Belépés
velemenyezd: Lajkó Félix és a Volosi lemeze a Songlines éves albumlistáján
igényes fóruma. Best Albums of the Year listáján szerepelni komoly elismerésnek számít, idén a hazai kiadású albumok közül csak a Lajkó/Volosi anyag került rá - közölte a lemez kiadója, a Fonó Budai Zeneház pénteken az MTI-vel.
A brit magazin 2017-ben zenei díjára terjesztette fel Lajkó Félixet, aki a legjobb művész kategóriában a négyes végső listán szerepelt - végül nem ő n
2019-11-22 19:04:41
velemenyezd: Három lemez ünnepli a Kaláka 50. születésnapját
kromatikus lett a hangszer, nem kell dallamot törni. Magyar népzenét játszani bluesharmonikán, ez volt az álmom és sikerült" - fejtette ki Ferenczi György, aki zenekarával november 15-én a Fonó Budai Zeneházban mutatja be új lemezét.
A Gryllus Kiadó idei lemezei között szerepel még mások mellett Várnai Dániel Két út című fúziós lemeze, Miquéu Montanaro és Móser Ádám duóalbuma
2019-11-05 16:08:47
velemenyezd: Befejeződött a tamperei Womex, jövőre Budapest a rendező
legjelentősebb világzenei kiadót, azaz a Top Label lista tagjait, közöttük egyetlen magyar kiadóként a Fonót szólították színpadra, amely a 7. helyen került a legjobb kiadók közé - közölte a Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-vel.
A Fonó az egész közép-kelet-európai régiót is egyedüliként képviselte a listán, amelynek első helyén a német Glitterbeat végzett. A Womex Top Label k
2019-10-28 11:21:07
velemenyezd: Indul a Fonó Budai Zeneház idénye

A szeptember 11-i táncházban három zenekar muzsikál. A Fonó Szerda már kedden elkezdődik: a táncoktatáson élő zene és kiváló tánctanárok lesznek 19 órától, a vonós táncházban pedig szerdánként 20 órától erdélyi, moldvai és délvidéki muzsikával várják az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.
Ősszel a felcsíki táncokkal ismerkedhetnek a résztvevők kezdő és haladó
2019-09-06 14:02:03
velemenyezd: Fonó: Lajkó Félix és Boban Markovic lemeze továbbra is a listákon
(augusztusban is ezen a helyen állt), a szerb Boban Markovic Orkestar Mrak című albuma pedig a 6. helyre került (egy hónappal korábban listavezető volt) - közölte a két lemezt gondozó Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-vel.
A WMCE legfrissebb listáján szintén az élbolyban, a 7. helyen szerepel a Meszecsinka Állj bele a mélybe! című anyaga, amely a Narrator Records/CPL Music kia
2019-09-02 16:01:43
velemenyezd: Fonós lemezek a nemzetközi világzenei toplista élén

A Fonó Budai Zeneház csütörtöki közleménye szerint nemzetközi viszonylatban egy kiadónak sem sikerült eddig a világzenei toplista két vezető helyét megszereznie.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben emlékeztettek arra, hogy a WMCE listáját 27 ország ötven rádiós világzenei szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap elsején.
Mint kie
2019-08-01 20:04:20
velemenyezd: Csűrfesztivál az erdélyi Mérában a világzene jegyében
hat nyelven - magyarul, cigányul, románul, angolul, norvégul és törökül - énekel, a norvég Vassvik a zárónapon a lapp zenei gyökereket mutatja be.
Lesz két templomi koncert is a Fonó Budai Zeneház szervezésében: augusztus 3-án Kubinyi Júlia és Szokolay Dongó Balázs mutatja be műsorát, 4-én pedig Navratil Andea és Demeter László. A koncertek után minden nap táncházzal és nemze
2019-07-18 11:21:47
velemenyezd: A Babra és a Söndörgő albuma a nemzetközi világzenei toplistán
dönti el pontozásos módszerrel, hogy az adott hónapban mely lemezeket ítélik a legjobbaknak. A listát minden hónap elsején teszik közzé a wmce.de honlapon - közölte a Babra lemezét kiadó Fonó Budai Zeneház csütörtökön az MTI-vel.
A friss WMCE-listát az iráni Mahsa & Marjan Vahdat, illetve az amerikai Kronos Quartet közös lemeze, a Placeless vezeti, a második helyre a japán Mi
2019-06-05 15:32:00
velemenyezd: Hagyományőrző családi napot rendeznek hétfőn a Tabánban
Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Tánce
2019-06-04 11:41:07
velemenyezd: Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál júniusban

"A rendezvénnyel értékeket közvetítünk, a Fonó Budai Zeneház és a Hagyományok Háza szakmai partneri bevonása jól mutatja, mit szeretnénk képviselni. Zsámbék neve valószínűleg a bodza latin nevéből, a sambucusból ered, a fesztivál természetesen sok szállal kapcsolódik a növényhez" - mondta Horváth László, Zsámbék polgármestere a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
Mint el
2019-05-06 13:15:52
velemenyezd: BTF - Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg az országos táncháztalálkozót

Április 5-én Halljunk szót! címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött nyitótáncházzal indul a rendezvény. Másnap, a táncháztalálkozó első napján a Budapest Sportarénában táncházak és bemutatók, valamint kézműves foglalkozások és játéktanítás is várja az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az április 7-i program a gyermekekre és a gyermekes családo
2019-03-02 08:51:02
velemenyezd: Új lemezével indul turnéra Bozzay Zina és a kaliforniai Vadalma együttes
származnak. Az énekes elmondta, hogy szinte minden faluban járt, ahonnan a dalok erednek.
Új lemezükkel
2019-01-09 11:22:36
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Lajkó Félix, Fonó Budai Zeneház, Boban Markovic, Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál, Bozzay Zina, Best Albums, Lajkó Félixet, Ferenczi György, Fonó Budai Zeneházban, Gryllus Kiadó, Várnai Dániel Két, Miquéu Montanaro, Móser Ádám, Womex Top Label, Fonó Szerda, Boban Markovic Orkestar Mrak, Meszecsinka Állj, Narrator Records, Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs, Navratil Andea, Demeter László, Marjan Vahdat, Fitos Dezső Társulat, Szentendre Tánce, Hagyományok Háza,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.