Belépés
maroka: 11. évközi hét csütörtök 06.20
akaratodat.

Elmélkedés
Közösen elmondjuk vagy egyéni imádság keretében elmondom a Mi Atyánk kezdetű imádságot, akkor emberségünk mélyéről szólalunk meg és Istenhez való viszonyunkat ismerjük el. Az istengyermeki lelkület nélkül lehetetlen elmondani ezt az imádságot, hiszen benne elismerjük, hogy Istent a mi mennyei Atyánknak tekintjük, elismerjük, hogy mi az ő gyer
2019-06-20 14:45:29
lilagondolatok: Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
minden beteljesedett" (19,28) - írja János ezt követően. A ,,beteljesedésnek" tehát része volt, hogy Jézus Máriát az Egyházra bízta, melyet ott és akkor János apostol jelenített meg. Jézus gyermeki gondoskodása édesanyjáról, illetve a Szűzanya lelki anyaságának kifejezése így jelennek meg János megfogalmazásában.
Az Egyház szimbóluma itt ,,a szeretett tanítvány", aki most már
2019-06-10 12:30:33
maroka: Ferenc pápa új ünnepet rendelt el.
beteljesedett" (19,28) - írja János ezt követően. A ,,beteljesedésnek" tehát része volt, hogy Jézus Máriát az Egyházra bízta, melyet ott és akkor János apostol jelenített meg. Jézus gyermeki gondoskodása édesanyjáról, illetve a Szűzanya lelki anyaságának kifejezése így jelennek meg János megfogalmazásában.
Az Egyház szimbóluma itt ,,a szeretett tan
2019-06-10 12:11:08
maroka: Pünkösdvasárnap - ünnepi mise 06.09
kaptátok ugyanis, hogy ismét félelemben éljetek, hanem a fogadott fiúság Lelkét nyertétek el, általa szólítjuk őt így: Abba, Atya!
A Lélek maga tesz tanúságot lelkünkben, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekei, akkor örökösei is: örökösei Istennek, Krisztusnak pedig társörökösei. Előbb azonban szenvednünk kell vele együtt, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
E
2019-06-09 07:32:50
velemenyezd: Pápalátogatás - Nyitottságra és örömre buzdított Ferenc pápa Bukarestben

A katolikus egyházfő felidézte Mária útra kelését, hogy meglátogassa a nála jóval idősebb Erzsébetet, aki szintén gyermeket várt, majd Mária és Erzsébet találkozását.
A pápa kifejtette, hogy Mária többször útra kelt élete során, ezeket az utakat a türelem és a bátorság jellemezte és annak az öröme, hogy Isten áldását, Jézust hordozta magában.
Ferenc pápa arra biztat
2019-05-31 18:46:18
maroka: húsvét 6. hét péntek 05.31
sírtok és jajgattok, a világ azonban örülni fog. Ti szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul.
Az asszony is, amikor szül, szomorkodik, mert eljött az ő órája; de amikor megszülte gyermekét, már nem emlékszik gyötrelmeire, mert örül, hogy ember született a világra.
Így ti is most szomorkodtok ugyan, de majd viszontlátlak titeket. Akkor örülni fog szívetek, és örömetek
2019-05-31 13:32:11
maroka: „Miért csak szakállas embereket látni a templomi képek
meghallgatást a szentföldi keresztény vallásgyakorlat szabadsága érdekében.
Böjte atya otthonaiban családokat, családrészeket is befogadnak. Egyszer egy olyan asszony költözött hozzájuk a két gyermekével, aki a férje elől szökött el otthonról. Az atya megpróbált feleség és férj között közvetíteni, sikertelenül. A férfi végül még öngyilkosságot is megkísérelt, annyira nem tudt
2019-05-26 22:30:15
kalmanpiroska: Rugalmasság
a maga módszere pl. a mosogatáshoz, és ideges lesz, ha valaki másként áll oda a mosogatóhoz. A férjnek megvan az elképzelése a helyes autóvezetésről, és ingerült lesz, ha felesége vagy gyermeke ül a kormánynál.

A legfontosabb lecke azonban mindnyájunk számára lelki téren található. Elég rugalmasoknak kell lennünk, hogy ne ítéljük el az olyan keresztyén gyakorlatot, amel
2019-05-20 08:21:17
maroka: Antonín Dvořák: Stabat Mater - előadás a képen látszik
barátjának." Dvořák azonban arra kényszerült, hogy az egyéb kötelezettségei miatt elhalasztja a munka megszervezését. 1877-ben visszatért a kompozíció végső stílusához, amikor két túlélő gyermeke rövid időn belül meghalt. A pontszám végleges változata október 13-tól 1877. november 13-ig Prágában készült .
A Stabat Mater Dvořák első vallási témájú munkája. Tíz egyedi részre o
2019-05-17 09:48:58
maroka: Pünkösd – a Szentlélek megjelenése
megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok.
14.Mert akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.
15.Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét csak féljetek, hanem a gyermekké fogadás Lelkét, amelyben azt kiáltjuk: »Abba, Atyánk!«
16.Maga a Lélek tesz lelkünkkel együtt tanúságot, hogy Isten fiai vagyunk. 17.Ha pedig fiai, akkor örökösök is: Is
2019-05-14 15:16:01
maroka: Húsvét 4. vasárnapja 05.12
vagyunk."
Ezek az evangélium igéi. Jn 10,27-30

Imádság
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Segítsd a papokat, hogy mindenkor a mennyei Atya szeretetét sugározzák a gyermekek és a fiatalok felé! Segítsd a papokat, hogy hirdessék az életet, és arra bátorítsák a családi életre készülőket és a családokat, hogy mindig számíthatnak Isten segítségére! Segítsd őket,
2019-05-12 07:42:14
kalmanpiroska: Üdvösség elnyerése
tanítást mindazzal együtt, amit jelentenek, akkor nincs üdvösségünk.

Először is szájjal kell vallást tennünk arról, hogy Jézus az Úr, azaz hogy a betlehemi istállóban született gyermek nem más, mint a testben megjelent Isten. Az üdvözítés tervének egészére nézve nélkülözhetetlen az Úr Jézus Istensége.
Másodszor, szívből hinnünk kell, hogy Isten őt feltámasztotta a
2019-04-22 08:56:11
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Antonín Dvořák, Stabat Mater, Jézus Máriát, Stabat Mater Dvořák, Isten Lelke, Jézus Krisztus, Jézus Istensége, templomi képek, képen látszik, istengyermeki lelkület, szeretett tanítvány, fogadott fiúság, katolikus egyházfő, nála jóval, pápa kifejtette, bátorság jellemezte, világ azonban, szentföldi keresztény, olyan asszony, férje elől, atya megpróbált, férfi végül, maga módszere, férjnek megvan, helyes autóvezetésről, legfontosabb lecke,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.