Belépés
velemenyezd: Donald Trump nem tartja szükségesnek a kereskedelmi egyezményt Kínával az elnökválasztás előtt
fogalmazott. Hozzátette: ez a megállapodás nagyon összetett, elsősorban a szellemi tulajdon védelmére vonatkozó része bonyolult.
Az elnök mindazonáltal megismételte, hogy a személyes viszonya Hszi Csin-ping kínai elnökkel "kiváló".
Washingtonban csütörtökön kezdődtek újra az amerikai-kínai tárgyalások, de ezúttal csak a delegációvezetők helyetteseinek részvételével. A
2019-09-20 20:22:31
velemenyezd: Peking azt várja Washingtontól, hogy folytassa tárgyalásait Észak-Koreával
enyhíteni szükséges az Észak-Korea ellen érvényben lévő nemzetközi szankciókat.
A kínai külügyminiszter szeptember elején három napos hivatalos látogatást tett Észak-Koreába, miután júniusban Hszi Csin-ping kínai elnök delegációjának tagjaként utazott Phenjanba.
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök legutóbb júniusban, a két Koreát elválasztó d
2019-09-12 11:12:01
velemenyezd: Az elmúlt évtizedek legnagyobb katonai parádéját szervezik Pekingben október elsején

Az évforduló alkalmából a kínai főváros központi Tienanmen terén beszédet mond Hszi Csin-ping kínai elnök, ezt követően pedig katonai parádét és felvonulást tartanak. Az esti órákban ugyanitt művészeti előadást, valamint tűzijátékot tekinthetnek meg az esemény résztvevői.
A katonai parádéról Caj Csö-csün, az esemény szervezésével megbízott kormányhivatal helyettes vezető
2019-08-29 09:31:55
velemenyezd: Amerikai importvámok - Kína tárgyalások útján oldaná meg a kereskedelmi konfliktust
a kereskedelmi protekcionizmust és a technológiai blokádokat, továbbá az ipari beszállítói és értékteremtői láncok integritásának megóvásán fáradozik.
A miniszterelnök-helyettes, aki Hszi Csin-ping kínai elnök első számú kereskedelmi tanácsadója, azt követően nyilatkozott így, hogy a múlt hét végén a két ország közötti kereskedelmi vita újabb fordulóponthoz ért. Kína pénteke
2019-08-26 11:31:20
velemenyezd: Kína ellenlépéseket ígért az újabb amerikai pótvámok bevezetése esetén
büntetővám további, akár 25 százalékra emelését is kilátásba helyezte.
A G20-as országcsoport júniusban, Oszakában tartott csúcstalálkozójának idején Trump elnök azt az ígéretet tette Hszi Csin-ping kínai elnöknek, hogy a májusban elakadt kereskedelmi tárgyalások folytatásának érdekében egyelőre nem vezet be további büntetővámokat.
Az amerikai sajtónak adott nyilatkoza
2019-08-02 10:42:10
velemenyezd: Donald Trump a csütörtökön Kínának beígért 10 százalékos büntetővám további emelését is kilátásba helyezte
vám esetlegesen 25 százalékosra emelését is.
Ezt arra az esetre helyezte kilátásba, ha az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások megfeneklenének, vagy túl lassú lenne az előrehaladás. Hszi Csin-ping kínai elnökre utalva Trump leszögezte: "azt hiszem, Hszi elnök is megállapodást akar, de őszintén szólva, nem elég gyors". Majd hozzáfűzte: "ezt valakinek már régen meg kellett
2019-08-02 07:04:56
velemenyezd: Donald Trump 10 százalékos vámemelést jelentett be 300 milliárd dollár értékű kínai árura
Felpanaszolta azt is, hogy Kína nem állította le az amerikai kábítószerválságért rendkívüli mértékben felelős, opiát tartalmú fájdalomcsillapító, a fentanil forgalmazását sem.
"Barátom, Hszi Csin-ping elnök azt mondta, hogy leállítják a fentanil eladását az Egyesült Államokban, de eznem történt meg, és emiatt továbbra is sok amerikai hal meg" - írta Twitter-oldalán Trump.
2019-08-01 20:40:51
velemenyezd: Szabálysértés miatt vizsgálatot indítottak a Kínai Fejlesztési Bank korábbi igazgatója ellen
Fejlesztési Bankkal is folytat együttműködést a Magyarországon működő BorsodChem fejlesztési projektjeinek részfinanszírozására szolgáló keretmegállapodás égisze alatt.
2012-es beiktatása óta Hszi Csin-ping kínai elnök kíméletlen leszámolást hirdetett a korrupció ellen. A kampány keretében már számos vezető beosztásban lévő ember ellen indítottak eljárást Kínában. Kritikusok
2019-07-31 14:42:03
velemenyezd: Az amerikai fél kiszámíthatatlan lépései miatt haladnak nehézkesen a tárgyalások Peking szerint
időben közölte véleményét Washingtonban, miközben az amerikai tárgyalók a május óta elakadt kereskedelmi egyeztetések újabb körét kezdték meg Sanghajban.
A tárgyalások folytatásáról Hszi Csin-ping kínai elnök júniusban, a G20-as országcsoport oszakai csúcsának idején állapodott meg amerikai kollégájával.
Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főtárgyaló és Steven Mnuc
2019-07-31 11:11:10
velemenyezd: Amerikai agrártermékek vásárlására irányuló lépéseket tettek kínai vállalatok

A Hszinhua jelentésében kiemelte: a lépés Hszi Csin-ping kínai és Donald Trump amerikai elnök múlt havi oszakai találkozójának eredménye. Trump akkor beleegyezett abba, hogy felfüggessze a fennmaradó 300 milliárd dollár értékű kínai importcikkre tervezett pótvám kivetését annak érdekben, hogy a kereskedelmi tárgyalások folytatódhassanak.
Az amerikai elnök emellett a Hua
2019-07-21 16:02:08
velemenyezd: Jelentősen meghaladta a várakozásokat a kínai külkereskedelmi mérleg júniusban
Államok és Kína között fennálló kereskedelmi háború miatt. Donald Trump amerikai elnök egyik legfőbb kifogása Kínával szemben a nagymértékű amerikai kereskedelmi deficit, amelynek orvoslására Hszi Csin-ping kínai elnök a két elnök június végén, a G20-as országcsoport csúcstalálkozóján tartott megbeszélésén ígéretet tett azzal, hogy Kína nagyobb mennyiségben fog mezőgazdasági termé
2019-07-12 11:31:50
velemenyezd: Amerikai importvámok - Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi tárgyalók
kereskedelmi főtárgyaló és Steven Mnuchin pénzügyminiszter vett részt a kedd este folytatott telefonos beszélgetésben.
A pekingi tájékoztatás szerint a felek a Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök június végén tartott személyes tanácskozásán született megállapodásnak megfelelően gazdasági és kereskedelmi kérdéseket vitattak meg.
Larry Kudlow, a Fehér Ház
2019-07-10 14:02:09
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Donald Trump, Kínai Fejlesztési Bank, Hszi Csin-ping, Dzsong Un, Egyesült Államokban, Twitter-oldalán Trump, Fejlesztési Bankkal, Robert Lighthizer, Steven Mnuc, Steven Mnuchin, Larry Kudlow, Fehér Ház, kereskedelmi egyezményt, elnökválasztás előtt, elmúlt évtizedek, kereskedelmi konfliktust, újabb amerikai, csütörtökön Kínának, tárgyalások Peking, kínai külkereskedelmi, megállapodás nagyon, szellemi tulajdon, elnök mindazonáltal, személyes viszonya, amerikai-kínai tárgyalások, delegációvezetők helyetteseinek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.