Belépés
velemenyezd: Koronavírus - Az Európai Parlament a vírus terjedéséről vitázott
eseményeket, és kollektív választ fog találni a veszély kezelésre, amelyhez azonban döntő fontosságú a különböző ágazatok közötti információcsere.
Az egészségügyi és élelmiszerbiztonsági főigazgatóság már tárgyal az európai betegségmegelőzési és járványvédelmi központtal. Urai vagyunk a helyzetnek - hangsúlyozta a horvát politikus.
Stella Kyriakides, az unió egészségüg
2020-01-29 21:22:51
velemenyezd: Nébih: Magyarországra nem került a szennyezett csecsemőtejporokból
anyagokban előforduló ásványolaj-szénhidrogének vizsgálatára ösztönzi a tagállamok élelmiszer-vállalkozóit. Az elmúlt két év mintavételeiből származó eredményeket az európai élelmiszerbiztonsági hatóság (EFSA) értékeli, az összesítés után indokolt esetben a jogi szabályozás is hamarosan megtörténhet.
A Nébih hangsúlyozta, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri az eset alakulásá
2019-10-25 21:51:15
velemenyezd: Az Európai Bizottság jegyzéket tett közzé húsz kiemelten veszélyes növénykárosítóról
sokféleség, a természetes ökoszisztémák és az uniós mezőgazdaság megóvásához.
A károsítók kiválasztása az Európai Bizottság alá tartozó Közös Kutatóközpont és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság értékelésein alapult, amelyek figyelembe vették a károsítók terjedésének, megtelepedésének és az általuk okozott következmények valószínűségét az unióban.
Kimutatták például,
2019-10-11 13:22:21
lilagondolatok: Az EFSA az Új Élelmiszerek közé sorolja a CBD-t
CBD-t
A feltörekvő európai kannabidiol (CBD) piacot 2019 januárja óta elhomályosította az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) besorolásában
2019-07-22 12:36:48
velemenyezd: Az Európából érkező e-hulladék mérgezi a táplálékláncot Ghánában
érkező európai elektronikus hulladékot fémhasznosításra. A negyedben mintegy 80 ezer ember él.
Az elemzésből kiderült, hogy egyetlen ilyen tojás elfogyasztásakor az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság által meghatározott határértéknél 220-szor több klórozott dioxin kerül az emberi szervezetbe - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.
Más mérgező an
2019-04-24 21:06:40
velemenyezd: Az EP élelmiszerbiztonságot fokozó szabályt fogadott el
hozatali engedélykérelmeket alátámasztó tudományos tanulmányok jobb átláthatóságát, nagyobb jogbiztonságot nyújtanak az élelmiszeripar részére, továbbá javítják az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) irányításának és tudományos teljesítményének fenntarthatóságát - írták.
Az új szabályozás alapján az EFSA nyilvánosságra hozhatja az engedélyezési kérelemhez kapcsolódó h
2019-04-17 21:25:18
velemenyezd: AM-államtitkár: sikeres a Nébih komplex oktatási programja
alapul, miszerint a konyhakész állapotban házhoz szállított ételek és a házon kívüli étkezés világában a gyerekek egyre kevésbé találkoznak az otthoni ételkészítés fortélyaival ésélelmiszerbiztonsági kérdésekkel.
Felhívta a figyelmet az élelmiszerbiztonsági szabályok betartására, és elmondta, hogy Európában az élelmiszerek által okozott megbetegedések egyik leggyakoribb kivál
2019-02-20 14:02:20
velemenyezd: Nébih: mérsékelten csökkent az élelmiszer-eredetű megbetegedések száma Európában

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 28 európai uniós tagállamban, és további 9 európai országban gyűjtött adatok alapján készíti el jelentését.
A Nébih MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatása szerint az állatról emberre átterjedő, azaz a zoonózisok által okozott megbetegedések listáját továbbra is a kampilobakteriózis és a szalmonellózis vezeti, ezek a kórokozó
2019-02-14 14:21:25
velemenyezd: Az EP jobb uniós engedélyezési eljárást javasol a növényvédő szerek esetében
folyamodók dönthetik el, mely tagállam illetékes hatóságát kérik fel az egyes hatóanyagok jóváhagyásáról szóló döntésre. Erről aztán tagállami hatóság tájékoztatja az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot.
Az uniós parlament felkérte az Európai Bizottságot, hogy a meghosszabbítás iránti kérelmek elbírálásával ne a korábbi értékelésért felelős tagállam hatóságát, hanem egy m
2019-01-16 16:52:06
velemenyezd: Krónika 12. rész (agrárium, informatikai tanács)
átlagos helyzetnek nevezte, hogy olyan szigorú előírások vonatkoznak a termelőkre, amelyeket, ha betartanak, a világpiacon nem tudnak versenyképesek lenni. Cserébe igen szigorú élelmiszerbiztonsági szabályoknak tesznek eleget - jelentette ki.
Az általános vitát az elnöklő Jakab István lezárta.
A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról
Előterjesztő: önállóvá vá
2018-11-27 16:39:44
velemenyezd: Mérgező is lehet a dísztök
ehető tökfélét használjanak fel, a dísztököket pedig csak eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják.
A Nébih tájékoztatása szerint Franciaország jelezte az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak, hogy jelentősen megemelkedett a tökfélék okozta ételmérgezések száma. Az elmúlt öt évben 353 esetet regisztráltak, és a szám évről évre nő. Hasonló esetekről más uniós tagálla
2018-10-20 15:50:55
velemenyezd: Zsigó Róbert: az emberek 77 százaléka bízik a Nébihben
hozzá.
Zsigó Róbert múlt kedden azt mondta az MTI-nek, hogy első helyen végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizt
2018-06-13 09:51:10
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Parlament, Európai Bizottság, Zsigó Róbert, Stella Kyriakides, Közös Kutatóközpont, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, Nébih MTI-hez, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságot, Európai Bizottságot, Jakab István, Nemzeti Hírközlési, Informatikai Tanácsról, Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóságnak, Nemzeti Élelmiszerlánc-bizt, vírus terjedéséről, táplálékláncot Ghánában, növényvédő szerek, veszély kezelésre, különböző ágazatok, horvát politikus, unió egészségüg, összesítés után, jogi szabályozás, eset alakulásá, természetes ökoszisztémák, uniós mezőgazdaság,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.