Belépés
velemenyezd: Brexit - Véget ért a brit parlamenti ülésszak lezárásának tárgyalása a legfelsőbb bíróságon, döntés a jövő héte
Brexit-határnapig hátralévő parlamenti ülésnapok számát akarja korlátozni, igyekezve elejét venni, hogy a megállapodás nélküli Brexit ellenzői megakadályozhassák a rendezetlen kilépést az Európai Unióból.
A kormányfő azonban rendre cáfolja ezeket a vádakat, mondván: a lépésnek nincs köze a Brexithez, a cél egy teljesen új kormányprogram meghirdetése.
A londoni parlamentb
2019-09-19 17:21:41
velemenyezd: A zöld EP-frakció tárgyalásokat kezd az olasz Öt Csillag Mozgalommal annak csatlakozásáról
közelebb került a politikai fősodorhoz.
Az EP-be tizennégy képviselőt delegáló M5S üdvözölte a döntést.
"Készek vagyunk konstruktív szellem
2019-09-18 23:32:47
velemenyezd: Brexit - A legfelsőbb bíróság előtt a parlamenti ülésszak lezárásának ügye
Brexit-határnapig hátralévő parlamenti ülésnapok számát akarja korlátozni, igyekezve elejét venni, hogy a megállapodás nélküli Brexit ellenzői megakadályozhassák a rendezetlen kilépést az Európai Unióból.
A kormányfő azonban rendre tagadja ezeket a vádakat, mondván: a lépésnek nincs köze a Brexithez, a cél egy teljesen új kormányprogram meghirdetése.
A londoni parlamentb
2019-09-17 13:51:21
velemenyezd: Brexit - Elemző: nem közelednek a brit és az EU-s álláspontok
rámutatott: a megállapodás esetleg még azzal egészülne ki, hogy a Brexit úgynevezett átmeneti megoldással valósuljon meg, vagyis hogy 2022 végéig Nagy-Britannia piaci szabályozás tekintetében az Európai Unió része maradna.
Ami biztos, hogy a brit parlamentben jelenleg többséget szereztek azok a kilépéspártiak, akik megállapodás nélkül nem akarnak Brexitet, ennek fényében a pa
2019-09-17 12:32:00
velemenyezd: Brexit - Európai Bizottság: továbbra sem érkezett alternatív brit megoldási javaslat

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója munkaebéden egyeztetett Boris Johnson brit kormányfővel hétfőn Luxembourgban.
A tájékoztatás szerint Juncker rámutatott, hogy a brüsszeli testület nyitott a politikai bénultság fő okának számító ír-északír pótmegoldás (backstop) kiváltását célzó, működőképes javaslat
2019-09-16 15:32:47
velemenyezd: Árverésre viszi Banksy legnagyobb, egyik leghíresebb festményét a Sotheby's
még 2009-ben festette, amikor a Brexit fogalma még ismeretlen volt a britek körében, ezért az október 3-i árverés időzítése a lehető legideálisabb, alig egy hónappal Nagy-Britanniának az Európai Unióból való október 31-re tervezett kilépése előtt - olvasható a The Art Newspaper művészeti folyóirat honlapján.
"Bármilyen álláspontot foglalsz el a Brexit-vitában, kétségtelen, ho
2019-09-16 11:12:01
velemenyezd: Brexit - Cameron: "vannak, akik soha nem bocsájtják meg nekem a népszavazást"

A 2016 júniusában tartott referendumon a résztvevők szűk, 51,89 százalékos többsége arra szavazott, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.
Cameron, aki a bennmaradás mellett kampányolt, a népszavazás után lemondott és kivonult a brit politikából, visszaadva képviselői mandátumát.
A volt konzervatív párti miniszterelnök, akivel memoárkötetének közel
2019-09-13 23:32:16
velemenyezd: Brexit - Alsóházi elnök: csak olyan Brexit képzelhető el, amilyent a parlament jóváhagy
gondolata.
A londoni parlament a múlt héten elfogadta azt az ellenzéki kezdeményezést, amely megtiltja, hogy a konzervatív párti kormány megállapodás nélkül léptesse ki az Egyesült Királyságot az Európai Unióból október 31-én, a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) jelenleg érvényes határnapján.
A legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt kezdeményezésére született, hétfő
2019-09-13 07:04:25
velemenyezd: Európai Számvevőszék: az uniós tagállamok katonai képességei terén jelentős hiányosságok mutatkoznak
együttműködésének kihasználása, különösen a NATO esetében, mivel a kollektív védelem tekintetében 22 tagállam számára a NATO jelenti az elsődleges keretrendszert.
Mint tájékoztattak,
2019-09-12 15:01:26
velemenyezd: Brexit - A legfőbb skót bíróság szerint törvénysértő volt a brit parlamenti ülésszak lezárása
Brexit-határnapig hátralévő parlamenti ülésnapok számát akarja korlátozni, igyekezve elejét venni, hogy a megállapodás nélküli Brexit ellenzői megakadályozhassák a rendezetlen kilépést az Európai Unióból.
A kormányfő azonban rendre cáfolja ezeket a vádakat, mondván: a lépésnek nincs köze a Brexithez, a cél egy teljesen új kormányprogram meghirdetése, olyan központi célkitűzés
2019-09-11 13:11:33
velemenyezd: Brexit - Hitelminősítők: a megállapodás nélküli Brexit jelentős és végleges veszteséget okozna a brit gazdaságn
három hónaphoz mérve, és a konszenzusos meghatározás alapján ha két egymást követő negyedévben csökken a hazai össztermék, az adott gazdaság recesszióban van.
Colin Ellis, a Moody's európai hitelminősítési ügyekérték 0,2 százalékkal csökkent az előző három hónaphoz mérve, és a konszenzusos meghatározás alapján ha két egymást követő negyés vbeos sökken a hazaóbassztermék, atő
2019-09-10 19:22:39
velemenyezd: Brexit - Másodszorra sem szavazta meg az előrehozott választásokat a brit parlament
15-ére, miután az alsóház elfogadta azt a törvénytervezetet, amely elvben megtiltja a konzervatív párti brit kormánynak Nagy-Britannia megállapodás nélküli kiléptetését október végén az Európai Unióból.
A törvény lényege az, hogy ha október 19-ig a parlament nem járul hozzá egy új Brexit-megállapodáshoz, és ahhoz sem, hogy a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnjön meg, Joh
2019-09-10 07:04:56
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csillag Mozgalommal, Európai Bizottság, Európai Számvevőszék, Európai Unióból, Európai Unió, Jean-Claude Juncker, Michel Barnier, Boris Johnson, Egyesült Királyság, Egyesült Királyságot, Colin Ellis, brit parlamenti, legfelsőbb bíróságon, jövő héte, zöld EP-frakció, legfelsőbb bíróság, parlamenti ülésszak, parlament jóváhagy, uniós tagállamok, legfőbb skót, megállapodás nélküli, brit gazdaságn, előrehozott választásokat, brit parlament, rendezetlen kilépést, kormányfő azonban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.