Belépés
velemenyezd: Alexander Gavrylyuk sérülése miatt Balázs János ad zongoraestet a Müpában

A január 14-i előadáson Balázs János repertoárjában szerepelni fognak többek között Chopin Asz-dúr (Hősi) polonéz, Liszt Dante szonáta, Wagner-Liszt Izolda szerelmi halála című zenei művek. Ha a Müpa-sorozatra bérletet váltók közül valaki nem szeretné a koncertet meghallgatni, számukra cserejegyeket biztosítanak a rendezők az alábbi koncertek valamelyikére a Zeneakadémiára va
2020-01-07 11:52:01
velemenyezd: Chopin művek szólalnak meg Farkas Gábor zongoraművész lemezbemutató estjén
az MTI-nek.
Felidézte, hogy ezeket a műveket már több alkalommal előadta koncerteken, ezért úgy érezte, hogy itt az ideje rögzíteni is őket. "Az utóbbi időben sokat foglalkoztatott Chopin zenéje" - hangsúlyozta, hozzátéve: minden művész életében vannak olyan időszakok, amikor egy bizonyos zeneszerző nagyon megérinti.
A két éve Japánban élő, a Tokyo College of Music profe
2019-04-23 17:22:30
velemenyezd: Vásáry Tamás Rómában koncertezik a Római Szerződések évfordulója alkalmából

Az esten Ludwig van Beethoven (cisz-moll, "Holdfény" szonáta Op. 27/2), Frédéric Chopin (Andante spianato és Nagy polonéz, Op.22, Desz-dúr noktürn Op. 27. No. 2, Három keringő (Asz-dúr, e-moll, cisz-moll) és Kodály Zoltán (Székely nóta Op. 11, Esik a városban Op. 11, Allegro giocoso Op. 3, Marosszéki táncok) műveit hallhatja a római közönség - tájékoztatta a Balassi Intézet c
2017-03-23 18:50:53
velemenyezd: Richard Goode ad zongoraestet a Zeneakadémián

Az esten J. S. Bach és Chopin művei hangzanak el: Bachtól többek között az Olasz koncert, a Tizenöt háromszólamú invenció, az F-dúr prelúdium és fúga, valamint Chopin szerzeményeiből egyebek mellett az Esz-dúr noktürn, a Négy mazurka és az Asz-dúr polonéz-fantázia - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
A New York-i születésű művész kamarazenészként vált ismertté, maj
2016-11-23 16:31:00
gallokovacs: Gyöngyösi Ivett Chopin koncertje

Chopin és egy fiatal zongoraművész a Zeneakadémián (forrás:facebook)

A január 9-i koncert fontos mérföldkőnek számít Gyöngyösi Ivett pályáján: bár többször fellépett már a Zeneakadémián, a Nagyteremben most először ad szólóestet.
,,Ez egy kül
2016-01-09 14:51:49
velemenyezd: Először ad szólóestet a Zeneakadémia nagytermében Gyöngyösi Ivett zongoraművész

A Virtuózok című tehetségkutató műsor egyik győzteseként országos ismertségre szert tett fiatal zongoraművész legkedvesebb zeneszerzője, Chopin műveit tűzte műsorra.
Az MVM koncertek - A Zongora sorozat keretében megvalósuló hangversenyen elhangzik a Barcarolle (op. 60), az Esz-dúr noktürn (op. 55/2), a cisz-moll scherzo (op. 39), az Asz-dúr keringő (op. 34/2), az Andant
2016-01-05 11:01:39
velemenyezd: Muse-koncert kedden az Arénában
listavezető. Bellamy azt mondta, a lemez történetét George Orwell 1984 című könyve inspirálta. A Muse kísérletező kedvét mutatja, hogy két klasszikus francia zeneszerző művéből, Frédéric Chopin Asz-dúr noktürnjéből, valamint Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operájából is hallható részlet azon a lemezen.
A Muse eddig 15 millió albumot adott el világszerte és a The Res
2012-11-19 13:42:30
velemenyezd: Megjelent az új Muse-album, közeleg a budapesti koncert
listavezető. Bellamy azt mondta, a lemez történetét George Orwell 1984 című könyve inspirálta. A Muse kísérletező kedvét mutatja, hogy két klasszikus francia zeneszerző művéből, Frédéric Chopin Asz-dúr noktürnjéből, valamint Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operájából is hallható részlet azon a lemezen.
A Muse eddig 15 millió albumot adott el világszerte és a The Res
2012-10-06 09:41:22
gallokovacs: Bellevue Hotel a Búbánatvölgyben - Babits Emlékház
példányok


Török Sophie picike szobájában gyönyörű Basch Edith freskója, és az írók árnyképei. Meghatottan hallgattam Chopin Ász dúr kerin
2012-07-21 16:17:45
velemenyezd: Muse-koncert novemberben a Sportarénában
Uprising, a Guiding Light, a United States of Eurasia, az Undisclosed Desires vagy a Resistance. A Muse kísérletező kedvét mutatja, hogy két klasszikus francia zeneszerző művéből, Frédéric Chopin Asz-dúr noktürnjéből, valamint Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operájából is hallható részlet.
Az együttes titka elsősorban a szokatlan énektémákban, az érzelmes és szenved
2012-06-07 14:34:09
ametiszt54: Ottlik Géza: Magányos hegedűszó
gazdasszony megvetően.

Ha bá
2012-02-15 11:30:20
velemenyezd: Jótékonysági hangverseny csángó gyerekek karácsonyi ajándékára
műsorban elhangzik Liszt Ferenc Les Preludes, II. magyar rapszódia és Szerelmi álmok - Cassado átirata csellóra, Kodály Zoltán Fáj a szívem és Mezei dal című műve, Beethoven Holdfény-szonátája, Chopin g-moll balladája és Asz-dúr polonéze.
Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin és Mádl Dalma - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az MTI-vel.
A jegyeket a schmid
2011-11-21 15:14:17
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Alexander Gavrylyuk, Balázs János, Farkas Gábor, Vásáry Tamás Rómában, Római Szerződések, Richard Goode, Gyöngyösi Ivett Chopin, Gyöngyösi Ivett, Bellevue Hotel, Babits Emlékház, Ottlik Géza, Chopin Asz-dúr, Liszt Dante, Wagner-Liszt Izolda, Tokyo College, Frédéric Chopin, Kodály Zoltán, Balassi Intézet, George Orwell, Frédéric Chopin Asz-dúr, Camille Saint-Saëns Sámson, Török Sophie, Basch Edith, Chopin Ász, Guiding Light, United States,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.