Belépés
velemenyezd: Szijjártó: sikerült Indiát mint "szuperhatalmat" érdekeltté tenni Magyarország sikerében
tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában, és közös feladatnak tekintik a világszervezet megreformálását annak érdekében, hogy jobban igazodjon a realitásokhoz - jegyezte meg.
Szoros oktatási együttműködés van a két ország között: évente 200 indiai diák tanul ösztöndíjasként magyarországi egyetemeken, majd terjeszti az ország jó hírét a világban.
A miniszter azt is kiemelte
2020-01-16 13:12:22
velemenyezd: Viharos időjárásban tartják a Likud elnökválasztását Netanjahu és Szaár között
arról döntenek, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezesse továbbra is a pártot a március-2-ra kiírt választásokra, vagy Gideon Szaár, a Likud évtizedek óta jelentős politikusa, volt oktatási és belügyminiszter vegye át szerepét.
A kampánystábok attól tartanak, hogy a kedvezőtlen, viharos időben otthon maradnak választóik, és remélik, a szavazóhelyiségek meghosszabbított
2019-12-26 09:51:05
velemenyezd: Tudomány Világfóruma - Pacsay-Tomassich Orsolya: a tudomány az innováció gyökere
együttműködés elősegítésének fontosságát.
Az államtitkár beszélt Magyarország azon képességének erősítéséről, hogy magához vonzza a fiatal tehetségeket, amihez egy modern, nemzetközi, felsőoktatási szektor kialakulásának elősegítésére van szükség.
"A magyar kormány évek óta a versenyképesség és a "puha" diplomácia szempontjából kulcsfontosságú eszközökként tekint a kutat
2019-11-23 14:51:39
velemenyezd: Tudomány Világfóruma - Áder János: a tudomány ma is közös építmény
hangsúlyozta Shamila Nair-Bedouelle, az UNESCO főigazgató-helyettese.
A Tudomány Világfórumát 2021-ben a Dél-afrikai Köztársaságban rendezik meg. Az afrikai ország tudományügyi, oktatási minisztere, Bonginkosi Nzimande a budapesti megnyitón kiemelte: a világfórum az elmúlt 20 évben a tudományos diplomácia egyik vezető platformjává vált.
Az eseményen köszöntőt mondott D
2019-11-20 19:52:45
velemenyezd: Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma
Council (ISC) elnöke; Margaret A. Hamburg, a Science folyóiratot kiadó Amerikai Tudományfejlesztő Társaság (AAAS) elnöke és Bonginkosi Nzimande, a Dél-afrikai Köztársaság tudományügyi, oktatási minisztere. A jelenlévőket üzenetben üdvözöli António Guterres ENSZ-főtitkár.
A megnyitón adják át az UNESCO tudomány népszerűsítéséért járó Kalinga-díját, valamint az UNESCO környezet
2019-11-20 07:05:20
velemenyezd: Szerdán kezdődik a Tudomány világfóruma Budapesten
évfordulóját - mondta el Bőhm Gergely, az MTA Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának vezetője az eseményről tartott tájékoztatón.
Felidézte: a konferencia előzménye, hogy 1999-ben az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), valamint a Nemzetközi Tudományos Tanács (ICSU) egy kormányközi konferenciát szervezett Budapesten, amelyen a tudomány szerepét, felelőss
2019-11-18 14:12:07
velemenyezd: Erdogan Budapesten - Török elnök: továbbra is ilyen jó kapcsolatokra van szükség Magyarországgal
tárgyalásokon sok témát érintettek, amelyek a jövőre nagy hatással lehetnek. A témák között említette a politikai, biztonságpolitikai kérdéseket, a migrációt, a kereskedelmi, kulturális, az oktatási kapcsolatokat, valamint a közúti fuvarozást.
Megemlítette: 15 török üzletember is érkezett most ide, hogy megbeszéléseket folytassanak, az ankarai kormány minden támogatást megad
2019-11-07 17:42:18
velemenyezd: Oktatási, tudományos és gazdasági megállapodásokat kötött Szijjártó Péter New Yorkban

Azt írták: oktatási, tudományos, diplomáciai, illetve gazdasági megállapodások születtek Magyarország, valamint Indonézia, Bulgária, Tádzsikisztán, Tunézia, Kenya, Mozambik és Bahrein között.
A megállapodások között szerepel, hogy Magyarország 2023-ig évente száz ösztöndíjas helyet biztosít indonéz, és húszat tádzsik diákoknak, bolgár felsőoktatási intézményekkel pedig v
2019-09-29 14:21:51
velemenyezd: Szijjártó: Indonézia fontos gazdasági és politikai partnerünk
közölte.
A miniszterek a sajtótájékoztató
2019-09-17 11:51:45
velemenyezd: HRW: a kínai hatóságok engedjék haza a családjaiktól elszakított gyerekeket Hszincsiangban
jogvédő szervezet aggodalmainak megalapozottságára utaló jelként említik azt is, hogy a kormányzati statisztikák szerint az elmúlt három évben drasztikus emelkedés volt tapasztalható az oktatási kiadásokban, az iskolai előkészítőre felvettek létszámában, valamint a tanintézmények alapterületében Hszincsiang türk muszlimok által sűrűbben lakott részein.
A jogvédő szervezet agg
2019-09-16 12:32:00
velemenyezd: Százmillió dolláros amerikai-brazil befektetési alapot hoznak létre Amazónia védelmére
Amazónia védelmére, megelőzendő az erdőtüzeket és az esőerdő megsemmisülését. Eszerint összehangolják katasztrófavédelmi tevékenységüket és Amazónia műholdas megfigyelését, újraerdősítési és oktatási programokat indítanak, jobban bevonják a fenntartható fejlődés kialakításába az őshonos közösségeket, és fellépnek az illegális bányászat ellen is.
Amazónia brazíliai részén - am
2019-09-14 07:04:19
velemenyezd: Szijjártó: Magyarország érdeke, hogy gyorsan fejlődjenek a gazdasági kapcsolatok Délkelet-Ázsiával
kezdtek egy kötöttsegélyhitel-programról, továbbá képviseletet nyitottak Kambodzsa fővárosában - sorolta.
Megjegyezte: 15 ösztöndíjas kambodzsai hallgatót fogadnak magyarországi felsőoktatási intézményekben.
A külügyminiszter kitért rá: Kambodzsa természeti katasztrófák által különösen érintett térségben helyezkedik el, és ez az onnan kiinduló migráció egyik oka. A magya
2019-06-14 07:08:18
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Tudomány Világfóruma, Pacsay-Tomassich Orsolya, Áder János, Erdogan Budapesten, Szijjártó Péter New Yorkban, ENSZ Biztonsági Tanácsában, Benjámin Netanjahu, Gideon Szaár, Shamila Nair-Bedouelle, Tudomány Világfórumát, Dél-afrikai Köztársaságban, Bonginkosi Nzimande, Margaret, Amerikai Tudományfejlesztő Társaság, Dél-afrikai Köztársaság, António Guterres ENSZ-főtitkár, Bőhm Gergely, Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának, ENSZ Oktatási, Kulturális Szervezete, Nemzetközi Tudományos Tanács, innováció gyökere, kínai hatóságok, családjaiktól elszakított, gazdasági kapcsolatok, világszervezet megreformálását,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.