Belépés
velemenyezd: Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
felszólalások:

Apáti István független képviselő a tűzifa-támogatásokra kérdezett rá. Szerinte a kizárólag fával fűtők teljes mértékben kimaradtak a rezsicsökkentésből.
Ovádi Péter (Fidesz) a Bakonyexpó sikeréről számolt be, amely szerinte a térség legnagyobb őszi turisztikai eseménye. Szólt a magyar termék vásárlásának jelentőségéről.
Tapolczai Gergely (Fid
2019-11-11 16:51:50
velemenyezd: Megbékélési és Együttműködési Díjjal tüntették ki Matl Péter kárpátaljai szobrászt
hétfelé szakíttatott", amiből rengeteg probléma adódott "minden utódállamnak" - közölte, majd kijelentette: "mindenki viselte a saját keresztjét, amit ideje lenne lerakni".
A díjazott Matl Pétert méltatva a miniszter azt mondta, hogy a szobrászművész minden művében visszaköszön a Kárpát-medence, "de nemcsak a fölrajzi egység, hanem az itt élő emberek is".
Matl Péter a dí
2019-11-09 20:02:46
maroka: Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot
Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot Budapesten
Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg november 7-én a budapesti Damjanich utca 50. szám alatt található, felújított egykori Regnum Marianum-székházat, amelyben a jövőben a Szent Máté Kulturális Központ működik majd. Az ünnepségen részt vett Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa is.
.
2019-11-08 08:20:08
maroka: Emlékkoncert a nemzeti gyásznapon
November 4-én, az emlékkoncert ideje alatt megtelt a Szent István-bazilika érdeklődő, emlékező résztvevőkkel. A jeles eseményt megtisztelte jelenlétével Áder János köztársasági elnök és Erdő Péter bíboros is.
A nagyszabású koncerten közreműködött a Magyar Rádió Szimfonikus zenekara és énekkara. A műsorban elhangzott Beethoven Egmont-nyitánya, Liszt Ferenctől a Két legenda, az
2019-11-07 14:30:46
velemenyezd: Átadták az egykori Regnum Marianum székházat

Erdő Péter kiemelte: a magyar katolikus egyháznak az a tapasztalata, hogy "hosszú ideig tartanak a rombolás időszakai", amelyek után éppen olyan "hosszú idő és nagy fáradság" újjáépíteni mindazt, ami elpusztult.
Felidézte: a VII. kerületi házban egykor az Esztergomi Egyházmegye Regnum Marianum mozgalomhoz tartozó papjai laktak. A kommunista hatalom szétzavarta őket, és
2019-11-07 12:22:08
maroka: Az elhunyt főpásztorokért mutatott be szentmisét Erdő Péter
Az elhunyt főpásztorokért mutatott be szentmisét Erdő Péter halottak napján Esztergomban

Magyar kurír oldalon
2019-11-03 08:28:34
maroka: Erdő Péter mutatott be szentmisét
Esztergomban mindenszentek ünnepén
.........
November 1-jén, mindenszentek főünnepén Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét az esztergomi bazilikában. Szentbeszédét teljes terjedelmében tesszük közzé.
*
Krisztusban kedves testvérek!
Mindenszentek ünnepe van.
2019-11-02 09:19:31
maroka: Az odafent valók – Ötéves lett az első,
el. Pedig ő csak hűséges volt Krisztushoz és az Egyházhoz.
A tíz éve boldoggá avatott vértanú püspökről elnevezett XI. kerületi templomban október 31-én, mindenszentek előestéjén Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét. A liturgián koncelebrált Musits Antal plébános és a Budai-Középső Espereskerület papjai.
A Boldog Meszlényi Zoltán-templom alapkövét Erdő Péter
2019-11-01 14:07:50
maroka: Fatimában ajánlották fel a Szűzanyának a 2020-as budapesti
Szűzanyának a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A koncelebráló papsággal együtt a szentélyben lévő Mária-szobor előtt térdelve mondta el az oltalmat kérő imát, amelyet Erdő Péter írt. A bíboros imáját ide kattintva olvashatja el.

Itt olvasható https://www.iec2020.hu/hu/hirek-sajto/nemzeti-zarandoklat-fatimaban-az-eucha risztikus-kongresszus
2019-11-01 07:47:37
maroka: A szeretet tüzével - Salkaházi Sára naplója
naplója
....................
Az Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb kötetében
2019-10-31 10:47:15
velemenyezd: Halottak napja - A katolikusok az összes szentről és minden elhunytról megemlékeznek

Mindenszentek ünnepe kötelező ünnep, az egyház előírása szerint ilyenkor a híveknek kötelező szentmisén részt venniük - írták.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mindenszentek ünnepén, péntek délután ötkor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét, halottak napján reggel pedig a bazilika altemplomában celebrál misét az elhunyt főpásztorokért - közölte Tóth
2019-10-30 13:41:43
maroka: Művészeti tárlat nyílt az Oltáriszentség tisztelete
Oltáriszentség tisztelete és szeretete jegyében
Agnus Dei: az Oltáriszentség tisztelete Magyarországon címmel látható kiállítás Budapesten a Vigadóban. Az október 29-án tartott megnyitón Erdő Péter bíboros, prímás; Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök és Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke mutatták be a tárlatot.
...............
2019-10-30 09:03:54
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Együttműködési Díjjal, Matl Péter, Erdő Péter, Regnum Marianum, Salkaházi Sára, Apáti István, Ovádi Péter, Tapolczai Gergely, Matl Pétert, Regnum Marianum-székházat, Szent Máté Kulturális Központ, Michael August Blume SVD, Szent István-bazilika, Áder János, Magyar Rádió Szimfonikus, Beethoven Egmont-nyitánya, Liszt Ferenctől, Esztergomi Egyházmegye Regnum Marianum, Musits Antal, Budai-Középső Espereskerület, Boldog Meszlényi Zoltán-templom, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, Ember Kiadványok, Agnus Dei, Mohos Gábor Esztergom-budapesti, Vashegyi György,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.