Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Újabb védőeszközök és fertőtlenítőszerek érkeztek vidéki városokba

A Debreceni Egyetem (DE) Kenézy Gyula kórházánál két katonai sátrat állítottak fel a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében. Az egyik sátorban előszűrik az érkezőket, a másikban pedig elkülönítve várakozhatnak az ellátáson átesett hazaindulók.
A sátrakban szerdán kezdődik el a munka. Az egyetem a közleményében felhívta a figyelmet: továbbra is érvényes, ho
2020-04-07 18:03:52
velemenyezd: Koronavírus - Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Közleményük szerint a felső légúti tüneteket mutató betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula egyetemi kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikai központban látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át.
Bár Debrecenben jelenleg nin
2020-03-28 15:42:22
velemenyezd: Koronavírus - Operatív törzs: beutazási tilalom az irániaknak, aki nem működik együtt, kitoloncolhatják

Lakatos Tibor ismertette: az egyetemisták éjszaka és napközben is "nem megengedhető magatartást tanúsítottak", megpróbálták kijátszani a karantén szabályait. Jelenleg is rendőrök jelenlétével tartják fenn a biztonságos elkülönítést a Szent László-kórházban - hangsúlyozta.
Kérdésre válaszolva Lakatos Tibor elmondta, hogy a két iráni diák nem működött együtt az egészségügy
2020-03-09 17:37:05
velemenyezd: Koronavírus - Látogatási tilalom bevezetését javasolja az operatív törzs a kórházaknak, idősotthonoknak
mintát vizsgáltak meg.
Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette: a 7 fertőzött közül 6-ot Budapesten, a Szent László Kórházban ápolnak, míg egy beteg, a brit férfi a debreceni Kenézy Gyula Kórházban van. Állapotuk kielégítő, egyedül az idős, alapbetegségekkel küzdő 70 éves magyar férfi egészségi állapota nem jó, őt intenzív osztályon ápolják. A Szent László Kórházban
2020-03-08 18:12:56
velemenyezd: Koronavírus - Hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a szombat esti eredmények szerint
esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.
A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a második laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.
Az országos tisztifőorvos által kiadott el
2020-03-08 09:01:07
velemenyezd: Koronavírus - Az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-i központi ünnepségek elhalasztására
tartózkodik - ismertette.
Lakatos Tibor közölte, Magyarországon öt embert kezelnek igazolt koronavírus-fertőzéssel, négyen a budapesti Dél-pesti Centrumkórházban, egy beteg pedig a debreceni Kenézy Gyula Kórházban van.
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa elmondta: a két iráni hallgató jól van, v
2020-03-07 16:42:39
velemenyezd: Koronavírus - Magyarországon eddig négy külföldit diagnosztizáltak fertőzéssel

Lakatos Tibor elmondta: három iráni állampolgár és egy brit férfi van a fertőzöttek között; előbbiek Budapesten, a Szent László kórházban, a negyedik fertőzött a debreceni Kenézy Gyula kórházban van. Ismertette: valamennyi környező országban megjelent a koronavírus, Ausztriában 43, Horvátországban 11, Romániában 6 fertőzött van, Csehországban 12, Szlovákiában és Lengyelország
2020-03-06 17:31:53
velemenyezd: Coronavirus - În Ungaria, numărul persoanelor infectate a ajuns la patru
care face regulat naveta între Debrecen şi Milano.
Medicul-şef a adăugat că cetăţeanul britanic din Debrecen, care are 69 de ani şi are şi o altă boală, a ajuns cu febră la Spitalul Kenézy Gyula din Debrecen.
În Ungaria se află în carantină un număr total de 40 de persoane, inclusiv un grup de 15 turişti japonezi. Ieri după-amiază, aceştia au ajuns la Spitalul Szent Lás
2020-03-06 10:01:12
velemenyezd: Koronavírus - Már három fertőzött van Magyarországon
között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.
Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.
Pénteken bővebb tájékoztatást adnak az állap
2020-03-05 20:52:36
velemenyezd: Kutatók éjszakája - Több mint százötven program a Debreceni Egyetemen
biofizikai és a sejtbiológiai laboratóriumban. A vállalkozó kedvűek a radiológiai szabadulószobában próbára tehetik rátermettségüket.
A Kutatók éjszakáján az egyetemi campusok mellett a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, az Atommagkutató Intézetben és Agora Tudományos Élményközpontban is várják a közönséget. A programsorozathoz kapcsolódva a felsőoktatási intézmény a Moravcsik
2019-09-23 16:41:42
velemenyezd: Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a Debreceni Egyetem klinikai központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták a szalmonellafertőzést.
A klinikai központban és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban csütörtök óta 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A gyermekgyógyászati klinikán jelenleg 41 gyerek van, az egyetemi kórházban 16 gyereket ápolnak.
2019-09-23 13:41:28
velemenyezd: Szalmonella-gyanúval 54 gyereket kezelnek debreceni kórházakban

Berényi Ervin közleménye szerint 44 gyermek a klinikai központ gyermekklinikájára, 10 pedig a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiájára került.
"Az elmúlt 24 órában mindenkinek stabilizálták az állapotát, senki sincs életveszélyben. Ketten már hazamehettek, a jövő héten pedig valószínűleg a többiek is hazatérhetnek" - jelezte a professzor.
Az egyetem korábbi köz
2019-09-21 14:52:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Debreceni Egyetemen, Debreceni Egyetem, Kenézy Gyula, Lakatos Tibor, Szent László-kórházban, Müller Cecília, Szent László Kórházban, Kenézy Gyula Kórházban, Dél-pesti Centrumkórházban, Szlávik János, Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai, Infektológiai Intézet, Szent László, Spitalul Kenézy Gyula, Spitalul Szent Lás, Kenézy Gyula Kórházba, Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, Atommagkutató Intézetben, Agora Tudományos Élményközpontban, Tóth Ildikó, Berényi Ervin, sürgősségi ellátást, operatív törzs, szombat esti, március 15-i,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.