Belépés
velemenyezd: Díszévad 2.0 néven hirdetett új évadot a Csiky Gergely Színház
Me
2020-06-12 20:23:14
velemenyezd: Hat premiert tervez új évadában a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
gyakorlatát.
A fenntartó önkormányzat képviseletében Tarnócziné Máté Melinda főtanácsos ismertette: a múlt évi 70 millió forint helyett 2020-ban 98 millió forinttal segíti az önkormányzat a színházat, az állam pedig ugyancsak 98 millió forinttal járul hozzá a működéshez, emellett 14 millió forinttal a szakmai fejlesztéshez.
A sajtótájékoztatón Simon Lajos arról is szólt,
2020-06-02 15:48:00
velemenyezd: Szakmai bizottság: Bán Teodóra adta be a legjobb pályázatot a Szabad Tér Színház vezetésére
tiszteletben a bizottság javaslatát.
"Nincs olyan pártpolitikai szempont, ami felülírná a magyar kultúra érdekeit" - fogalmaznak levelükben.
Bán Teodóra pályázatát a Szabad Tér Színházat fenntartó Fővárosi Önkormányzat 2019. decemberben érvénytelennek nyilvánította.
A Fővárosi Közgyűlés szerdán tárgyalja Budapest és a fővárosi színházak idei költségvetését. Karácson
2020-02-26 11:52:09
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Emmi: sorra újulnak meg a színházak az egész országban
kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat teremt a színházak fenntartásában. Az önkormányzatok ezután is szabadon dönthetnek, hogy önként vállalt feladatként fenntartanak-e saját színházat vagy sem, és ha igen, azt csak önkormányzati vagy vegyes - állami és önkormányzati - fenntartásban kívánják-e működtetni. Az önkormányzatok március 1-ig kérhetik a kormánytól a vegyes mű
2020-01-22 11:51:58
velemenyezd: Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
megőrzését.
A mai kor színháza egyre inkább túllépi az előadóművészet határait, nyitva ezzel a társművészetek irányába - fogalmazott, rámutatva, hogy ezt a tendenciát felismerve a Csiky Gergely Színházat mint a dél-dunántúli régió meghatározó teátrumát nemcsak művészeti, hanem kulturális központként is definiálják.
"Meggyőződésünk, hogy a színház egyik kiemelt feladata a
2019-11-11 21:42:04
velemenyezd: Kortárs magyar ősbemutatókkal készül az évadra a Kolibri Színház
nyelven.
A Small Size együttműködés folytatásaként indult az elmúlt évadban a 0-6 éves korosztályra fókuszáló MAPPING művészeti-kutatási projekt, amely a Kolibrin kívül 16 európai színházat foglal magába. A projekt keretében készül Philipp György rendezésében az EXtra-INtra (Kívül-belül) című, legkisebbeknek szóló előadás, amelynek előbemutatóját szeptemberben tartják.
O
2019-08-28 15:31:31
velemenyezd: Kilenc premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
színháza.
A társulat ma már más városokban is örömmel látott vendég - mondta, hozzátéve, hogy jövőre lesz Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója, ez pedig minőségi évadra kötelezi a színházat.
Simon Lajos, a 82 tagú Zenthe Ferenc Színház igazgatója elmondta: szeptembertől májusig minden hónapban lesz premier, erre eddig még nem volt példa.
Szeptemberben Sha
2019-04-24 20:50:35
velemenyezd: Bokrétaünnepet tartottak a kaposvári Csiky Gergely Színházban
műemléképület rekonstrukciója során találkozni lehet - tette hozzá.
Szita Károly a somogyi megyeszékhely csütörtöki közgyűlésén született döntésre utalva gratulált a Csiky Gergely Színházat a következő öt évben is direktorként irányító Fülöp Péternek. Utalt rá, hogy a "nagyon szép épületet" a színház társulatának kell tartalommal megtöltenie.
Peresztegi Imre, a kivitel
2018-06-14 16:12:12
velemenyezd: Fülöp Péter igazgathatja tovább a Csiky Gergely Színházat
koncepcióját - tette hozzá.
Szavai szerint a 21. század színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyit a társművészetek irányába. E tendenciát felismerve a Csiky Gergely Színházat nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiálják. "Olyan unikális intézményt vizionálunk, amely a Kaposvár-Keszthely-Siófok háromszög dinamikus kultúraközvetítő cen
2018-06-14 10:32:06
velemenyezd: A jelenlegi direktor pályázott egyedül a Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára
felkért szakmai bizottság. Ha a közgyűlés megszavazza, Fülöp Péter 2023. augusztus 31-ig láthatja el a teátrum igazgatói feladatait.
A pályázat kiírására azért volt szükség, mert a színházat Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta vezető Fülöp Péter megbízatása augusztus 31-én lejár. A pályázati kiírás február 28-án jelent meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlap
2018-06-05 10:31:07
velemenyezd: Ördögkatlan - Több mint 680 program a dél-baranyai fesztiválon
hallgatói által készített, Zsótér Sándor rendezte Sirály és a Vidnyánszky Attila rendezte Psyché című előadás.
Bérczes László kiemelte: 1996 nyarán, 20 éve alapították meg a Bárka Színházat, amelynek szellemiségét kiállítással, lengyel utcaszínházzal - a Teatru Osmego Dnia és az Artus közös fellépésével - a fesztiválon születő előadással, beszélgetésekkel és a Mulatság című p
2016-07-18 14:31:45
velemenyezd: Shakespeare királynője - Bereményi Géza darabja a Városmajori Szabadtéri Színpadon
adni, bemutatja azokat a politikai intrikákat, amelyekbe óhatatlanul belekerül színháza, a Globe.
Bereményi Gézát gyerekkora óta érdekli a téma, a reneszánszkori élet. A darabban a színházat és a korabeli politikai terepet, a királyi udvart ismerheti meg a néző. "Azt mondták akkoriban, hogy az udvar színház, a színház pedig királyi udvar" - jegyezte meg.
Arról beszélt, h
2016-05-08 13:27:56
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csiky Gergely Színház, Zenthe Ferenc Színház, Szabad Tér Színház, Csiky Gergely Színházat, Kolibri Színház, Csiky Gergely Színházban, Fülöp Péter, Bereményi Géza, Városmajori Szabadtéri Színpadon, Tarnócziné Máté Melinda, Simon Lajos, Szabad Tér Színházat, Fővárosi Önkormányzat, Fővárosi Közgyűlés, Small Size, Philipp György, Zenthe Ferenc, Szeptemberben Sha, Szita Károly, Fülöp Péternek, Peresztegi Imre, Rátóti Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Zsótér Sándor, Vidnyánszky Attila, Bérczes László,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.