Belépés
velemenyezd: Bemutatták a fiatal filmesek európai versenyének nyertes alkotásait Budapesten

Az Európai Bizottság EUandME, azaz az EU és én elnevezésű kampánya részeként megrendezett, 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó filmes verseny öt nyertes rendezője fejenként 7500 eurós - mintegy két és félmillió forintos - támogatással és neves európai filmrendezők mentorálásával valósíthatta meg ötletét. A győztes szinopszisokat 599 pályázat közül választották ki.
Zu
2019-07-18 18:41:56
velemenyezd: Századvég: az iszlám nem fér össze az EU értékeivel

Mint kifejtették: a férfi-női társadalmi egyenlőség alapelvei már több mint hatvan éve szerepelnek az Európai Unió alapító szerződéseiben, így a férfiakat és a nőket megillető egyenlő munkabér, egyenlő bánásmód, és a női emancipációt szolgáló pozitív diszkrimináció elve, mely a nők hátrányos megkülönböztetését hivatott csökkenteni.
Az Európát egyre súlyosabban érintő isz
2019-07-18 18:11:51
velemenyezd: Az EP ismét támogatásáról biztosította Laura Codruta Kövesi európai főügyészi kinevezését

Az EP házbizottságaként működő Elnökök Értekezlete kérésére Sassoli levelet küld az Európai Unió másik társjogalkotó szervének, a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak, amelyben megerősíti a testület támogatását a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetője mellett.
"Kulcsfontosságú, hogy a lehető leggyorsabban elrendeljék a nyomozást, valamint vádat emel
2019-07-18 18:01:50
velemenyezd: Az EP döntött az alelnökök portfólióiról, köztük a két magyar alelnök feladatairól

Járóka Lívia, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Európai Parlament ellenőrző testületének elnöke marad, valamint megtartotta a dokumentumokhoz való hozzáférésért felelős alelnöki funkcióját is.
A néppárti képviselő helyettesíti az uniós parlament elnökét a Nyugat-Balkánnal fenntartott kapcsolatokban, továbbá tagja maradt az épületekkel, közlekedéssel és a körny
2019-07-18 17:12:09
velemenyezd: Venezuelai válság - Az EP szankciókat sürget Venezuelával szemben
az erőszak különböző formáinak válogatás nélküli alkalmazásáért", illetve felelősség terheli az "illegitim rendszert szolgáló" fegyveres erők és hírszerző szolgálat vezetőit is.
Az európai parlamenti képviselők felszólítják az Európai Unió Tanácsát, hogy hozzon további szankciókat az emberi jogok megsértéséért és az elnyomásért felelős venezuelai állami szereplők ellen. Szeri
2019-07-18 14:51:55
velemenyezd: Szijjártó: Magyarország abban érdekelt, hogy a világgazdaság minél szabadabb és akadálymentes legyen
az Egyesült Államoknak óriási szerepe van abban, hogy a világgazdaság a jövőben mennyire lesz szabad és akadálymentes. Hiszen a világ legnagyobb szereplői az Egyesült Államok, Kína és az Európai Unió, és közöttük kereskedelmi konfliktusok, kis túlzással kereskedelmi háborúk alakultak vagy alakulhatnak ki.
Szijjártó Péter kiemelte, arra hívta fel az amerikai kereskedelmi mini
2019-07-18 14:51:46
velemenyezd: Babis a legnépszerűbb cseh politikus, de támogatottsága csökken
emelkedett,egy százaléknak pedig nincs érdemivéleménye Babisról - mutatnak rá az elemzők.
A STEM felhívta a figyelmet arra: a júniusi felmérést azután készítették, hogy nyilvánosságra került az Európai Unió könyvvizsgálói jelentése, amely szerint Babis politikai és üzleti tevékenysége között "valószínűleg összeférhetetlenség van", továbbá sokezres tüntetések zajlottak le Prág
2019-07-18 14:11:48
velemenyezd: Brüsszel 242 millió euróra büntette a Qualcommot a versenyszabályok megsértése miatt
alacsonyabb áron értékesítette 3G-s lapkakészleteit két kulcsfontosságú vásárlójának, a kínai Huaweinek és ZTE-nek azzal a céllal, hogy kiszorítsa riválisát, a brit Icerat a piacról.
Ez az Európai Unió trösztellenes szabályai értelmében illegális.
"A Qualcomm magatartása akadályozta a versenyt, az innovációt, valamint korlátozta a fogyasztók számára elérhető termékek ská
2019-07-18 13:21:27
velemenyezd: Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait
Bizottságba delegált küldöttség tagja, az északi kapcsolatokért felelős, a Svájccal és Norvégiával fenntartott kapcsolatokért felelős és az EU-Izland parlamenti vegyes bizottságba és az Európai Gazdasági Térség (EGT) parlamenti vegyes bizottságába delegált küldöttség póttagja lett.
Molnár Csaba (DK) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (AS
2019-07-18 12:31:50
velemenyezd: Petrícek szerint erősíteni kell a V4-ek koalíciós képességeit
szervezett sajtóreggelin. Leszögezte: a V4-eknek aktívabbnak kell lenniük, igyekezniük kell jó pontokat szerezni az EU-ban, és szövetségeseket kell keresniük politikájuk számára a közép-európai országokon kívül is.
"A cseh elnökség egyik kiemelt célja erőteljesebben megjeleníteni az európai politikát azokon a területeken is, amelyeken a közép-európai országok már most igen a
2019-07-18 12:05:02
velemenyezd: EU-tisztújítás - LMP: kiemelten foglalkozzon klímavédelemmel az új Európai Bizottság!

Kendernay János úgy fogalmazott, annak ellenére is gratulálnak az Európai Bizottság új elnökének, Ursula von der Leyennek, hogy megválasztásának módja nem összeegyeztethető a demokráciafelfogásukkal. Megjegyezte, különösen örülnek, amiért első alkalommal vezetheti nő a testületet.
Az LMP politikusa aláhúzta, a klímapolitikai célok érvényesítése mellett azt is elvárják a
2019-07-18 11:51:32
velemenyezd: A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
politika elhanyagolta ezt a térséget, de Washington most az évekig tartó érdektelenség és alkalmi nézetkülönbségek után visszatért Közép-Európába.

"Nem kétséges, hogy egyes közép-európai NATO-szövetségeseink - és erre Magyarország a nyilvánvaló példa - úgy érezték, hogy kapcsolataink megfeneklettek és feszültek lettek" -fogalmazott Reeker. Leszögezte: a Trump-kormányzat
2019-07-18 07:30:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Laura Codruta Kövesi, Európai Parlament, Európai Bizottság, Szijjártó Péter Washingtonban, Európai Bizottság EUandME, Európai Unió, Elnökök Értekezlete, Járóka Lívia, Európai Unió Tanácsát, Egyesült Államoknak, Egyesült Államok, Szijjártó Péter, Európai Gazdasági Térség, Molnár Csaba, Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével, Kendernay János, fiatal filmesek, alelnökök portfólióiról, világgazdaság minél, legnépszerűbb cseh, versenyszabályok megsértése, transzatlanti kapcsolatok, győztes szinopszisokat, férfi-női társadalmi, nőket megillető, tagországok kormányait,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.