutatott fekete-fehér, magyar zenés vígjáték, amit Keleti Márton rendezett Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjéből. A filmet közel 10 millióan látták a mozikban, ezáltal minden idők legnépszerűbb magyar filmjének számít.
- Baracs István vasútépítő mérnök megé
2019-10-10 08:21:45
velemenyezd: Kálmándy Mihály és Ferruccio Furlanetto is estet ad az Erkelben
Rálik Szilvia lesznek, az Opera Zenekart Kovács János dirigálja - közölte a dalszínház az MTI-vel.
Kálmándy Mihály három évtizedes pályafutását precizitás és alázat jellemzi. A kolozsvári Gheorghe Dima Zeneművészeti Főiskolán diplomát szerzett bariton kizárólag cím- és főszerepekben csillogtathatta tudását gazdag pályafutása alatt. Kolozsváron Nabuccóként mutatkozott be, s a
2019-09-22 08:41:00
velemenyezd: Újra a határon túlra gördül az Opera kamionszínpada
szabadtéri előadás augusztus 24. és szeptember 1. között Kolozsvár, Torockó, Marosvásárhely, Déva, Temesvár, Arad, Nagyszalonta és Nagyvárad tereire látogat el. A turné első állomásán a 10. Kolozsvári Magyar Napok, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatag nevű rendezvénysorozat ad otthont a produkciónak - közölte a dalszínház az MTI-vel.
A kettős szereposztással látható magyar
2019-07-27 11:22:04
velemenyezd: Magyarországi vendégművészekkel tart Székelyföldi Operahetet a kolozsvári opera

A Krónika című erdélyi napilap szerdán elektronikus kiadásában közölte, hogy a június 18. és 23. között zajló operahéten négy előadást visz színre a kolozsvári dalszínház. Ez azért számít különlegesnek, hiszen utoljára a Kolozsvári Magyar Opera az 1980-as években vendégszerepelt Székelyföldön, azóta erre nem volt lehetőség.
Szép Gyula, az opera igazgatója elmondta: fő cé
2019-06-12 13:07:39
velemenyezd: Grecsanyinov kórusritkasága lesz hallható a Mátyás-templomban
közönség. A mintegy háromnegyed órás darab méltatói rámutatnak, hogy a "kórushangszerelés" során Grecsanyinov Wagner iránti csodálata is megnyilvánul. A Nemzeti Énekkart Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera karmestere vezényli.
Az énekkar a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral március 14-én a Müpában lép színpadra, ahol Mahler "Feltámadás" szimfóniáját hallhatja a közönség H
2019-03-05 17:56:36
velemenyezd: Meghirdették a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt
meghallgatja és döntenek a végső eredményekről és a díjak kiadásáról.
A zsűri tagja lesz Dagmar Livorová, a Szlovák Zeneművészeti Egyetem opera-operett ének szakos tanára, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója és Kszénia Zsarko karmester, a moszkvai Női Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője. A zsűri elnöke Kiss-B. Atilla operaénekes, a Budapesti Operettszínház fe
2019-01-16 19:52:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Rost Andrea, Piotr Beczala, Margitszigeti Színpadot, Selmeczi György, Novák Katalin, Nemzeti Énekkar, Szirmai Albert, Mágnás Miska, Kolozsvári Magyar Opera, Kálmándy Mihály, Ferruccio Furlanetto, Székelyföldi Operahetet, Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt, Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kováts Kolos, Boncsér Gergely, Kesselyák Gergely, Bakonyi Marcell, Kendi Lajos, Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, Balettkara Kesselyák Gergely, Csokonai Színház, Győri Nemzeti Színház, Miskolci Nemzeti Színház,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.