Belépés
velemenyezd: Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt
aratott győzelmet, zongorán Arató Ágnes működött közre. Kelemen Gáspár a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola hallgatója, tanára Ácsné Szily Éva - közölte a fiatal muzsikus édesapja, Kelemen Barnabás hegedűművész kedden az MTI-vel.
A kiemelt első díjon felül a Szombathelyi Savaria Szimfonikusok egyik különdíját is neki ítélték, amelyben felkérést kap, hogy egy nagyzenekari versen
2019-12-03 16:01:55
velemenyezd: A Jób lázadása felújított változata először lesz látható mozivásznon

Az ünnepi vetítés előtt Kelemen Barnabás hegedűművész és Kokas Dóra csellóművész adnak rövid koncertet. A filmet követően Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapáttal, Darvas István főrabbival, Kabay Barna filmrendezővel, Petényi Katalin forgatókönyvíróval és Szabó Gábor operatőrrel Molnár Antal, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének igazgatója
2019-11-29 11:11:21
velemenyezd: Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilm Londonban
produkció az egy percnél rövidebb imázsfilmek kategóriájában nyerte el a Bronz Lovie-díjat. A kisfilm 33 országból érkezett 1500 pályamű közül került a Lovie Awards döntőjébe.
A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin főszereplésével készült imázsfilm a nemzetközi internetes szavazás győzteseként a People's Lovie Award díjat is megkapta.
A versenyt szervező Nemzetközi Digitáli
2019-11-18 21:32:43
velemenyezd: Felavatták Kertész Imre síremlékét Budapesten
készítették. A síremlék hátoldalán a "Szeretet megvált" idézet olvashat
2019-11-08 12:21:18
maroka: 2019.09.22. 19 órakor Bogányi Gergely zongora estje
amikor a világ egyik legrangosabb versenyén, az ötévenként megrendezésre kerülő Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen diadalmaskodott. 1999-ben fivérével, Tiborral és Kelemen Barnabás hegedűművésszel első díjat nyert a kuhmoi nemzetközi trióversenyen, Finnországban.
Mára a világ hangversenytermeinek egyik legkedveltebb művésze. Hangversenyezett a világ leghíreseb
2019-09-22 22:16:32
velemenyezd: Beethoven-szimfóniákkal indul a Kodály Filharmónia Debrecen új évada
kortárs remekmű is felcsendül. Mozart, Rossini, Liszt Ferenc, Ravel, Gershwin kompozícióit a Kodály Kórus és Kodály Filharmonikusok mellett olyan kiváló művészek tolmácsolják, mint Kelemen Barnabás, Várjon Dénes, Szabadi Vilmos, Alexandru Agache.
Az igazgató, művészeti vezető bejelentette: vezető karmesterként visszatér az együtteshez Kollár Imre, aki 1994-től 12 éven át vol
2019-09-16 19:33:07
velemenyezd: Mintegy nyolcvan nagyzenekari koncert a Pannon Filharmonikusok évadában
Állami Magyar Színház művészeti aligazgatója jegyzi.
Idén is számos vendégművész lép fel a PFZ koncertjein, így Frankl Péter, Várjon Dénes, Mayu Kishima, Christian Lindberg, Kelemen Barnabás, Zempléni Szabolcs és az Amadinda Ütőegyüttes is színpadra áll. A karmesteri pulpituson pedig ismét Kobajasi Kenicsirót köszönthetik a zenebarátok, de Hamar Zsolt és a fiatal Toby Thatche
2019-09-10 16:23:23
velemenyezd: Szerdán kezdődik a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny
hegedűtanáraiból és hegedűművészeiből álló nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöki tisztét kezdettől fogva Shlomo Mintz tölti be - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár alapította megmérettetés szerves részét képezik a zsűritagok által adott mesterkurzusok, valamint a Fesztivál Akadémia Budapest elnevezésű nemzetközi ka
2019-07-16 16:12:32
maroka: Zaccaria Szent Antal
Giovanni Angelo Medici (IV. Piusz) és Antonio (Michele) Ghislieri (V. Piusz) is - tagja volt, csakhamar Antal lett a vezetője. Ebből alakult ki a barnabiták kongregációja, amelyet Szent Barnabás templomáról neveztek el. A szerzetesközösség működését 1533-ban VII. Kelemen pápa hagyta jóvá Szent Pál Fiai néven.
Urunk, Istenünk, add, hogy Szent Pál tanítása által megism
2019-07-05 10:24:39
velemenyezd: A dzsessz áll az idei Salföldi Dalföld középpontjában
áll színpadra Vidákovich Izsák új formációja, az Isac and Isac is.
Gyárfás Istvánnal közös koncertje mellett Tóth Viktor nyitott dzsesszórát is tart. A klasszikus zenét idén Kelemen Barnabás és a Capella Silentium, a népzenét pedig Bognár Szilvia vendégszereplésével a Hungarian FolkEmbassy, valamint a Magyarhang zenekar képviseli.
A vendégeket más művészeti programok is
2019-06-29 13:02:29
velemenyezd: Szombaton ingyenes programokkal várják a látogatókat a Bartók Rádió napján
izgalmas vetélkedőn mérik össze tudásukat Kossuth-díjas művészekkel. A Játssz ma! című vetélkedő 16 órakor kezdődik a 6-os stúdióban. A művészcsapat tagjai Rost Andrea operaénekes, Kelemen Barnabás hegedűművész és Bogányi Gergely zongoraművész. A műsorvezetők csapatát pedig Bolla Milán, Bősze Ádám, Fellegi Lénárd és Némethy Attila erősíti.
A Bartók Rádió napját hagyományosan
2019-03-22 19:01:59
velemenyezd: Szombaton kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál
D. Géza, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus is.
A fesztivál szombaton a Zeneakadémián kezdődik, ahol a Magyar Állami Operaház hangszeres művészei kísérik többek között Kelemen Barnabást és Miklósa Erikát -mondta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató a műsorban.
Emlékeztetett arra, hogy a fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Joha
2019-03-13 13:41:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Kelemen Gáspár, Országos Koncz János Hegedűversenyt, Fesztivál Akadémia Budapestről, Felavatták Kertész Imre, Bogányi Gergely, Kodály Filharmónia Debrecen, Pannon Filharmonikusok, Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny, Zaccaria Szent Antal, Salföldi Dalföld, Bartók Rádió, Bach Mindenkinek Fesztivál, Arató Ágnes, Tóth Aladár Zeneiskola, Ácsné Szily Éva, Kelemen Barnabás, Szombathelyi Savaria Szimfonikusok, Kokas Dóra, Várszegi Asztrik, Darvas István, Kabay Barna, Petényi Katalin, Szabó Gábor, Molnár Antal, Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének, Bronz Lovie-díjat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.