Belépés
maroka: szerzetesnővérnek állított szobrot a New York
Október 12-én leleplezték a Cabrini anyaként ismert Cabrini Szent Franciska (Frances Xavier Cabrini) szerzetesnővérnek állított szobrot a New York-i Ellis Island (Ellis-sziget) közelében, ahova egykor a bevándorlók, köztük a szegénység elől menekülő honfitársaink, megérkeztek.
..............
2020-10-18 16:50:50
velemenyezd: Elhunyt Lee Iacocca, az amerikai autóipar legendás alakja
Chryslerhez, ami végül ahhoz vezetett, hogy a német Daimler Benz felvásárolta a céget.
Önéletrajzot és több könyvet is írt, valamennyi bestseller lett. Anyagilag támogatt
2019-07-03 07:05:26
schuro: Amerikába vándorlók portréi, a XX. század elejéről.
Az új hazát keresők többsége a századfordulón jellemzően New Yorkban, pontosabban az 1892. január elsején megnyíló Ellis Islanden lépett először amerikai földre. Augustus Sherman amatőr fotográfus, aki ügyintézőként dolgozott az Ellis Islanden: a népképviseletbe öltözött bevándorlók tömegeiről készített fotókat 1892 és 1925 között.

2016-04-13 21:51:05
velemenyezd: Bevándorlási múzeum létesül Liverpoolban
város kulturális illetékese.
Mint hozzátette: "ennek a múzeumnak Liverpoolban kell működnie, hiszen a város oly sokak számára szolgált bejáratként a világba és összeköt minket Ellis Islanddel". (A New York-i kikötő bejáratánál fekvő Ellis Islanden ugyancsak Bevándorlási Múzeum működik.)
Arról egyelőre nem született döntés, hogy az új múzeum egy már létező intézményben ka
2015-11-17 18:13:15
zgfumag: Akarsz ingyen házat Szicíliában?
van.

Gangiból kezdetben azért mentek el az emberek, hogy megvalósítsák az amerikai álmot, aztán pedig a dél-amerikait. 1892 és 1924 között a városka 1700 lakója kötött ki Ellis Island-en. Aztán a múlt század 30-as, 40-es éveiben Argentína lett a kivándorlás fő célpontja.

Ha az elhagyott otthonokra pályázol, és csak nyaralót akarsz, aligha lesz szerencséd. A v
2015-06-26 08:35:51
velemenyezd: Az Amerikai Magyar Koalíció üdvözölte George Pataki indulását az amerikai elnökválasztáson
függetlenül a párt-hovatartozására" - jelentette ki Maximilian Teleki, a HAC elnöke Exeterben a bejelentéssel kapcsolatos eseményen.
"Mind a négy nagyszülőm bevándorló volt, aki átment Ellis Islanden (New York ma már múzeumként működő bevándorló-központján)" - idézte a közlemény Patakinak a hivatalos bejelentéskor elmondott beszédét.
"Peekskill (Pataki szülővárosa) gazda
2015-05-29 20:02:52
horvathnemagdi: 10 igazi démon által megszállt tárgy
úgynevezett ,,átkozott" levelet írni, amiben bocsánatot kérhetnek a látogatók a babától, és mentesülnek a sötét varázslat alól.

Az átkozott baba

Newport Rhode Island egyik legrégebbi város az Egyesült Államokban.1690 környékén alapították a kikötővárost, ami később a forró, nyári napokon a gazdag családok kedvenc célpontjává vált. Newport kúriái mi
2014-10-18 15:15:34
zgfumag: A legnagyobb olasz párt vezére kimondta: rühesen és más fert
tömegesen az Egyesült Államokba kivándorló olaszokkal összehasonlítani, ahogyan az olasz kormány teszi, mert "az olaszokat, amint megpillantották New Yorkot, azonnal karanténba zárták Ellis Island szigetén".
Az ellenzéki M5S hivatalos kommunikációs csatornájának tartott blogon szerdán újabb bejegyzés jelent meg arról, hogy a bevándorlókkal érintkező 50 ezer olasz rendőrt első
2014-09-03 20:18:05
velemenyezd: Beppe Grillo: a bevándorlók fertőző betegségeket hoznak magukkal
tömegesen az Egyesült Államokba kivándorló olaszokkal összehasonlítani, ahogyan az olasz kormány teszi, mert "az olaszokat, amint megpillantották New Yorkot, azonnal karanténba zárták Ellis Island szigetén".
Az ellenzéki M5S hivatalos kommunikációs csatornájának tartott blogon szerdán újabb bejegyzés jelent meg arról, hogy a bevándorlókkal érintkező 50 ezer olasz rendőrt első
2014-09-03 13:34:55
onallovelemeny: Ez törtét ma
the pogroms "And I, to admit the truth , am glad when the Jews are being beaten".

1892. január 1. Megnyitja kapuit az Egyesült Államok bevándorlási állomásaként működő Ellis Island, hogy Charles B. Davenport biológus és az eugenikus doktrína megalkotója, Sir Francis Galton közös módszere alapján kiszűrje a ,,genetikailag bűnözésre predesztinált emberi szemetet" . A ,,
2014-01-01 16:22:42
velemenyezd: Újra látogatható a New York-i Szabadságszobor

Maga a szobor épségben átvészelte a hurrikánt, amely október végén tombolt a térségben, ám a Liberty Island súlyos károkat szenvedett: a sziget mintegy háromnegyedét elöntötte a víz, amely a 2,5 méteres magasságot is elérte. A szigeten és a szomszédos Ellis Islanden a Sandy hurrikán összesen 59 millió dollárnyi kárt okozott.
A helyreállításban a Nemzeti Parkszolgálat tö
2013-07-04 16:53:28
velemenyezd: Folklife - A Hunky Blues nyitotta a meg a washingtoni magyar filmvetítés-sorozatot
vallja magát magyar származásúnak.
"Az idelátogató amerikaiak számára talán újdonság ez a fesztivál, mert mindenütt a nagy bevándorló népek emlékei vannak kiállítva. A New York-i Ellis Islanden például az írek, a németek, a lengyelek meg az orosz zsidók történetét mutatják be" - mondta Forgács Péter.
Elmondta: téved, aki József Attila költeményéből kiindulva úgy véli, ho
2013-06-30 19:43:35
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Elhunyt Lee Iacocca, Amerikai Magyar Koalíció, George Pataki, Beppe Grillo, York-i Szabadságszobor, Hunky Blues, Cabrini Szent Franciska, Frances Xavier Cabrini, York-i Ellis Island, Daimler Benz, Ellis Islanden, Augustus Sherman, Ellis Islanddel, Bevándorlási Múzeum, Ellis Island-en, Maximilian Teleki, Newport Rhode Island, Egyesült Államokban, Egyesült Államokba, Ellis Island, Egyesült Államok, Charles, Francis Galton, Liberty Island, Nemzeti Parkszolgálat, York-i Ellis Islanden,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.