Belépés
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Programok Zala megyében
tudományos és közművelődési tevékenységét. A program keretében Vajda László a levéltárnak adományozza édesapja, Vajda József zenepedagógus, népzenegyűjtő hagyatékát.
Csütörtökön a Göcseji Múzeum legújabb kutatási eredményeiről tartanak előadásokat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.
Nagykanizsán az ünnepi rendezvénysorozat szombaton a Szikra Táncegyüttes önálló
2020-01-16 10:01:13
velemenyezd: Több száz milliárdos fejlesztések Zala megyében
új uszoda-tanuszoda épül, a
2020-01-07 15:01:31
velemenyezd: Megkezdődtek a felújítási munkák a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban
(Fidesz-KDNP) a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt témákról beszámolva elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 200 millió forint értékű fejlesztés kezdődött el a Göcseji Falumúzeumban. A projekt keretében megújítják a vízimalmot és I. világháborús emlékművet emelnek. A szabadtéri múzeum területén egyebek mellett kápolna és pákászkunyhó épül - ism
2019-11-22 19:14:28
velemenyezd: Megnyílik a X. Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennále kiállítása Zalaegerszegen
el az alkotását, így a tárlaton színes, sokrétű anyag, a kortárs textilművészet keresztmetszete jelenik meg.
A nemzetközi lenszövő kiállítás anyagát több városban is bemutatták. A Göcseji Múzeum és a krosnói Kézműves Múzeum csaknem két évtizedes együttműködésének keretében a tárlat zárókiállítását a hagyományok szerint a zalai megyeszékhelyen rendezik meg.
A Krosnói Nem
2019-11-05 12:18:16
velemenyezd: Megújul a zalaegerszegi Göcseji Múzeum
"a turizmus és az egészséges lokálpatrióta büszkeség szempontjából is fontos", hogy a régi, történelmi épületeink megújuljanak. Zalaegerszeget is történelmi rangjának megfelelővé teszi a Göcseji Múzeum teljes körű felújítása.
Jelezte ugyanakkor, hogy érdemes mindig valami sajátosságra építeni, hiszen szép épületek vagy szép fekvésű városok másutt is akadnak. Zalaegerszeg ese
2019-10-07 14:12:03
velemenyezd: Múzeumok éjszakája - Planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, levente lövészverseny Tolna megyében
kamarakiállítás nyílik a múzeumban. A tárlatot levente lövészverseny egészíti ki, amelyen lézerfegyverekkel lehet részt venni. A Megyeháza több mint tíz programnak ad helyet, közöttük a zalaegerszegi Göcseji Múzeum Kisfaludi Stróbl Zsigmond-kiállításának.
A tolnai megyeszékhelyen ezúttal a Szekszárdi Törvényszék is bekapcsolódik a sorozatba, a regisztrációhoz kötött programok
2019-06-19 19:22:49
velemenyezd: Múzeumok éjszakája - Változatos programok Zalaegerszegen
Kitért arra is, hogy idén rendhagyó módon nagyrészt a törvényszék, a megyei könyvtár, és a büntetés-végrehajtási intézet szervezi a zalaegerszegi programokat a múzeumok éjszakáján.
2019-06-19 19:09:18
velemenyezd: Avar kori lovas temetkezés leletanyagát mutatják be Zalaapátiban

A 7-8. századból származó sírt egy esztendővel ezelőtt tárták fel a zalaegerszegi Göcseji Múzeum és a keszthelyi Balatoni Múzeum szakemberei - tájékoztatta Eke István régész-muzeológus az MTI-t.
Az előzményekről elmondta, hogy Keszthely környékén végeztek régészeti munkákat, amikor az autójukat ismeretlen tettesek feltörték. A helyszíneléskor a rendőrök elmondták, hogy Z
2019-03-20 18:11:46
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Programok Zala megyében
Magyar Nemzeti Levéltár 2019-ben induló elektronikus ügyfélszolgálatát.
A Deák Ferenc könyvtárban január 23-án Pillanatképek címmel régészek, történészek, restaurátorok ismertetik a Göcseji Múzeum legújabb kutatási eredményeit. Január 24-én a Pannon Tükör idei első lapszámát, valamint Bencze Lajos Írott szóval című tanulmány- és esszékötetét mutatják be a könyvtárban.
A
2019-01-14 16:23:07
velemenyezd: A vaskori lelőhelyek népszerűsítését célzó programsorozat kezdődik
vaskorával - sorolta Czifra Szabolcs, a MNM munkatársa.
A szervezők a Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva vaskori időutazásra invitálnak a Tátika-vár környékén, kalandozásra a göcseji múzeumban, ősi ösvényeket járhatnak be az érdeklődők Sopron-Várhelyen, emellett a soproni múzeum régészeti gyűjteményében, valamint Százhalombattán a Régészeti Parkban is vezetés várja a l
2018-09-13 15:02:51
velemenyezd: Kulturális örökség napjai - Vaskori kalandozások Keszthelyen
kiemelten védett természeti értékeiről Szentes Szilárd túravezető mesél a túrázóknak.
A Balatoni Múzeumban "leletmustrával" egybekötött előadásokra várják a látogatókat. Eke István, a Göcseji Múzeum régésze és Havasi Bálint a Keszthely és környékének vaskoráról szóló prezentáción a legújabb ásatási eredményeket is ismerteti.
A Keszthely és Fenékpuszta mellett - a terve
2018-09-13 08:31:01
velemenyezd: Huszonnégy település összefogásával rendezik meg a göcseji dombérozót Zala megyében
a fesztivál a kezdetektől azt a célt szolgálja, hogy bemutassák a tájegység hagyományait, értékeit, természeti kincseit és épített örökségét. A látogatóknak szeretnék megmutatni, hogy a göcseji dombok közt élő emberek nyitottak, vendégszeretők - fogalmazott Magai Ágota.
Az I. Göcseji Dombérozó 2016-ban két faluban három napig tartott, idén pedig 24 településen kilenc napon át
2018-06-19 14:51:43
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Programok Zala, Göcseji Falumúzeumban, Krosnói Nemzetközi Lenszövő Biennále, Göcseji Múzeum, Vajda László, Vajda József, Deák Ferenc Megyei, Városi Könyvtárban, Szikra Táncegyüttes, Településfejlesztési Operatív Program, Kézműves Múzeum, Krosnói Nem, Göcseji Múzeum Kisfaludi Stróbl Zsigmond-kiállításának, Szekszárdi Törvényszék, Balatoni Múzeum, Czifra Szabolcs, Kulturális Örökség Napjaihoz, Régészeti Parkban, Szentes Szilárd, Balatoni Múzeumban, Havasi Bálint, Magai Ágota, Göcseji Dombérozó, magyar kultúra, felújítási munkák, zalaegerszegi Göcseji,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.