Belépés
velemenyezd: Az Európai Tanács elnöke a gazdasági és monetáris unió elmélyítése mellett érvelt

A jövő heti euróövezeti csúcstalálkozó előtt tartott találkozón részt vett Ursula Von der Leyen európai bizottsági elnök, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) és Mário Centeno, az eurócsoport elnöke.
"A jövő kihívása abban rejlik, hogy megerősítsük Európa gazdasági növekedési potenciálját, és előmozdítsunk egy olyan virágzó szociális piacgazdaságot, amely kö
2019-12-05 16:02:27
velemenyezd: Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor

A miniszter az új Európai Bizottságról elmondta, hogy az Ursula von der Leyen vezette testület hivatalba lépése "esély az újrakezdésre", és ugyan továbbra is várhatók konfliktusok, az új bizottsági elnök nyitott a kelet- és közép-európai országok érdekei és gondjai iránt.
A német kereszténydemokrata politikus "nem kioktat, hanem szeretné megérteni, hogy történelmileg hon
2019-12-04 15:31:11
velemenyezd: Az ukrán külügyminiszter szerint Magyarország hamarosan felhagy a NATO és Ukrajna kapcsolattartásának blokkolás
és Budapest szerint jelentősen szűkíti az ukrajnai magyar kisebbség már megszerzett jogait.
A miniszter szerint Kijev a középfokú oktatásról szóló törvény elfogadásával teljesíti az Európa Tanács Velencei Bizottságának utolsó, azaz minden ajánlását, amelyet az oktatási törvénnyel kapcsolatosan tett.
"Azt várom, hogy ennek (a törvények a) megszavazása után Magyarország
2019-12-03 21:02:24
velemenyezd: Orosz házelnök: az Országgyűlés felajánlotta az Állami Dumának az együttműködést az ukrajnai kisebbségek védelm
orosz házelnök emlékeztetett arra, hogy Ukrajna lakosságának 36 százaléka orosz ajkú, és az ország területén nagy számban élnek magyarok és lengyelek is.
Vologyin arra hívta fel az Európai Parlamentet, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ) és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését (PACE), hogy tanulmányozza az ukrajnai nemzeti kisebbségek helyzetét.
2019-12-03 12:51:28
velemenyezd: Krónika 5. rész (napirend után)
világegyház és a történelem egyik legnagyobb alakjára, Szent II. János Pál pápára is emlékezünk - fűzte hozzá.
Keresztes László Lóránt (LMP) fontos célnak nevezte a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének megvalósítását, amelynek lényege, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott régiók is fejlesztési forrásokhoz jussanak.
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt m
2019-12-03 12:22:09
velemenyezd: Von der Leyen: Európa ígéret, Európa maga a jövő

Az ezen a napon hivatalba lépő Ursula Von der Leyen az Európai Történelem Háza épületében tartott eseményen hangsúlyozta: a Lisszaboni Szerződés azt a felelősséget rója az uniós intézmények vezetőire, hogy erősebb Európai Uniót hagyjanak maguk után, mint amilyet elődeiktől örököltek.
"Kötelességünk megőrizni a kontinens békéjét, a jogokat, a szabadságot, ezt az egységes
2019-12-01 16:41:48
velemenyezd: Fidelitas-kongresszus - Szijjártó: diplomáciai akadémia nyílik
fiatal, a Fidelitasból érkező kollégáknak nagy szerepük van - mondta.
Szijjártó Péter kitért rá: mára Magyarország oly mértékben megerősödött, hogy nem az EU szégyenpadján ül, hanem európai sztenderdekkel mérve is kimagasló gazdasági teljesítményt nyújt. Nagy versenyelőnyre tettek szert a külgazdaság és a külpolitika összekapcsolásával, és azért dolgoznak, hogy a magyar gazda
2019-11-30 13:51:33
velemenyezd: EU-tisztújítás - Juncker: az Európai Bizottság új elnöke gondoskodjon Európáról

"Nem titok, hogy Európa életem legnagyobb szerelme, és ez mindig is így marad. Ezért van az, hogy az Európai Bizottság vezetése az elmúlt öt évben valóban a legnagyobb kitüntetés volt számomra"- fogalmazott a hivatalából szombaton távozó uniós bizottsági elnök.
Újságírói kérdésre válaszolva hibának nevezte, hogy az Európai Tanács nem tartotta tiszteletben az Európai Parl
2019-11-29 16:09:00
velemenyezd: EU-tisztújítás - Átvette az Európai Tanács vezetését Charles Michel

Az Európai Tanács épületében tartott pénteki eseményen Donald Tusk - miután átadta utódjának az uniós csúcstalálkozók elnöki posztját jelképező harangot - beszédében hangsúlyozta, hogy elnöksége ideje alatt legfőbb feladatának az Európai Unió egységének biztosítását tartotta.
"Európa a világ legjobb helye. Amely régóta a szabadság és a jogállamiság kontinense, amelyet a
2019-11-29 13:02:07
velemenyezd: Az EP az isztambuli egyezmény ratifikálására szólított fel minden EU-tagállamot
a nők elleni erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezmény uniós ratifikációs folyamatát - derül ki a strasbourgi plenáris ülésről kiadott EP-közleményből.
Az Európai Parlament késedelem nélküli ratifikációra szólította fel azt a hét tagországot - Magyarországot, Bulgáriát, Csehországot, Litvániát, Lettországot, Szlovákiát és az Egyesült Királyságot -, a
2019-11-28 21:42:14
velemenyezd: Várhelyi: fel kell gyorsítani a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatait

A politikus elmondta: biztosként az egyik legfontosabb és legsürgetőbb feladata lesz majd lehetővé tenni, hogy az Európai Bizottság olyan javaslatot tudjon kidolgozni, amely alapján még a jövő évben, a zágrábi csúcs előtt megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások Albániával és Észak-Macedóniával. Kihívásokkal telinek nevezte a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót.
2019-11-22 19:12:23
velemenyezd: Szabadtéri fitneszparkot adtak át a csepeli birkózóakadémián
jelképező szalagátvágást Németh Szilárd és Hatala József mellett az idei nur-szultani világbajnokságon aranyérmes Lőrincz Tamás végezte el.
A londoni o
2019-11-22 19:11:39
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Tanács, Varga Judit, Orbán Viktor, Állami Dumának, Európai Bizottság, Charles Michel, Ursula Von, Christine Lagarde, Európai Központi Bank, Mário Centeno, Európai Bizottságról, Európa Tanács Velencei Bizottságának, Európai Parlamentet, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezetet, Európa Tanács Parlamenti Közgyűlését, Szent II, János Pál, Keresztes László Lóránt, Székely Nemzeti Tanács, Kárpát Dániel, Európai Történelem Háza, Lisszaboni Szerződés, Európai Uniót, Szijjártó Péter, Európai Parl,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.