Belépés
velemenyezd: Varga Judit: a bírói függetlenség kimondása mérföldkő volt a magyar jogtörténetben
köszönhető. A felelősségteljes és áldozatos munkát végző bírák és igazságügyi alkalmazottak mellett ezek az eredmények a magyar bírósági igazgatásnak sikerei is - tette hozzá Varga Judit.
Handó Tünde, az OBH elnöke arról beszélt megnyitójában, hogy nagyon fontos visszatalálni a gyökerekhez, ideákhoz, az ezeréves magyar állam eszméihez.
Az alaptörvény nemzeti hitvallása
2019-09-19 12:42:06
velemenyezd: Könyvet jelentetett meg az OBH I. Mátyás és az igazságszolgáltatás címmel

A kötetet az OBH a 2018-as Mátyás király emlékév keretében adta ki, és a szeptember 17-20. közötti bíróságtörténeti hét alkalmából jelent meg.
Handó Tünde elmondta: tavaly két nagy konferenciát tartottak, és az elhangzott az előadásokból állt össze a kötet, amelyből kibontakozik, mit jelentett Mátyás király idejében a joguralom.
Az OBH elnöke kiemelte: Mátyás kirá
2019-09-17 11:52:13
velemenyezd: Handó: a vörösterror áldozatainak állít emléket új kötetével a Szolnoki Törvényszék

Handó Tünde A Szolnoki Törvényszék története 1919 című könyv bemutatóján elmondta, hogy a kötet a Tanácsköztársaság idején létrejött forradalmi törvényszékek szomorú történetével foglalkozik, hiszen azok megjelenése egyet jelentett a rendes bíráskodás felszámolásával.
Hétköznapi, egyszerű emberek kerültek a "történelem viharába" és lettek ártatlan áldozatai "egy-egy felf
2019-09-13 12:11:45
velemenyezd: Fenntartható értékeink címmel programot indít az Országos Bírósági Hivatal

Handó Tünde elmondta, az egyéves programnak három pillére lesz: a "jó bíró", a "zöld bíróság" és a "családok a fókuszban".
Kiemelte: a bíróknak elsősorban a jogvitákat kell nyugvópontra juttatniuk, de emellett a bírók, a bíróságok évszázadok óta az értékek hordozói, a kultúra őrzői.
Az OBH ennek jegyében már 2012 óta kiemelt figyelmet fordít a történelemre és a ha
2019-09-10 11:01:21
velemenyezd: Handó Tünde: fontos a hagyományok ápolása
alávetve és meghatározta többek között a bírák alkalmazásának feltételeként a jogi végzettséget.
Az 1869. évi IV. törvénynek kulcsszerepe volt a modern magyar állam kiépítésében - mondta Handó Tünde.
Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke nyitóbeszédében emlékeztetett arra, hogy 150 éve jött létra a Pesti Királyi Ítélőtábla, amely jogelődje volt a mai fővárosi táblá
2019-07-08 12:21:37
velemenyezd: Handó Tünde: az igazságra törekvés a bírói munka lényege

Handó Tünde fontosnak nevezte, hogy a bírók azonos helyzetekben azonos értékeket közvetítsenek, a joggyakorlat egységes, kiszámítható legyen. Fontos az is, hogy a "betűbíráskodás" helyett a józan ész és a közjó alapján álló, a jó erkölcs és az ésszerű gazdálkodás követelményeinek megfelelő ítélkezés folyjék; ez erősíti a bíráskodásba vetett közbizalmat - mondta az OBH elnöke.
2019-06-17 18:02:55
velemenyezd: Handó Tünde: a digitális bíróságok fejlesztése nem állhat meg
hozzájárul az igazságszolgáltatás hatékonyságának növeléséhez. Az OBH az elmúlt években nagyon sokat tett azért, hogy a magyar bírósági szervezet megfeleljen a 21. század kihívásainak - mondta Handó Tudne, hozzátéve: az OBH kiemelt törekvése, hogy a magyar bírósági szervezetet átvezesse a digitális korszakba.
Az erőfeszítések eredménye jól látható: a legutóbbi uniós felmérés
2019-06-14 07:09:24
velemenyezd: Handó Tünde: az OBT legyen tárgyilagos és pártatlan!
mintha "irányítási, utasítási joga volna felettem". Személyes elfogultság mozgatja az OBT tagjainak nagy részét, mintha "tizenegy dühös ember foglyul ejtette volna a testületet" - fogalmazott Handó Tünde.
Hozzáfűzte: az Országgyűlés igazságügyi bizottságának megállapítása szerint az OBT OBH-val szembeni "felvetései az elfogultság miatti téves és prejudikálással felérő indítta
2019-06-12 12:36:02
velemenyezd: Keddtől csütörtökig tart ülést a parlament
Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhat állást.
Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hiv
2019-06-10 10:44:19
velemenyezd: EP-választás - Gulyás: az erős felhatalmazás nagy segítséget nyújt az európai politikai vitákban
vissza a kormány.
Nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy a közigazgatási bírósági rendszer "negligálása" volt-e a feltétele Trócsányi László majdani uniós biztosi kinevezésének.
Handó Tünde országos bírósági hivatali elnök jogszabály-módosítási javaslatait a tárcavezető szintén úgy kommentálta: nem nyúlna hozzá az igazságszolgáltatási szervezetrendszer szabályozásához.
2019-05-30 21:01:26
velemenyezd: Handó Tünde: a magyar bíróságok az Európai Unió élvonalában vannak

Uniós összehasonlításban a közigazgatási ügyek pertartama a negyedik, a polgári ügyek pertartama az ötödik legrövidebb Magyarországon - mondta Handó Tünde a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék tavalyi munkáját értékelő sajtótájékoztatón.
Hangsúlyozta, ma már nem mondható el a bíróságokról, hogy elhúzódnak a perek.
A járásbírósági ügyek 86 százaléka egy éven
2019-05-03 10:51:06
velemenyezd: Handó Tünde: meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

Handó Tünde a kaposvári önkormányzat és a hivatásrendek helyi szervezetei által 27. alkalommal tartott, Jogi beszélgetések című szakmai konferencia zárónapján hangsúlyozta: az állam ideális állapotában, a fékek és egyensúlyok rendszerében a hatalom megosztott gyakorlásáról van szó. A három hatalmi ág - törvényhozás, végrehajtás, igazságszolgáltatás - együttműködve, egymásra f
2019-03-22 15:51:37
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Varga Judit, Szolnoki Törvényszék, Országos Bírósági Hivatal, Handó Tünde, Európai Unió, Handó Tünde Szolnoki Törvényszék, Ribai Csilla, Fővárosi Ítélőtábla, Pesti Királyi Ítélőtábla, Handó Tudne, Országos Bírói Tanács, Handó Tündét, Trócsányi László, Szegedi Ítélőtábla, Szegedi Törvényszék, bírói függetlenség, magyar jogtörténetben, vörösterror áldozatainak, hagyományok ápolása, igazságra törekvés, bírói munka, digitális bíróságok, erős felhatalmazás, európai politikai, magyar bíróságok, bíróságok szerepe,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.