Belépés
velemenyezd: Megbékélési és Együttműködési Díjjal tüntették ki Matl Péter kárpátaljai szobrászt

Kásler Miklós a Nemzeti Színházban tartott ünnepségen hangsúlyozta: mindent meg kell őrizni múltunkból, ami értékes, amit a Kárpát-medencében felhalmoztak "az itt élő emberek, később nemzetek", és mindenen változtatni kell, amit a 20. század elrontott.
A megbékélés fontosságát hangsúlyozva közölte: a Kárpát-medence tökéletes földrajzi, politikai és gazdasági egység, és a
2019-11-09 20:02:46
velemenyezd: Kásler: újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a témában tartott pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a kormány 2010 óta kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Hozzátette: a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó, ezért indították el a családbarát szülészetek kialakítását célzó pályázatot.
A miniszter emlékeztetett, a
2019-11-08 11:41:29
velemenyezd: Megtartotta soros ülését a Külhoni Magyar Oktatási Tanács
ösztöndíjakért, a pedagógusszervezetek működtetésének, a továbbképzéseknek a támogatásáért, a magyar nyelvű tankönyvek biztosításán keresztül nyújtott segítségért.
A tanácskozáson Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevelet adott át Lászlófy Pál Istvánnak, a Külhoni Magyar Oktatási Tanács elnökének a romániai magyar oktatás terén kifejtett több évtized
2019-11-05 16:49:05
velemenyezd: Bodor Ádám és Czakó Gábor részesült a Nemzet Művésze díjban
hangsúlyozta: a Nemzet Művésze díj várományosait nem öncélú érdek vagy magamutogatás vezérli; őszinte alázattal tanítják a nemzetet, nyújtják át bölcsességüket, teszik közkinccsé tehetségüket.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: a magyar nemzet fennmaradásának záloga az volt, hogy táplálkozni tudott ősei hagyományaiból, a kereszténységből és Európa kultú
2019-11-05 11:19:29
velemenyezd: Hős katonaorvosokra emlékeztek Budapesten

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a VIII. kerületben, az Üllői úton lévő emlékműnél azt mondta: az orvosi eskü hippokratészi alapgondolatát, a nem ártani a betegnek elvét "kétezer éve Krisztus írta át, aki az orvoslás hagyományaiban megjelenítette és kötelezővé tette a keresztény közösségben a megértést, az együttérzést, (...) és azt az elvet, hogy a legjobban a
2019-11-04 20:32:15
velemenyezd: Kásler: nagy jelentőségű a háziorvosok szerepe

Kásler Miklós a díjazottakról szólva úgy fogalmazott, "ők azok az orvosok, akiket annak idején Hippokratész megálmodott", és ők azok, akik munkáját közvetlenül ítélik meg a betegek.
Hozzátette: a gyógyítás igazi esszenciája - a felfedezéseken és a tudományos eredményeken túl - a szereteten alapuló orvos-beteg viszony.
A miniszter azt mondta, a magyar medicina mindi
2019-11-04 13:21:28
velemenyezd: Kásler: a kormány a betegségek megelőzésére helyezi a hangsúlyt

Kásler Miklós közölte: a kormány több mint 10 milliárd forinttal támogatja csoportpraxisok létrehozását, hogy egy-egy földrajzi egységben a különböző orvosi szakmák együtt dolgozhassanak.
Az alap- és szakellátásban dolgozó fogorvosok pedig havi fix összegű díjemelést kapnak, mert míg a családi orvosok jövedelme folyamatosan emelkedett, az övék ezzel nem tartott lépést -
2019-11-04 09:41:12
velemenyezd: Kásler: a Batthyány-Strattmann László-díj az emberség kitüntetése

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott, a díj névadója, Batthyány-Strattmann László orvos ezt a szemléletet képviselte, hiszen azokat gyógyította, akiket mások már nem.
A miniszter felidézte: Batthyány-Strattmann László dúsgazdag arisztokrataként élvezhette volna az élet minden örömét, de ő az I. világháborúban, majd azt követően is a legnyomorultabbaknak, legszegé
2019-10-31 12:21:49
velemenyezd: Megnyílt a Rubens- és Van Dyck-kiállítás a Szépművészetiben
keresztül mutatja be, hogy mit gondoltak az akkori emberek a művészetről, a világról, a múltjukról, hagyományaikról és történelmükről, mindennapjaikról és a Teremtőről - mondta a megnyitón Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
Hozzáfűzte: a kiállítás mintegy 120 művet vonultat fel, köztük Rubens több mint 30 alkotását, valamint Van Dyck Stuart Mária Henriettát ábrá
2019-10-29 12:35:51
velemenyezd: Átadták a Herczeg Ferenc- és a Trefort Ágoston-díjakat
Televízió ügyvezető főszerkesztője, Kocsis István író, drámaíró, a Magyar Televízió munkatársa, valamint Szalay Károly író, a Magyar Televízió munkatársa, a Lyukasóra folyóirat főszerkesztője Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól vette át.
Kásler Miklós az ün
2019-10-29 12:15:17
velemenyezd: Kásler: több mint félmilliárdból épül tíz görpark az országban

Kásler Miklós azt mondta, hogy a kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább öt évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést.
Úgy fogalmazott, hogy a kormány nagy hangsúlyt fektet a test és a lélek egyensú
2019-10-28 18:32:15
velemenyezd: Kásler: pénzügyi támogatáshoz jutnak az alapellátó fogorvosok

Kásler Miklós elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját forrásból még idén 4,44 milliárd forintos plusz forrást biztosít az egyszeri kiegészítő díjazásra, míg 2020-tól a jelenlegi havi 130 ezer forint helyett havonta 380 ezer forint rezsitámogatást kapnak a közfinanszírozott fogászatok.
A miniszter hozzátette: az elmúlt időszakban az alapellátásban dolgozó házi
2019-10-28 12:31:56
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Együttműködési Díjjal, Matl Péter, Külhoni Magyar Oktatási Tanács, Bodor Ádám, Czakó Gábor, Nemzet Művésze, Batthyány-Strattmann László-díj, Herczeg Ferenc-, Trefort Ágoston-díjakat, Kásler Miklós, Nemzeti Színházban, Lászlófy Pál Istvánnak, Batthyány-Strattmann László, Dyck Stuart Mária Henriettát, Kocsis István, Magyar Televízió, Szalay Károly, Kásler Miklóstól, Fekete Péter, Maruzsa Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériuma, háziorvosok szerepe, betegségek megelőzésére, emberség kitüntetése, alapellátó fogorvosok, megbékélés fontosságát,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.