Belépés
maroka: Marton Zsolt hirdetett igét a budavári ökumenikus misén
váltásában vagyunk képesek egységet alkotni" - mondta Marton Zsolt váci püspök január 17-én, az ökumenikus imahét kezdetén a budavári evangélikus közösségben. A váci megyéspüspök Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök meghívására érkezett a közösségbe, ahol két ökumenikus istentiszteleten szolgált igehirdetéssel.

Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hire
2021-01-20 21:29:42
maroka: Vállaljuk fel a béketeremtés szolgálatát!
templomban a Sant'Egidio közösség által szervezett ökumenikus imádságot a békéért.
............
Fabiny Tamás, a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke mondott könyörgést, a házigazda Martos Levente Balázs, a Központi Szeminárium rektora volt.
A Sant'Egidio közösség hagyo
2021-01-03 08:54:30
maroka: Fatemplom fesztivál 2020 augusztus
be tudjuk mutatni.
A vasárnapot szokásunkhoz híven egy ökumenikus istentisztelettel kezdjük, melyen részt vesznek a fesztivál fellépői közül többen is. Szolgálattevő lelkipásztorok: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát, Bereczky Ildikó református lelkész.
Az istentisztelet látogatása természetesen ingyenes. A délutáni programot sokak k
2020-08-31 21:51:08
velemenyezd: Ökumenikus imaórán emlékeznek a roma holokauszt és a kislétai romagyilkosság áldozataira

A szertartást Székely János szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottságának elnöke vezeti, imát mond Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Radnóti Zoltán főrabbi.
A Cigány Világszövetség kongresszusának határozata alapján 1972 óta emlékeznek meg a világ több országában arról, hogy 1944. augu
2020-08-03 07:04:43
velemenyezd: Pünkösd - Ökumenikus istentiszteletet tartottak a keresztény egyházak vezetői
alkotókedvünket, nem elfordít a jövőtől, hanem megmutatja (.),hogy nincsen kárhoztató ítélet azok ellen, akik nem test szerint, hanem lélekben élnek" - fűzte hozzá a református püspök.
Fabiny Tamás azt mondta: pünkösdkor kezdődött az egyház története, ezért különösen fontos, hogy ezen az ünnepen "ökumenikus egységben tudunk imádkozni az oltárnál".
Pál apostol leveléből
2020-06-01 14:06:14
maroka: Ökumenikus istentisztelet közvetítése Budapestről
Pünkösdhétfő - Ökumenikus istentisztelet közvetítése Budapestről, Bogárdi Szabó István református püspök, Erdő Péter, római katolikus bíboros és Fabiny Tamás evangélikus püspök részvételével.
Most van adásban Duna TV csatornán 06.01
2020-06-01 11:18:04
velemenyezd: Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei
védőtávolság betartása itt is kötelező.
A délelőtti istentisztelet 11-től felvételről megtekinthető a budahegyvidéki református egyházközség Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán.
Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke 10 órakor tart online istentiszteletet az alapítása háromszázadik évfordulóját ünneplő csömöri evangélikus gyülekezetnek.
2020-05-30 13:52:11
velemenyezd: Koronavírus - Formabontó megoldásokra készteti a járvány az egyházakat
oldalon, ahol külön rovat foglalkozik a járvánnyal és a sajátos helyzetben született lelkészi megoldásokkal.
A honlapon arról is tájékoztatnak, hogy szombat délután online disputát tart Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Fekete Károly tiszántúli református püspök, valamint Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus püspök
2020-04-24 14:12:03
velemenyezd: Húsvét - Fabiny Tamás: Jézus a bezárt ajtón keresztül is meglátogat
templomokban, mondván, azzal, hogy bezárt néhány templomot, minden házban templomot nyitott.
"Ez a csoda történhet meg most is, a ti otthonotok lehet most a templom" - fogalmazott.
Fabiny Tamás szólt arról: Jézus nem az egyházban, a szentek közösségében akar elsősorban jelen lenni. A bűnösökhöz, a betegekhez, a szenvedőkhöz, a lélegeztetőgépen lévőkhöz, az értük küzdő or
2020-04-12 12:01:28
velemenyezd: Húsvét - Fabiny Tamás: a válság radikális változásra késztet

Fabiny Tamás úgy fogalmazott: ekkora pofont régen nem kapott a világ, és mind a társadalomnak, mind az egyháznak nagyon sokat kell tanulnia belőle.
A jelen helyzetben mindenki érzi, hogy meg kell változni. Ugyanakkor "szomorú lenne, ha úgy viselkednénk, mint a készületlen diák", aki fogadkozva, "pitiző imádsággal" kéri Istent, hogy csak most az egyszer megússza a felelés
2020-04-11 11:01:27
velemenyezd: Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap délelőtt 9 órakor tart a budahegyvidéki református templomban ünnepi istentisztelet, amelyet szintén közvetít a Duna Televízió.
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének húsvétvasárnapi istentiszteletét délelőtt a Budavári Evangélikus Gyülekezet honlapján (budavar.lutheran.hu), valamint YouTub
2020-04-10 12:31:57
velemenyezd: Húsvét - Online közvetítésekkel készülnek az egyházak a húsvétra
nagypénteken és húsvétvasárnap tart istentiszteletet, amelyek a Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján lesznek láthatók, a vasárnapi istentiszteletet a Dunán is közvetítik.
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvét vasárnap a Budavári Evangélikus Egyházközségben szolgál, az istentiszteletet a gyülekezet honlapján és YouTube-csat
2020-04-09 16:53:01
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Marton Zsolt, Fabiny Tamás, Magyar Evangélikus Egyház, Martos Levente Balázs, Központi Szeminárium, Hortobágyi, Bereczky Ildikó, Székely János, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas, Veritate Bizottságának, Magyarországi Evangélikus Egyház, Radnóti Zoltán, Cigány Világszövetség, Bogárdi Szabó István, Erdő Péter, Duna TV, Kocsis Fülöp, Fekete Károly, Palánki Ferenc, Református Egyház, Duna Televízió, Budavári Evangélikus Gyülekezet, Budahegyvidéki Református Egyházközség YouTube-csatornáján, Budavári Evangélikus Egyházközségben, budavári ökumenikus, béketeremtés szolgálatát,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.