Belépés
velemenyezd: Franciaországi zavargások - Megkezdődött a sárgamellényesek elleni rendőri erőszak miatti első per
utcakőtől, amelyet egy sárgamellényes dobott rá. A rendőrtisztet koponyasérüléssel szállították kórházba.
A sárgamellényesek tavaly november 17. óta tüntetnek rendszeresen szombatonként Emmanuel Macron elnök és centrista kormányának reformintézkedései ellen és rendszeresen kifogásolják az állítólagos rendőri túlkapásokat, illetve azt, hogy a rendőri erők gumilövedéket és osz
2019-11-21 18:22:05
velemenyezd: A NATO előtt álló kihívásokról tanácskoztak az Országházban
röviden PESCO-ról (Permanent Structured Cooperation) hangsúlyozta: az nem európai hadsereg. Felidézte: a közös európai hadsereg gondolatát Orbán Viktor miniszterelnök vetette fel, ahogy Emmanuel Macron francia elnök is beszélt erről. Németh Zsolt szerint ugyanakkor a francia elképzeléssel szemben a magyar kormányfő által felvetett európai hadsereg összhangban áll a NATO-val.
2019-11-20 18:22:45
velemenyezd: A NATO tagállamok nagykövetei felkeresték az amerikai rakéták romániai támaszpontját
hogy a tagállamok kifejezzék az észak-atlanti szövetség melletti kiállásukat, olyan körülmények között, amikor "Oroszország egyre erőszakosabban nyilvánul meg a Fekete-tenger térségében", Emmanuel Macron francia elnök pedig nemrég arról beszélt, hogy a NATO "agyhalála" figyelhető meg.
Hans Klemm leszögezte: a NATO marad az európai és észak-amerikai szövetségesek legfőbb védel
2019-11-20 15:41:48
velemenyezd: A francia kormány sürgősségi csomagot jelentett be a tiltakozó közegészségügyi dolgozóknak
adósságállomány harmadát átvállalja az állam.
Agnes Buzyn egészségügyi miniszter a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az ápolóknak járó prémiumokat is megemeli a kormány.
Az Emmanuel Macron 2017-es államfővé választása óta beindított három sürgősségi csomaggal eddig nem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat kezelnie, s a jo
2019-11-20 14:41:32
velemenyezd: Plenkovic és Tusk Zágrábban Észak-Macedónia és Albánia csatlakozási tárgyalásainak megkezdését szorgalmazta
fővárosba, ő az elnöki tisztség egyedüli jelöltje.
Franciaország a múlt hónapban rendezett EU-csúcstalálkozón blokkolta a balkáni államok csatlakozási tárgyalásainak megkezdését. Emmanuel Macron francia elnök ezt azzal magyarázta, hogy az uniónak először meg kell reformálnia az EU bővítési folyamatát.
Tusk szerint nagy csalódás volt a döntés, de ő továbbra is derülátó.
2019-11-19 21:12:54
velemenyezd: Franciaországban utcára vonultak a közegészségügyi dolgozók
csatlakoztak az utcai megmozduláshoz. Az orvosi kamara pedig jelezte, hogy "megérti az egyre nehezebb munkakörülmények miatti zavart", amelyre a helyzethez méltó választ vár a kormánytól.
Az Emmanuel Macron 2017-es államfővé választása óta beindított három sürgősségi csomaggal sem sikerült a kormányzatnak a francia egészségügyben évtizedek óta ismert problémákat kezelnie. Jól
2019-11-14 22:12:47
velemenyezd: Német külügyminiszter: Európának sokáig szüksége lesz még a NATO-ra

A szociáldemokrata (SPD) politikus a Der Spiegel című hírmagazin portálján közölt írásában azzal kapcsolatban, hogy Emmanuel Macron francia államfő a napokban az "agyhalott" kifejezéssel jellemezte a NATO állapotát, kifejtette: a francia elnöknek igaza van abban, hogy "erős és szuverén" Európát kell építeni, amely az eddiginél sokkal többet tesz a saját biztonságáért.
Az
2019-11-10 15:21:36
velemenyezd: Edmund Stoiber: a legfontosabb feladat, hogy összetartsuk Európát
Európai Bizottság "néhány beavatkozása" más fogadtatásra talál, mint a "szabadelvű országokban", amelyek között Belgiumot, Hollandiát, Németországot és Franciaországot említette.
Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatát idézve, miszerint Európának világhatalommá kell válnia, Edmund Stoiber úgy fogalmazott: fel kell építeni azokat a hidakat, hogy mindenki ezt akarja".
2019-11-07 21:52:34
velemenyezd: A francia kormányfő megerősítette a kvótarendszer bevezetését a gazdasági bevándorlásra
Belloubet igazságügy-miniszter nyilvánosan elhatárolódott a kormánytól, amikor a France Inter közrádióban azt mondta, hogy "nem hiszi, hogy a kvótarendszer lehet az egyetlen megoldás". Emmanuel Macron államfő kínai látogatásán a tárcavezető elhatárolódására vonatkozó újságíró kérdésre azt mondta: "nem szeretne kommentárokat vagy lelkiállapotokat kommentálni".
Muriel Pénicaud
2019-11-06 17:21:55
velemenyezd: Putyin Budapesten - Kovács Zoltán: minden nemzetközi találkozó célja a magyar nemzeti érdek érvényesítése
tartása mellett zajlik.
A magyar nemzeti érdekérvényesítés jegyében találkozott Orbán Viktor az elmúlt hónapokban Donald Trump amerikai elnökkel, Angela Merkel német kancellárral, Emmanuel Macron francia elnökkel, a környező országok, illetve a visegrádi államok vezetőivel is - mondta.
Magyar szempontból az orosz kapcsolatrendszer jellege, értelme is kizárólag a magyar n
2019-10-31 12:31:32
velemenyezd: A francia szenátus megtiltaná a muzulmán fejkendő viselését az iskolai csoportokat kísérő szülőknek
szigorúan szabályozzák a törvények.
A kedd esti szenátusi szavazás a délnyugat-franciaországi Bayonne mecseténél két súlyos sérültet követelő lövöldözés másnapján történt, amelyet Emmanuel Macron államfő és valamennyi francia párt elítélt.
A heves vita után a felsőházban a szenátorok 163 igen szavazattal 114 ellenében és negyven tartózkodás mellett fogadták el a vallás
2019-10-30 13:11:31
velemenyezd: A vártnál erősebben nőtt a francia gazdaság a harmadik negyedévben
mért 0,1 százalékos csökkenés után, az import pedig 1,4 százalékkal ugrott meg az előző negyedévi 0,3 százalékos csökkenés után.
A francia gazdaság lendületének megtartása jó hír Emmanuel Macron államfőnek olyan időkben, amikor komoly aggodalmakra ad okot a világgazdaság növekedésének a kereskedelmi viszályokból fakadó lassulása, amely különösen keményen sújtja a legfőbb kere
2019-10-30 09:11:04
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Tusk Zágrábban Észak-Macedónia, Edmund Stoiber, Putyin Budapesten, Kovács Zoltán, Emmanuel Macron, Permanent Structured Cooperation, Orbán Viktor, Németh Zsolt, Hans Klemm, Agnes Buzyn, Európai Bizottság, France Inter, Muriel Pénicaud, Donald Trump, Angela Merkel, sárgamellényesek elleni, amerikai rakéták, francia kormány, tiltakozó közegészségügyi, közegészségügyi dolgozók, legfontosabb feladat, francia kormányfő, kvótarendszer bevezetését, gazdasági bevándorlásra, magyar nemzeti, francia szenátus,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.