Belépés
velemenyezd: Új dzsesszlemezek: Lukács Miklós és Szandai Mátyás CD-je
szerepelnek. Mindketten a Zeneakadémián diplomáztak, a cimbalmos első saját formációjában, a Lukács Miklós Quintetben Szandai volt a nagybőgős. A 2000-es évek második felében együtt játszottak a Dresch Mihály Quartetben (Lukács jelenleg is tagja a kiváló fúvós együttesének), amelynek három lemezén működtek közösen közre.
Szandai Mátyás 2010-ben Párizsba költözött, azóta is o
2020-03-19 12:22:12
velemenyezd: Kultúrszüret - Debreceni őszi fesztivál
várják majd az érdeklődőket - jelezte, kiemelve az évfordulós programok közül az Ady Endre halálának 100. évfordulójára szervezett zenés irodalmi estet, amelyen mások mellett Csík János és Dresch Mihály zenél, Auksz Éva és Őze Áron pedig verset mond.
"Európa, hogy arcát kezdte veszíteni és megsápadt, jól esett felhívni a figyelmet az európai kultúra egyik fundamentumára, a g
2019-11-07 14:12:27
velemenyezd: Budapest Ritmo: idén a lengyel zene áll a fókuszban

Idén is lesznek különleges közös produkciók hazai és külföldi kiválóságokkal. Köztük lesz a lengyel világzenei színtér egyik legfontosabb szereplője, a Kroke fellépése Dresch Mihállyal és Borbély Mihállyal, a szenegáli-lengyel koprodukció, Mamadou Diouf & Yama Soon vagy az albán csellista, Redi Hasa és az olasz énekesnő, Maria Mazzotta közös műsora - mondta Weyer Balázs szerv
2019-09-12 13:11:26
velemenyezd: Indul a Fonó Budai Zeneház idénye
Kamaracsütörtököket, amelyen műfajtól függetlenül egy-egy fiatal zenekar mutatkozik be. Az első estén, szeptember 26-án a JAP trió lép színpadra.
A szeptemberi koncertprogramban szerepel Dresch Mihály népi kvartettje, a Dresch Vonós Quartet, a Chalga és a Moonshine Bros, valamint a Gypo Circus. Szintén ebben a hónapban ad helyet a Fonó a lengyel alapítású nemzetközi projektne
2019-09-06 14:02:03
velemenyezd: Szeptember 10-én kezdődik az Érdi Jazz Fesztivál
stílusjegyeibe avatja be a közönséget, Elek István szaxofonos fiatal zenészekkel, Arday Dániel jazz-bőgőssel és Márkosi András dobossal ad koncertet.
Szeptember 13-án Borbély Mihály és Dresch Mihály lép színpadra zenekarával, amelyben Horváth Balázs fog bőgőzni és G. Szabó Hunor dobolni, vendégük pedig Tálas Áron zongorista lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.
A rend
2019-09-02 16:21:54
velemenyezd: Kétszázezren látogattak el a Művészetek völgyébe
több mint kétszázan jelentkeztek.
A Folkudvar színpadán a tíz nap alatt megfordult a hazai és határon túli népzenei élet színe-java, többek között a Muzsikás Együttes Petrás Máriával, Dresch Mihály, Ágoston Béla, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Pál István Szalonna és bandája.
A Kaláka Versudvarban ötvenedik születésnapját ünnepelte a Kaláka Zenekar, Lackfi Jánossal együtt
2019-07-28 19:02:22
velemenyezd: Hétrétország fesztivál augusztusban az Őrségben
zene templomai elnevezésű sorozatnak: a július második hetében felavatott orgonán Mátyás István orgonaművész játszik. Augusztusban több Árpád-kori templomot töltenek meg zenével, a sorozat Dresch Mihály koncertjével Szentgyörgyvölgyön kezdődik, abban az őrségi barokk templomban, amely tavaly a záróhangverseny helyszíne volt - mondta Sülyi Péter.
A fesztivál keretében auguszt
2019-07-13 12:41:23
velemenyezd: Átadták az Artisjus-díjakat

A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismeri el Junior Artisjus-díjjal. A cél felhívni a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára - szerepel az Artisjus által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az Artisjus-díjat a szakma ítéli oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok ala
2019-02-18 18:03:03
velemenyezd: A magyar kultúra napja - A Fölszállott a páva képeiből nyílik fotókiállítás a Hagyományok Házában
boldogságokat. A darabot a magyar irodalom legmeghatározóbb költőinek egy-egy verse egészíti ki László Zsolt, a Radnóti Színház Jászai Mari-díjas színművészének előadásában. A zenei kíséretről Dresch Mihály dzsesszzenész és az Ötödik évszak nevű formáció gondoskodik ifj. Csoóri Sándor vezetésével.
Január 22-én délután az idén 75 éves Gaál János bútorfestő jubileumi kiállítása
2019-01-19 11:36:34
velemenyezd: Kontra Ferenc regénye kapja az MMA Irodalmi Tagozatának év legjobb könyve díját
Babérkoszorú-díjas költő, író; Nagy Zoltán Mihály József Attila-díjas író és Zsille Gábor József Attila-díjas költő méltatja, közreműködnek Tallián Mariann
2018-12-04 13:51:56
velemenyezd: Prima Primissima - Nyilvánosságra hozták az idei jelölteket
Kallós Zoltán Alapítvány Válaszút; Kiss János balettművész és a Vujicsics Együttes a magyar népművészet, közmű
2018-09-18 17:21:35
velemenyezd: Megnyílt a 32. Mesterségek Ünnepe
csizmadia családdal és a szintén háromgenerációs hartai bútorfestő műhellyel, valamint a több száz éve működő győri kékfestő dinasztia műhelyével.
A négynapos eseményen fellép mások mellett Dresch Mihály a vonósokkal, a Karaván Família és a Bognár Szilvia Quartet, Szalonna és Bandája a Páva különdíjas Sarjú Bandával ad koncertet, augusztus 20-án a Söndörgő és a Vujicsics együ
2018-08-18 11:49:47
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Lukács Miklós, Szandai Mátyás CD-je, Budapest Ritmo, Fonó Budai Zeneház, Érdi Jazz Fesztivál, Hagyományok Házában, Kontra Ferenc, Irodalmi Tagozatának, Prima Primissima, Mesterségek Ünnepe, Dresch Mihály, Szandai Mátyás, Csík János, Auksz Éva, Dresch Mihállyal, Borbély Mihállyal, Mamadou Diouf, Yama Soon, Redi Hasa, Maria Mazzotta, Weyer Balázs, Dresch Vonós, Moonshine Bros, Gypo Circus, Elek István, Arday Dániel,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.