Belépés
velemenyezd: A válság szélén táncol az Öt Csillag Mozgalom és a Liga kormánya Olaszországban
párt feltételezett oroszországi finanszírozása miatt. Matteo Salvini viszont az M5S-t támadta amiatt, hogy Luigi Di Maio pártja támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki tisztségére. Ezt követően a Liga európai biztosjelöltje, Giancarlo Giorgetti csütörtökön az olasz államfőnek bejelentette, hogy lemond a jelölésről.
A két kormánypárt vitájában
2019-07-18 21:52:55
velemenyezd: Von der Leyen megértést szorgalmaz a kelet-közép-európai országok iránt
ügyében is visszafogottságra intett.
"Mindannyiunknak meg kell tanulni, hogy mindig teljes jogállamiságra kell törekedni, de senki sem tökéletes" - hangoztatta Ursula von der Leyen. A bizottság megválasztott elnöke a korábban felvetett pénzbüntetés vagy forrásmegvonás lehetőségével kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy az csakis a leges legutolsó eszköz lehet eg
2019-07-18 21:03:18
velemenyezd: Bemutatták a fiatal filmesek európai versenyének nyertes alkotásait Budapesten

Az Európai Bizottság EUandME, azaz az EU és én elnevezésű kampánya részeként megrendezett, 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó filmes verseny öt nyertes rendezője fejenként 7500 eurós - mintegy két és félmillió forintos - támogatással és neves európai filmrendezők mentorálásával valósíthatta meg ötletét. A győztes szinopszisokat 599 pályázat közül választották ki.
Zu
2019-07-18 18:41:56
velemenyezd: Sea-Watch 3 kapitánya: az összes európai ország fogadja be a civilektől tengeren mentett embereket
ügyészség előtt tisztázta a Sea-Watch 3 mentési műveletét. Kijelentette, hogy Líbiában több ezer menekült van, akiket evakuálni kell a háborús országból.
"Remélem, hogy az új Európai Bizottság minden lehetséges lépéstmegtesz hasonló helyzetek elkerülésére, annak érdekében, hogy az összes (európai) ország befogadja a civil hajóktól megmentett embereket" - mondta Carola Rackete
2019-07-18 15:32:10
velemenyezd: Gulyás: a jobboldaliak többsége megszavazta Ursula von der Leyent, a baloldaliak többsége elutasította

A tárcavezető kiemelte: Ursula von der Leyen a magyar kormány és a V4 támogatása nélkül nem lehetett volna az Európai Bizottság elnökjelöltje, a kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselők szavazata nélkül pedig nem lehetett volna az uniós testület elnöke.
Azt mondta: az EP sokkal széttöredezettebb, mint eddig, több politikai közösségre oszlik, mint korábban, neheze
2019-07-18 14:31:52
velemenyezd: Brüsszel 242 millió euróra büntette a Qualcommot a versenyszabályok megsértése miatt
versenyjogi hatóságaként eljáró testület egy cég árbevételének akár a 10 százalékával felérő pénzbüntetést is kiszabhat, úgyhogy ez még viszonylag visszafogottnak is nevezhető.
Az Európai Bizottság 2015-ben indított vizsgálatot a világ legnagyobb mobiltelefonchip-gyártójának számító vállalat ellen.
Hasonló ügyben, a közösségi trösztellenes szabályok megsértése miatt tava
2019-07-18 13:21:27
velemenyezd: Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait
Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.
Gál Kinga (Fidesz-KDNP) az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán és EU-Tádzsikisztán parlamentközi bizottságok és a Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja lett, valamint az AKCS, azaz 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni ország és az EU közötti kapcsol
2019-07-18 12:31:50
velemenyezd: EU-tisztújítás - LMP: kiemelten foglalkozzon klímavédelemmel az új Európai Bizottság!

Kendernay János úgy fogalmazott, annak ellenére is gratulálnak az Európai Bizottság új elnökének, Ursula von der Leyennek, hogy megválasztásának módja nem összeegyeztethető a demokráciafelfogásukkal. Megjegyezte, különösen örülnek, amiért első alkalommal vezetheti nő a testületet.
Az LMP politikusa aláhúzta, a klímapolitikai célok érvényesítése mellett azt is elvárják a
2019-07-18 11:51:32
velemenyezd: Dömötör Csaba: nagy vitákra számít a kormány az EU-ban
megvédje Európa keresztény alapjait és megadja az illő tiszteletet a kelet-európai tagállamoknak. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar ellenzéki pártok az Európai Parlamentben a szakbizottsági vezető tisztségek betöltésénél magyar jelöltek megválasztása ellen kampányoltak.
Dömötör Csaba megjegyezte: azzal, hogy Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé választo
2019-07-18 10:21:34
velemenyezd: Brexit - EU-főtárgyaló: csak a jelenlegi megállapodással lehet rendezetten kilépni
Brexit-megállapodás pontról pontra jogi választ ad a brit kilépés teremtette bizonytalanságokra, és ezért csak ez a dokumentum lehet Nagy-Britannia rendezett távozásának alapja.
A bizottsági főtárgyaló részletek nélkül hozzátette: Nagy-Britanniának "következményekkel kell szembesülnie", ha e megállapodás nélkül akarna kilépni az EU-ból.
Michel Barnier elmondta: a Brexit-
2019-07-18 10:21:26
kirscha: Szép napot mindenkinek!
győzelemnek. Mert látszólag olyan ez a győzelem, mintha nem is az lenne, ugyanis Orbánon kívül mindenki más azt gondolja, hogy a Fidesz valójában vereséget szenvedett, hiszen az Európai Bizottság új elnöke minden lényeges kérdésben szembe megy a Fidesz álláspontjával. De ez persze csak a látszat, amely egyedül a Fideszen kívüli világban érvényes. A Fidesz univerzumában nem az a fo
2019-07-18 08:54:30
velemenyezd: A transzatlanti kapcsolatok jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter Washingtonban
kormányunkban nem a liberális eszmék az uralkodóak és mert migránsellenes politikát folytatunk".
Az európai parlamenti választásokról, illetve Ursula von der Leyennek az Európai Bizottság élére történt megválasztásáról Szijjártó Péter kifejtette, hogy a közép-európai országoknak is szerepük volt ebben, és növekvő gazdasági ereje és erős összetartása okán a térség az Európai
2019-07-18 07:30:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csillag Mozgalom, Európai Parlament, Európai Bizottság, Dömötör Csaba, Szijjártó Péter Washingtonban, Matteo Salvini, Luigi Di Maio, Giancarlo Giorgetti, Európai Bizottság EUandME, Carola Rackete, Kendernay János, Európai Parlamentben, Michel Barnier, Szijjártó Péter, válság szélén, fiatal filmesek, összes európai, civilektől tengeren, jobboldaliak többsége, baloldaliak többsége, versenyszabályok megsértése, jelenlegi megállapodással, transzatlanti kapcsolatok, olasz államfőnek, bizottság megválasztott, korábban felvetett,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.