Belépés
velemenyezd: Német államfő: csak megszakadt szívvel lehet szeretni Németországot
nemcsak a háború és a náci diktatúra katasztrófáját szorítja ki a tudatából, hanem "leértékeli mindazt a jót, amit azóta elértünk, és tagadja demokráciánk lényegét" - mondta Frank-Walter Steinmeier.
Ennek a katasztrófának a tanulságaiból rakta le a nemzetközi közösség 1945 után az emberi jogok, a nemzetközi jog, a béke és az együttműködés szabályainak közös alapját, és Németo
2020-05-08 16:42:10
velemenyezd: Horst Seehofer: a szélsőjobbról fenyegeti a legnagyobb veszély Németországot
hárítaná a felelősséget tettéért, aki bejelentette a tűzvészt.
Hanauban szerdán tartottak gyászünnepséget a február 20-án történt támadás áldozatainak tiszteletére. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök beszédében kiemelte, hogy az eset nem előzmény nélküli. A merénylő tettének "előtörténete" a migrációs hátterű, a muszlim vallású, az "állítólagosan idegen" emberek kirekes
2020-03-05 15:23:49
velemenyezd: Német államfő: nem előzmény nélküli a tíz áldozatot követelő hanaui támadás

Frank-Walter Steinmeier kiemelte, hogy a - hatósági jellemzés szerint rasszista - merénylő tettének "előtörténete" a migrációs hátterű, a muszlim vallású, az "állítólagosan idegen" emberek kirekesztése és diszkriminációja, "a szellemi gyújtogatás és a hangulatkeltés", és az idegennek tartott emberekre "az úgynevezett közösségi médiában kíméletlenül fröcsögő gyűlölet".
E
2020-03-04 20:42:24
velemenyezd: Holokauszt-emléknap - Német államfő: visszatértek a múlt gonosz szellemei

Frank-Walter Steinmeier a képviselők, valamint a kormányfő és az alkotmánybíróság elnöke - Angela Merkel és Andreas Vosskuhle - részvételével tartott ünnepségen kiemelte: nem attól kell tartani, hogy a németek nem tanultak volna a múltjukból, hanem inkább attól, hogy "jobban értjük a múltunkat, mint a jelenünket".
Németországot így felkészületlenül éri az új ruhát öltő r
2020-01-29 14:32:16
velemenyezd: Holokauszt-emléknap - Merkel: szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel
hétfőre ér véget, és szerdán következik egy újabb nagyszabású esemény: a szövetségi parlament (Bundestag) hagyományos - idén a 24. alkalommal megrendezett - emlékülésén Frank-Walter Steinmeier német és Reuven Rivlin izraeli államfő mond beszédet.
Az auschwitzi haláltábort 1945. január 27-én szabadították fel a szovjet Vörös Hadsereg katonái, ennek emlékére az ENSZ Közgyűlése
2020-01-27 21:12:50
velemenyezd: Holokauszt Világfórum - Erőteljes fellépést követeltek az antiszemitizmus ellen a felszólaló államférfiak

A háromórás rendezvényen több tucat ország állam- és kormányfői álltak ki a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából rendezett "Emlékezés a holokausztra, harc az antiszemitizmussal szemben" címú fórumon.
"Emlékezni, és nem felejteni" - hangsúlyozta a találkozót megnyitó beszédében Reuven Rivlin izraeli
2020-01-23 16:53:03
velemenyezd: Áder János részt vesz a holokauszt-világfórumon Izraelben
felszabadításának 75. évfordulóján Jeruzsálemben, a Jad Vasem emlékközpontban rendezett megemlékezésen az izraeli elnök és kormányfő mellett felszólal Vlagyimir Putyin orosz, Frank-Walter Steinmeier német, Emmanuel Macron francia elnök, valamint Károly brit trónörökös és Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke.
A KEH tájékoztatott arról is, hogy a megemlékezés után Áder Jáno
2020-01-22 13:11:21
velemenyezd: Megünnepelték a Stasi-székház elfoglalásának harmincadik évfordulóját Berlinben
révén felálló - parlamentje képviselőinek köszönhető az is, hogy az akták, "a jogtalanság e keserű bizonyítékai a nagy ellenállás dacára megnyíltak mindenki előtt" - mondta Frank-Walter Steinmeier.
Hozzátette, hogy a Stasi-akták megnyitása "mélységesen demokratikus", lépés volt, de "nagyon fájdalmas" is, mert az iratok révén kiderült, mennyire mélyen hatolt be a rendszer az e
2020-01-15 15:52:17
velemenyezd: Alapításuk negyvenedik évfordulóját ünneplik a német Zöldek
átvette, ami jól mutatja, hogy a párt másoknál korábban ismert fel és töltött meg politikai tartalommal ügyeket, amelyekért évtizedeken át, állhatatosan küzdött - fejtette ki Frank-Walter Steinmeier.
Mint mondta, jogos kérdés, hogy mit keres a pártoktól független tevékenységre kötelezett államfő egy pártrendezvényeken.
"Nincs ok aggdalomra, a szövetségi elnök a pártok fe
2020-01-10 20:12:48
velemenyezd: Több civil kurázsit sürgetett karácsonyi üzenetében a német államfő
behatolni a hívőkkel megtelt templomba, de nem jutott át a kapun.
Csaknem húsz lövedék nyoma jelzi a támadást a zsinagóga bejárati ajtaján. "Csoda, hogy ellenállt" - mondta Frank-Walter Steinmeier, hozzátéve: a támadással dacoló, erős templomkapu láttán fel kell tenni a kérdést, vajon a német társadalomban is megvan-e ez az ellenálló képesség.
"Erősek vagyunk? Meg tudjuk
2019-12-24 17:01:41
velemenyezd: Az ardenneki offenzíva kezdetének 75. évfordulójára emlékeztek Belgiumban
miniszter az amerikai hősiesség bizonyítékaként jellemezte az ardenneki offenzívát. "Mi, amerikaiak úgy gondoljuk, hogy az emberi jogokért érdemes harcolni" - tette hozzá.
Frank-Walter Steinmeier német államfő a békén alapuló Európáról beszélt, és a nacionalizmus veszélyeire figyelmeztettet. "Az európaiak megtanulták a leckét, hová vezet a rasszizmus, a túlzott nacionalizmus.
2019-12-16 14:59:48
velemenyezd: Német államfő: nincs gond a véleményszabadsággal Németországban
állítja, az "hazudik és félrevezet embereket", aki pedig az ilyen állításokat elhiszi, az "bedől érdekeik érvényesítésére törő felelőtlen erők tudatos stratégiájának" - mondta Frank-Walter Steinmeier.
Kifejtette: a német közéletben az a jelenség is megmutatkozik, hogy egyesek összekeverik a véleményszabadságot azzal az igénnyel, hogy mások is vegyék át a véleményüket, és össz
2019-11-18 17:32:20
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Horst Seehofer, Holokauszt Világfórum, Áder János, Frank-Walter Steinmeier, Angela Merkel, Andreas Vosskuhle, Reuven Rivlin, Vörös Hadsereg, ENSZ Közgyűlése, Vlagyimir Putyin, Emmanuel Macron, Mike Pence, Egyesült Államok, Áder Jáno, szélsőjobbról fenyegeti, legnagyobb veszély, múlt gonosz, antiszemitizmus ellen, felszólaló államférfiak, német Zöldek, német államfő, ardenneki offenzíva, náci diktatúra, tanulságaiból rakta, nemzetközi közösség, emberi jogok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.