Belépés
velemenyezd: Robert Schumann négy kürtre és zenekarra írt versenyműve hangzik el a Pannon Filharmonikusok pécsi koncertjén
élvezheti a közönség, majd az estet Johannes Brahms műve zárja.
Utóbbi megszólaltatásához eredetileg mindösszesen négy muzsikusra volt szükség. A művet a zeneszerző nagy tisztelője, az Egyesült Államokba emigrált Arnold Schönberg ültette át nagyzenekarra; ezt a változatot hallhatja a Kodály Központ közönsége.
A koncertről bővebb tájékoztatás olvasható a jegyinformációk
2020-01-25 14:52:27
velemenyezd: Impeachment - A demokraták szerint Donald Trump "közvetlen veszély" a demokráciára
a szerintük "kártékonynak" ítélt politikájától és további lépéseitől.
A demokrata párti politikus azzal vádolta meg az amerikai elnököt, hogy magáévá tette az orosz propagandát az Egyesült Államok nemzetbiztonságának rovására.
"Nem elméleti a veszély, hogy továbbra is visszaél majd a hatalmával, és komoly károkat okoz a nemzetnek" - vélekedett, hozzátéve, hogy az amerika
2020-01-25 07:04:49
velemenyezd: Iráni-amerikai viszály - Pentagon: 34 amerikai katona súlyos agysérülését okozta a januári rakétatámadás
Jonathan Hoffman, a tárca szóvivője újságíróknak azt mondta: 16 katonát Irakban, egyet Kuvaitban kezeltek, kilenc katonát Németországban ápolnak, és nyolc sérü
2020-01-24 21:42:35
velemenyezd: Asztalitenisz olimpiai selejtező - Vereség a svédektől, vigaszágon a magyar férfiválogatott
férfi és női csapatversenyben is 16 válogatott vehet részt, eddig, a kontinentális viadalokról mindkét nemnél ugyanazok az országok szereztek kvalifikációt, Németország, Egyiptom, Kína, az Egyesült Államok, Brazília, Ausztrália és a házigazda jogán Japán. A csapatkvótás országok az egyéni versenyben is indíthatnak két játékost az olimpián.
Gondomarban a nőknél a magyarokon kí
2020-01-24 18:51:53
velemenyezd: Európai Bizottság: ideiglenes fellebbezési mechanizmus kidolgozásáról döntött az EU és 16 WTO-tagország
kezdeményezést az EU és több más WTO-tag 2019 decemberének közepén indította el azt követően, hogy a Kereskedelmi Világszervezet vitarendezési mechanizmusa gyakorlatilag megbénult, mert az Egyesült Államok évek óta blokkolja a fellebbviteli bírák kinevezését. Ez által a fellebbezési testület működésképtelenné vált, miután a maradék három bíróból kettőnek lejárt a mandátuma.
P
2020-01-24 16:31:41
velemenyezd: Diplomata: az Egyesült Államok válaszintézkedést foganatosít, ha Csehország elfogadja a digitális adó bevezetés
szerint az adó olyan amerikai cégeket érintene mint a Google, Facebook, Amazon vagy az Apple. Az adó évente mintegy ötmilliárd koronát hozna a cseh államkasszának.
Eda Findlay, az Egyesült Államokprágai nagykövetségének szóvivője pénteken a CTK hírügynökség kérdésére válaszolva utalt Stephen King nagykövetnek a Lidové Novinyben közzétett decemberi kommentárjára, miszerint Cs
2020-01-24 13:22:09
velemenyezd: Amerikai béketerv: Izrael beolvaszthat több mint száz, Ciszjordániában létrehozott települést
Jeruzsálem teljes egészében izraeli ellenőrzés alatt maradna, ideértve az Óvárost is, de a palesztinoknak biztosítanák a belépést a városba, ahol szimbolikus képviseletet is kapnának. Ezzel az Egyesült Államok visszavonja Bill Clinton korábbi amerikai elnök rendezési tervét, amely szerint a Templom-hegy, és a jeruzsálemi palesztin lakónegyedek palesztin szuverenitás alá kerültek v
2020-01-24 13:01:50
velemenyezd: Novák Katalin: a magyar családtámogatások híre eljutott a világ legtávolabbi részébe is
emberek életét, a családalapítást, gyermekvállalást.
Felidézte, három országba is meghívták az év elején, hogy a kormány intézkedéseiről beszéljen, Németországba, Írországba és az Egyesült Államokba. Hozzátette, ezen országok kíváncsian figyelnek, hiszen Magyarország úgy döntött, hogy a demográfiai problémáit nem bevándorlással, hanem családtámogatásokkal oldja meg.
Az á
2020-01-24 10:52:09
velemenyezd: Koronavírus - Az Egyesült Államokban feltételezhetően újabb fertőzéses esetet vizsgálnak

A betegséget Texasból jelentették, a helyi orvoscsapat még vizsgálja az érintettet, aki a kínai Vuhanból érkezett vissza az Egyesült Államokba.
A kelet-texasi Brazos megye egészségügyi hatóságai közleményben tudatták: "az orvosok rögtön azonosították a páciensnél jelentkező tüneteket, és arra a következtetésre jutottak, hogy a férfi vélhetően koronavírussal fertőzött".
2020-01-24 07:05:25
velemenyezd: Elhunyt George Herbert Walker, az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete
néhai idősebb George H. Bushnak és az ifjabb George W. Bushnak - is a rokona volt. Üzletemberként is aktívan politizált a Republikánus Pártban. George W. Bush elnök 2003-ban nevezte ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetének, ezt a posztot 2006-ig töltötte be.
Walker Connecticut államban született. A Yale Egyetemen diplomázott, a Harvardon jogi végzettséget is szerzett. M
2020-01-24 07:05:10
velemenyezd: Impeachment - Trump állítólagos hatalommal történő visszaélését részletezik a demokraták a szenátusi tárgyaláso
nemzethez forduljon, hogy segítsen neki csalni a választásunkon".
Nadler azt hangoztatta: a demokraták álláspontja szerint Donald Trump viselkedése továbbra is fenyegetést jelent az Egyesült Államokra és nemzetbiztonságára.
"Az elnök viselkedése helytelen, törvénytelen, veszélyes" - fogalmazott, hozzáfűzve: szerinte "nem Amerika az első, hanem Donald Trump az első".
2020-01-23 22:32:12
velemenyezd: Asztalitenisz olimpiai selejtező - Tokiói kvótát szerzett a magyar női válogatott
férfi és női csapatversenyben is 16 válogatott vehet részt, eddig, a kontinentális viadalokról mindkét nemnél ugyanazok az országok szereztek kvalifikációt, Németország, Egyiptom, Kína, az Egyesült Államok, Brazília, Ausztrália és a házigazda jogán Japán. A csapatkvótás országok az egyéni versenyben is indíthatnak két játékost az olimpián.
Gondomarban a nőknél eddig a magyaro
2020-01-23 21:02:00
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Robert Schumann, Pannon Filharmonikusok, Donald Trump, Európai Bizottság, Egyesült Államok, Novák Katalin, Egyesült Államokban, Elhunyt George Herbert Walker, Johannes Brahms, Egyesült Államokba, Arnold Schönberg, Kodály Központ, Jonathan Hoffman, Kereskedelmi Világszervezet, Egyesült Államokprágai, Stephen King, Lidové Novinyben, Bill Clinton, George, Republikánus Pártban, Walker Connecticut, Yale Egyetemen, Egyesült Államokra, demokraták szerint, januári rakétatámadás, magyar férfiválogatott,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.