Belépés
velemenyezd: Németh Zsolt: Erdélyt Bukarest és Budapest szövetségesévé kell tenni
érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében" - fogalmazott Németh Zsolt.
Németh Zsolt kijelentette: bízik benne, hogy a soron következő választásokat követően Románia "beléphet abba a közép-európai ligába", mely síkraszáll a nemzetek Európájáért.
A politikus kijelentette: azok a határon túli politikai szervezetek állnak a legközelebb hozzá, amelyek a magyarság megmaradásán
2019-09-21 19:12:26
velemenyezd: Brexit - A brit Brexit-miniszter szerint lehetséges a megállapodás

A találkozót követően Stephen Barclay derülátón nyilatkozott. "A tanácskozás tükrözte a közös célkitűzést, hogy megállapodás születhessen az Európai Unió és Nagy-Britannia között. Az unió üzenete egyértelmű: elérhető a megállapodás" - fogalmazott.
Hozzátette, a delegációk jövő héten találkoznak technikai jellegű egyeztetések céljából, Donald Tusk, az Európai Tanács elnök
2019-09-20 15:51:50
velemenyezd: EU-tisztújítás - Október 1-jén hallgatja meg Trócsányi Lászlót az EP külügyi bizottsága
meghallgatása a második napon este fél 7-kor kezdődik, és rá is háromórás kérdezz-felelek vár, amellyel a képviselők a jelöltek alkalmasságát kívánják felmérni.
A novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságba jelölt tagokat a nekik szánt területtel foglalkozó parlamenti szakbizottságok hallgatják majd meg.
Szeptember 30-án három, október 1. és 3. között naponta hat-hat,
2019-09-19 15:22:05
velemenyezd: Megnyílt az Európai Nyelvi Koktélbár Magyarországon

"A rendezvény a Nyelvek Európai Napjához kapcsolódik, amelyet az Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta szeptember 26-án ünneplünk. Célunk felhívni a figyelmet a nyelvi és kulturális sokszínűségre Európában, hiszen több mint kétszáz nyelvet beszélünk a kontinensen, és közülük huszonnégy számít hivatalosnak" - mondta köszöntőjében Nárai István László, az Európai Bizottság For
2019-09-19 15:11:23
velemenyezd: Orbán Viktor fogadta a Türk Tanács külügyminisztereit
államok és Magyarország kölcsönösen előnyös együttműködést tudnak folytatni egymással.
Leszögezték: a türk világ és az EU kapcsolatában mérföldkő, hogy Budapesten megnyílt a Türk Tanács európai képviselete. Kiemelték annak jelentőségét is, hogy első alkalommal fordult elő, hogy a Türk Tanács miniszterei nem valamelyik tagországban találkoztak egymással.
A szervezet követ
2019-09-19 15:02:09
velemenyezd: Az EU-tagállamok is Laura Codruta Kövesit támogatják az európai főügyészi tisztségre

Az Európai Unió soros finn elnökségének tájékoztatása szerint ezen próbaszavazáson huszonkettőből tizenhét tagállam voksolt a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.
Bennfentes források arról számoltak be, hogy a két intézmény képviselői s
2019-09-19 14:32:08
velemenyezd: Az EP közlekedési bizottsága leszavazta a mobilitási csomag újratárgyalásának lehetőségét

A szakbizottság tagjainak többsége délelőtt leszavazta, hogy a javaslatot visszautalják az Európai Bizottságnak újbóli megfontolásra, amire az eljárási szabályok alapján most lehetőség lett volna.
"A csomag soha nem látott mértékben megosztotta a képviselőket és tagállamokat kelet-nyugat viszonylatban, ezért a visszautalás lett volna az egyetlen racionális döntés. Ám Kel
2019-09-19 12:52:33
velemenyezd: Szijjártó: Magyarország mindig is Kelet és Nyugat együttműködése érdekében dolgozott
megadja a tiszteletet a partnereinek és el is várja tőlük. A Türk Tanács tagjaival ápolt kapcsolatainkat is a kölcsönös tiszteletre építjük - közölte.
Szijjártó Péter szerint közép-európai országként az az érdekünk, hogy a Kelet és a Nyugat is a kölcsönös tisztelet alapján tudjon együttműködni.
A tárcavezető kitért rá: a Türk Tanács tagjai egyre fontosabb szerepet játsza
2019-09-19 11:31:22
velemenyezd: Deutsch Tamás: elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását
uniós költségvetés a jelenlegi hét éves pénzügyi ciklus utolsó költségvetése.
Ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a következő, 2021-2027 közötti pénzügyi kerettervre (MFF) vonatkozó európai bizottsági javaslat a jelenlegi formájában Magyarország számára elfogadhatatlan. Az ugyanis kettős mércét alkalmaz, ráadásul a regionális fejlesztési és agrárforrásokat is jelentősen csö
2019-09-18 19:41:54
velemenyezd: EU-tisztújítás - Weber: tisztességes értékelésre van szükség Trócsányi esetében
is korrekt értékelést fog végezni, meghallgatva az uniós szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosának elképzeléseit, megadva az esélyt annak bizonyítására, hogy elkötelezett európai.
Aláhúzta, hogy Trócsányi igazságügyi miniszterként önként a Velencei Bizottság elé vitt több ügyet, sőt mintegy tíz éven keresztül ő maga is tagja volt az Európa Tanács alkotmányjogi
2019-09-17 20:32:20
velemenyezd: Varga Mihály: tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe
Magyarországnak is, emellett új lehetőségeket kínál a magyarországi vállalkozásoknak.
Varga Mihály rámutatott: napjainkban öt nagy nemzetközi fejlesztési bank székhelye található az Európai Unió területén, de egyik sem a közép-kelet-európai régióban, így az NBB Budapestre költözése Magyarország és a régió pénzügyi szerepét erősíti.
A pénzügyminiszter kitért arra is, hog
2019-09-17 18:42:19
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - A DK azt ígéri, hogy növeli a zöldfelületek arányát Erzsébetvárosban
milyen közvetlen károkat tud okozni az embereknek.
Kikérték a véleményét a Momentum úgynevezett kvótakereskedelemről szóló elképzeléséről. A javaslat arról szól, hogy amennyiben az Európai Tanács megszavazza a menekültek elosztását, akkor az érkezőket befogadni nem akaró tagállamok eladhatnák egy másik országnak a saját kvótájukat.
Niedermüller Péter azt felelte, hogy az
2019-09-17 12:41:51
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Németh Zsolt, Erdélyt Bukarest, Trócsányi Lászlót, Európai Nyelvi Koktélbár Magyarországon, Orbán Viktor, Türk Tanács, Laura Codruta Kövesit, Deutsch Tamás, Varga Mihály, Stephen Barclay, Európai Unió, Donald Tusk, Európai Tanács, Európai Bizottságba, Nyelvek Európai Napjához, Európa Tanács, Nárai István László, Európai Bizottság For, Európai Parlament, Európai Bizottságnak, Szijjártó Péter, Velencei Bizottság, Niedermüller Péter, brit Brexit-miniszter, európai főügyészi, mobilitási csomag,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.