Belépés
velemenyezd: Ma van A zene éjszakája Budapesten

A zene éjszakája - csak klasszikusan című koncertsorozatot a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae Kamarazenekar művészei és Fischer Annie-ösztöndíjasok közreműködésével rendezik meg.
A 146 éves főváros november 17-én ünnepli születésnapját, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Ób
2019-11-16 07:04:44
velemenyezd: Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten

A belépés minden helyszínen ingyenes - olvasható a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint kiemelik, Budapesten a nagy múltra visszatekintő komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája ren
2019-11-09 16:11:42
velemenyezd: Idén 46 ország 75 dokumentumfilmjét vetítik a Verzió Filmfesztiválon

Budapesten a fesztivál helyszínei között van többek között a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Toldi, a Művész és a Kino Café mozi. A rendezvény vidéki helyszínei között lesz Debrecen, Kecskemét, Pécs, Szeged és Szombathely is november 21. és 24. között.
A fesztivál nyitófilmje, a Trafó Kortárs Művészetek Házában, Alexander Nanau román rendező Colectív című alkotása lesz
2019-10-23 13:11:24
velemenyezd: CAFe Budapest - Dupla bemutatóval készül a Közép-Európa Táncszínház a fesztivál zárónapjára
Sharon Eyal, Myriam Naisy vagy Wim Vandekeybus. Hat éven át volt az Ultima Vez társulat tagja, koreográfusként és oktatóként Európában és a tengerentúlon is dolgozott.
Juhász Péter a Budapest Kortárstánc Főiskola után a salzburgi SEAD intézetbe nyert felvételt, majd dolgozott a Les Ballets C de la B-ben, a Charleroi Danses-szal, Eléonore Valere-Lachkyval. Immár több éve Franc
2019-10-19 15:01:44
velemenyezd: Harmincöt éves a Magyarországi Református Egyház drogmissziója
segítségen túl útmutatásra, reményre, emberi kapcsolatokra, tartalmas feladatokra és célokra is szükség van - mondta a helyettes államtitkár.
Erdős Eszter református lelkipásztor 1984-ben Budapesten, a fasori református templomban indította el a kallódó fiatalok bibliaóráját, amelyre főként drogfüggő fiatalok jártak.
A református lelkésznő 1986-ban alapította meg Magyaro
2019-10-16 18:13:37
velemenyezd: CAFe Budapest - A Halászbástya monumentális kartonmása épül fel a Szabadság téren

Szombaton tíz órától a Szabadság téren az arra járók szemtanúi és akár aktív részvevői is lehetnek a több száz kartonalkatrészből összeálló épület létrehozásának - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.
Olivier Grossetete nemzetközi hírű, Marseille-ben élő művész monumentális kartonépületeit öt kontinens városaiban építette már fel, a közel kétszáz, dobozból összeállí
2019-10-11 16:32:09
velemenyezd: CAFe Budapest - Fehér Boldizsár kapta az idei Margó-díjat

Valuska László fesztiváligazgató az esemény csütörtöki megnyitóján elmondta: a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként megvalósuló Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron ötödik alkalommal adták át a Margó-díjat a legjobb első prózakötet szerzőjének.
Fehér Boldizsár a díjjal 500 ezer forintot, próbafordítást és 10 millió forint értékű médiatá
2019-10-10 18:02:31
velemenyezd: Jövőre újra Budapesten lesz a Womex, a világzenei expo

A kelet-európai térség legnagyobb világzenei eseménye, az elmúlt héten immár negyedszer megrendezett Budapest Ritmo fesztivál sikerének is köszönhető, hogy a Womex 1994 óta íródó történetében 1995 után jövőre másodszor is Budapest lesz a Womex házigazdája - közölte a szervező a Hangvető csütörtökön az MTI-vel.
A Womex nemcsak a világ legfontosabb világzenei összejövetele
2019-10-10 12:52:11
velemenyezd: Art Market Budapest - Több mint 25 ezren látogattak el a kortárs művészeti vásárra

Az Art Market Budapest idén Oroszország kortárs képzőművészetét helyezte a figyelem középpontjába az ART.RUS elnevezésű fesztivál keretében, de a vásár a világhírű olasz Michelangelo Pistoletto Harmadik Paradicsom elnevezésű többnapos programját is elhozta Budapestre - emlékeztettek az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben a szervezők.
Mint hangsúlyozták, Magyarorsz
2019-10-09 15:42:09
velemenyezd: CAFe Budapest - A Budapest Ritmoval kezdődött el a fesztivál
kultúrára, így erre a fesztiválra is évről évre egyre magasabb támogatás jut. "Így ki-ki a maga szája íze szerint megtalálhatja azt a művészeti ágat, előadót, aki leginkább leköti" - mondta. Budapest széles kínálatot nyújt a különböző művészeti ágak kedvelőinek, akár kortárs, akár klasszikus műfajról van szó.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a régió egyi
2019-10-04 21:22:56
velemenyezd: Magyar származású fotográfusok Franciaországban címmel nyílik kiállítás a BTM Vármúzeumban

Népessy Noémi, a BTM főigazgatója a múzeum pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kiállítás olyan magyar származású fotográfusok műveiből válogat, akik pályájuk egy szakaszát Franciaországban, túlnyomó többségében Párizsban töltötték.
Mint mondta, a kiállítás harminc művészt mutat be az 1920-as évektől napjainkig, köztük neves fotográfusokat - André Kertészt,
2019-10-04 13:51:46
velemenyezd: A Mintázat és dekoráció amerikai mozgalom munkáiból nyílik kiállítás a Ludwig Múzeumban
Fabényi Julia, a múzeum igazgatója.
A kiállítást az aacheni Ludwig Nemzetközi Művészeti Fórum és a bécsi Modern Művészeti Múzeum Ludwig Alapítvány (MUMOK) állította össze, a tárlat budapesti kurátorai Jan Elantkowski és Petró Zsuzska.
A mainstream művészettel szemben indult Mintázat és dekoráció mozgalom kevésbé ismert a volt keleti blokk országaiban, nem igazán volt m
2019-10-04 13:21:28
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Verzió Filmfesztiválon, CAFe Budapest, Közép-Európa Táncszínház, Magyarországi Református Egyház, Fehér Boldizsár, Market Budapest, Budapest Ritmoval, Ludwig Múzeumban, Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Vonósok, Anima Musicae Kamarazenekar, Fischer Annie-ösztöndíjasok, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Kino Café, Trafó Kortárs Művészetek Házában, Alexander Nanau, Sharon Eyal, Myriam Naisy, Ultima Vez, Juhász Péter, Budapest Kortárstánc Főiskola, Ballets,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.