Belépés
velemenyezd: Óvintézkedéseket hoztak a közép-kínai Vuhanban a tüdőgyulladás-járvány megfékezésére
szégyent" helyezett kilátásba. "Az évezred bűnöse lesz a párt és a nép számára az, aki a politikusok megítélését helyezi az emberek érdekei fölé" - írták a kemény hangvételű felhívásban, melyben Hszi Csin-ping kínai elnök hétfői utasítását idézték arra vonatkozóan, hogy a járvány terjedését meg kell fékezni, és mindenekelőtt az emberek biztonságát kell szem előtt tartani.
A h
2020-01-21 14:42:15
velemenyezd: Korrupció vádjával 13 évi börtönre ítélték Kínában az Interpol korábbi vezetőjét
jelenthette, hogy férje veszélyben érezte magát. Meng felesége, két gyermekükkel együtt politikai menedékjogot kapott Franciaországban, és azt állítja, férjét politikai okokból állították félre.
Hszi Csin-ping kínai elnök 2012 végén hirdetett átfogó kampányt a korrupció ellen, ennek keretében azóta több mint másfél millió köztisztviselő részesült büntetésben. A közvélemény ál
2020-01-21 10:11:04
velemenyezd: Donald Trump: "történelmi megállapodás" a Kínával kötendő kereskedelmi egyezmény
üzletemberek, továbbá Henry Kissinger volt külügyminiszter mellett részt vett Liu He kínai miniszterelnök-helyettes is. Kínai részről ő írta alá az egyezményt.
A kínai politikus felolvasta Hszi Csin-ping Donald Trumphoz címzett levelét. A kínai elnök ebben azt hangoztatta, hogy a kereskedelmi megállapodás "jó az egész világnak".
A levél felolvasása után a kínai miniszte
2020-01-15 21:02:48
velemenyezd: Sanghaj mindenféle hivatalos kapcsolatot megszakított Prágával
részt venni áprilisban a Pekingben rendezendő 17+1-es csúcstalálkozón. Csehországot a közép- és kelet-európai országok valamint Kína vezetőinek találkozóján - melynek házigazdája idén először Hszi Csin-ping kínai elnök lesz - Jan Hamacek miniszterelnök-helyettes képviseli majd.
Tajvannak 1949 óta saját politikai irányítása van, de Peking az "egy Kína elv" alapján saját terül
2020-01-14 11:29:54
velemenyezd: A jövő héten aláírhatják az amerikai-kínai kereskedelmi háború lezárását célzó részmegállapodást
aláírását január 15-én ejtik majd meg a Fehér Házban.
A lap forrása szerint a kínai fél nem számított arra, hogy Trump egyoldalúan tűzi ki az aláírás dátumát, mint ahogy arra sem, hogy arra Hszi Csin-ping kínai elnök személyes részvétele nélkül is hajlandó.
Az SCMP a megállapodás aláírásának részleteit illető tétovázást annak tulajdonítja, hogy Peking és Washington alap
2020-01-06 07:03:57
velemenyezd: Hongkongi tüntetések - Összetűzésekbe torkollt az újév első megmozdulása
rendőrség rendszeresen összecsap a gyakran fémrudakkal, Molotov-koktélokkal és téglákkal felfegyverzett tüntetőkkel, akiknek megfékezésére könnygázt, gumilövedékeket és vízágyúkat vet be.
Hszi Csin-ping kínai elnök újévi köszöntőjében hangsúlyozta: Peking az "egy ország, két rendszer" elve mentén továbbra is eltökélten fogja védelmezni Hongkong jólétét és stabilitását.
H
2020-01-01 14:01:16
velemenyezd: Felmérés: a németek jobban megbíznak Macronban, mint Merkelben
úgynevezett legfőbb vezető tisztségét tölti be Észak-Koreában. A harmadik helyen, holtversenyben, egyaránt 8 százalékkal Vlagyimir Putyin orosz elnök és Ali Hamenei iráni ajatollah következik, majd Hszi Csin-ping kínai államfő, 7 százalékkal.
A YouGov felmérésében 2024 embert kérdeztek meg, december 16-18. között. A Kantar kutatásában 1014 embertől vettek fel adatokat, decem
2019-12-25 17:11:35
velemenyezd: Üzembe helyezték a Kínába orosz gázt szállító Szibéria Ereje csővezetéket

Az orosz vezetékes gáz Kínába szállításának kezdetét jelentő ünnepélyes szertartás élő televíziós közvetítésében Szocsiból rész vett Vlagyimir Putyin orosz, Pekingből pedig Hszi Csin-ping kínai elnök.
A Szibéria Ereje a gázkitermelés irkutszki és a jakutföldi központjából az orosz Távol-Keletre és Kínába szállít gázt. A most átadott első szakaszt követően egy másodikat i
2019-12-02 12:51:26
velemenyezd: Korrupciós vádak miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Kína legmagasabb rangú ujgur politikusát
nevezett Weibo mikroblogon közzétett közleményében aláhúzta: Bekri a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.
Bekri a muszlim ujgur kisebbség lakta nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről származik, és korábban betöltött pozícióiban a legmagasabb rangú ujgur politikus volt Kínában.
Hét éven keresztül, 2007 és 2014 között töltötte be H
2019-12-02 11:31:20
velemenyezd: Titkos kínai kormányzati dokumentumok szivárogtak ki a Hszincsiangban működő átnevelő táborokról
mellett kiderül: a kínai vezetés házon belül elismerte, hogy a terrorellenes kampány részeként családokat szakítanak szét, és jóllehet a kormányzat valóban szakképzési programként tálalta a hszincsiangi központok kialakítását, a javaslatot több tisztviselő is ellenezte, attól tartva, hogy végül balul sülhet el, illetve gazdasági károkhoz vezethet. Az iratok beszámolója szerint a t
2019-11-18 11:52:15
velemenyezd: Gyorsult a kínai feldolgozóipar teljesítményének bővülése októberben
részmegállapodás előkészítése felé. A dokumentumot a tervek szerint az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) november 16-17-én esedékes chilei csúcstalálkozóján írhatta volna alá Hszi Csin-ping kínai és Donald Trump amerikai elnök, ám Chile szerdán az országban dúló erőszakos tüntetésekre hivatkozva lemondta a csúcsot. Csütörtökön a kínai kereskedelmi minisztérium e
2019-11-01 07:20:49
velemenyezd: Tovább gyengült Kína feldolgozóipari teljesítménye októberben
tettek jelentős előrelépéseket. A dokumentumot a tervek szerint az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) november 16-17-én esedékes chilei csúcstalálkozóján írhatta volna alá Hszi Csin-ping kínai, és Donald Trump amerikai elnök, ám Chile szerdán az országban dúló erőszakos tüntetésekre hivatkozva lemondta a csúcsot. Csütörtökön a kínai kereskedelmi minisztérium egy
2019-10-31 07:50:54
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Donald Trump, Szibéria Ereje, Hszi Csin-ping, Henry Kissinger, Hszi Csin-ping Donald Trumphoz, Fehér Házban, Vlagyimir Putyin, Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről, Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés, közép-kínai Vuhanban, jövő héten, amerikai-kínai kereskedelmi, újév első, németek jobban, kínai feldolgozóipar, évezred bűnöse, politikusok megítélését, emberek érdekei, kemény hangvételű, járvány terjedését, emberek biztonságát, korrupció ellen, kínai politikus, kínai elnök, kereskedelmi megállapodás, egész világnak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.