Belépés
velemenyezd: EU-tisztújítás - Elemzők: elhúzódhat a folyamat, de elfogadják majd az új biztosjelölteket
szomszédságpolitikai portfóliót Párkányi Eszter nem csak a nyugat-balkáni o
2019-11-11 18:52:05
velemenyezd: EU-tisztújítás - Európai Bizottság: a brit kormány még nem nevezte meg a biztosjelöltjét
elutasítása miatt. A jelenlegi cél december elseje, ugyanakkor vannak, akik szerint ez sem tartható, különösen az után, hogy a megválasztott elnök felkérte a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormányfőjét, hogy nevezze meg ő is a jelöltjét, mondván, ez jogi kötelessége a Brexit halasztása miatt, még ha korábban ez ellen is foglalt is állást.
Diplomáciai források szerint Lo
2019-11-11 15:11:25
velemenyezd: Brit választások - A Brexit Párt nem indul a konzervatívok által 2017-ben elnyert választókörzetekben
lehetőségét.
Az átmeneti időszak a jelenlegi tervek szerint 2020. december 31-ig tartana, és ennek időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályrendszer maradna érvényben az Egyesült Királyság és az Európai Unió viszonyrendszerében.
Az átmeneti időszak elsősorban arra szolgál, hogy a brit kormány és az EU szabadkereskedelmi megállapodást köthessen, de uniós részről többsz
2019-11-11 14:41:40
velemenyezd: Mintegy 300 kilogramm kokaint foglaltak le Rotterdam kikötőjében
augusztusban.
A De Telegraaf című holland lap szerint a november és a december egyaránt kimagaslóan forgalmas időszaknak számít, azonban egyes illetékesek
2019-11-11 14:11:41
velemenyezd: Megemlékeztek Londonban a brit háborús halottakról
idei emléknapon is a külügyminisztérium balkonjáról figyelte a megemlékezést Kamilla cornwalli hercegnő és Katalin cambridge-i hercegnő társaságában. Mindkét hercegnő férje az Egyesült Királyság majdani uralkodója lehet: Kamilla Károly trónörökös, Katalin Vilmos herceg hitvese.
Az elmúlt évtizedekben a királynővel együtt koszorúzott a novemberi megemlékezéseken férje, Fülöp e
2019-11-10 13:11:25
velemenyezd: Brit választások - Skót miniszterelnök: jövőre újabb függetlenségi népszavazást kell tartani
hivatalos választási kampánynyitó nagygyűlésén kijelentette azt is, hogy aki a december 12-re kiírt előrehozott országos parlamenti választáson az SNP-re szavaz, arra szavaz, hogy az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja maradjon.
Sturgeon szerint az SNP-nek már most is "kőbe vésett felhatalmazása" van az újabb függetlenségi népszavazás kiírására, hiszen ez szerepelt a 201
2019-11-08 14:51:47
velemenyezd: EU-tisztújítás - November 14-re tervezik a francia, a magyar és a román jelölt meghallgatását
ezt el kellett halasztani. A jelenlegi cél december elseje, bár vannak, akik szerint ez sem tartható, különösen az után, hogy a megválasztott elnök felkérte a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormányfőjét, hogy nevezze meg ő is a jelöltjét, mondván, ez jogi kötelessége a Brexit halasztása miatt, még ha korábban ez ellen is foglalt is állást.
Diplomáciai források szerint L
2019-11-08 12:52:08
velemenyezd: Miniszteri biztos: a Brexit miatt erős szuverenista szövetségest veszítünk el az EU-ban
Boris Johnson miniszterelnök által kötött) kiválási megállapodást.
A magyar kormány álláspontját ismertetve azt mondta: "sokat veszítünk" Nagy-Britannia kiválásával. Az Egyesült Királyság Magyarországhoz hasonlóan a szuverenista álláspontot képviseli - az Európai Bizottság föderalista irányultságával szemben -, így egy erőst szövetségest veszítünk el a közösségen belül, amely
2019-11-08 12:31:39
velemenyezd: Washington megnyitotta a Hormuzi- szoros hajózásának biztonságát felügyelő parancsnokságot Bahreinban
és az irányításról az amerikaiak gondoskodnak, szövetségesei hajói pedig saját zászlójuk alatt kísérik a tankereket Irán és Jemen partjainál.
A nemzetközi koalícióhoz az Egyesült Királyság, Ausztrália, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia és Izrael csatlakozott.
A nemzetközi erők parancsnokságát azért Bahreinban nyitották meg, mert az amerikai haditengerés
2019-11-07 18:52:47
velemenyezd: EU-tisztújítás - Von der Leyen a román kormány női jelöltjét választotta, övé lehet a közlekedési tárca
már megkezdődhetne az európai parlamenti jóváhagyási folyamat, a helyzetet azonban tovább bonyolítja, hogy von der Leyen szerdán hivatalos felkérést küldött a kiválásra készülő Egyesült Királyság kormányfőjének, azt kérve, hogy nevezzen meg jelöltet, ugyanis ez jogi kötelessége a Brexit halasztása miatt, még ha korábban ez ellen is foglalt is állást.
Az Ursula von der Leyen v
2019-11-06 19:01:46
velemenyezd: Brexit - Volt alsóházi elnök: a háború utáni időszak legnagyobb hibája a Brexit
szerint a brit parlament még öt év múlva is a Brexitről fog tárgyalni, "sőt lehet, hogy még 15 év múlva is".
Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Brexit jót tesz-e az Egyesült Királyság nemzetközi megítélésének, azt mondta: az őszinte válasz erre az, hogy nem.
Bercow kijelentette: mindezt most már szabadon elmondhatja, mivel nem köti a pártatlanság kötelme, amelyhez
2019-11-06 18:31:45
velemenyezd: Brit választások - Johnson: a parlament bénultsága miatt kell választást tartani
kormányfők alkotta Európai Tanácsnál a Brexit újabb halasztását, mivel a törvényben foglalt határidőig, október 19-ig a parlament nem hagyta jóvá a Brexit-megállapodást.
Az Egyesült Királyság október 31-én lépett volna ki az Európai Unióból, de az Európai Tanács 2020. január 31-ig meghosszabbította a kilépési határidőt.
A Downing Streeten elmondott szerdai kampánynyitójá
2019-11-06 15:52:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Bizottság, Brexit Párt, Megemlékeztek Londonban, Párkányi Eszter, Egyesült Királyság, Európai Unió, Kamilla Károly, Katalin Vilmos, Boris Johnson, Egyesült Királyság Magyarországhoz, Egyesült Arab Emírségek, Európai Tanácsnál, Európai Unióból, Európai Tanács, Downing Streeten, brit kormány, konzervatívok által, brit háborús, román jelölt, román kormány, közlekedési tárca, háború utáni, parlament bénultsága, megválasztott elnök, kiválásra készülő, átmeneti időszak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.